ترنج موبایل
کد خبر: ۸۷۷۳۸۵

آیا در معرض تشعشعات هسته‌ای قرار داریم؟

آیا در معرض تشعشعات هسته‌ای قرار داریم؟

معاون وزیر بهداشت گفت: «در فضایی که غنی‌سازی انجام می‌شود، شکافت هسته‌ای صورت نمی‌گیرد، بنابراین نگران تشعشعات اتمی نیستیم، جز کارکنان آن مرکز که همه آن‌ها آموزش‌های لازم دیده‌اند.»

تبلیغات
تبلیغات

در جریان حمله رژیم صهیونیستی به ایران، حملاتی هم به مراکز هسته‌ای صورت گرفته است که نگرانی‌هایی را در پی داشته. سؤالی که بیشتر مردم می‌پرسند درباره تشعشعات ناشی از این حمله‌هاست. 

به گزارش همشهری، در این‌باره، با علیرضا رئیسی، معاون وزیر بهداشت به گفت‌وگو نشسته‌ایم تا درباره نگرانی از تهاجم رژیم صهیونیستی به تاسیسات هسته‌ای ایران و بروز تشعشعات آسیب‌رسان به سلامت برای‌مان بگوید. نکته‌های این مقام‌مسئول را می‌خوانید. 

انواع تأسیسات هسته‌ای

تأسیسات هسته‌ای در همه‌جای دنیا به ۳دسته تقسیم می‌شود؛ اول نقطه‌ای که رآکتور وجود دارد مثل بوشهر، دوم محل‌های غنی‌سازی مثل نطنز و فردو و سوم مناطقی که تأسیسات آب سنگین داریم مثل اراک. 

درباره آب سنگین اراک

اصولا هیچ تشعشعات اتمی در آب سنگین اراک وجود ندارد که کسی در معرض آن قرار بگیرد. گازهایی هم که می‌توانست خطری برای مردم ایجاد کند، قبلا خارج شده بود و حتی اگر به شکل کامل تخریب شود هیچ خطری مردم را تهدید نمی‌کند. 

ایمنی رآکتورها بالاست

رآکتورها از نظر ایمنی استانداردهای جهانی بالایی دارند، در برابر زلزله بالای ۸ ریشتر مقاومند و با موشک‌های عادی نمی‌توان به آن‌ها آسیب زد. با فرض اینکه چنین اتفاقی رخ دهد، مردم در ۱۵کیلومتری این منطقه باید چند نکته را در مواجهه با این شرایط بدانند. اول منطقه‌بندی در فضاهای دارای رآکتور که شامل ۳دسته است. منطقه قرمز حدود ۵۰۰ تا یک کیلومتر، منطقه زرد چیزی حدود ۵ کیلومتر و منطقه کل که از ۲۰ تا ۴۰ کیلومتر را شامل می‌شود. 

درباره رآکتور تهران

رآکتور ما در تهران کاملا تحقیقاتی است و حجم بسیار کوچکی دارد و در این مکان رادیو دارو تولید می‌شود. البته استحکام و امنیت آن به اندازه رآکتورهای بزرگ است. احتمال آسیب به این رآکتور هم پایین و درصورت آسیب خطر کمی دارد. با وجود این تا شعاع ۱۵۰۰متری اطراف آن رآکتور تحقیقاتی که مردم ساکن هستند، تدابیر لازم برای توزیع قرص ید صورت گرفته که همراه با بروشور به آن‌ها تحویل می‌شود. 

فعالیت اورژانس اتمی

ما پرسنل آموزش‌دیده داریم و به‌ویژه در شهر بوشهر یکی از مجهزترین اورژانس‌های انرژی اتمی فعال است که کاملا مجهز و استاندارد خدمت‌رسانی می‌کند. 

قرص ید بخوریم؟ 

قرص ید تنها زمان اعلام رسمی از سوی مسئولان وزارت بهداشت یا سازمان انرژی اتمی باید مصرف شود. مصرف غیرضرور آن می‌تواند کم‌کاری یا پرکاری تیروئید ایجاد کند. به تبلیغات فضای مجازی درباره مصرف آن اهمیتی ندهید. 

چه کسانی ید بخورند؟ 

در ۲ منطقه اول و ۱۵ کیلومتر برای اطمینان بهتر است مردم قرص ید در دسترس داشته باشند. در حال حاضر در مراکز بهداشتی این قرص‌ها موجود است و درصورت نیاز به مردم داده خواهد شد. توصیه مصرف هم برای افراد زیر

۴۰ سال به‌ویژه زنان باردار و مادران شیرده است. البته قرص ید یک بخش ماجراست و آموزش‌ها هم اهمیت زیادی دارد. بهترین کار این است که افراد خودشان را در معرض اشعه قرار ندهند. 

نکته مهم

در فضایی که غنی‌سازی انجام می‌شود، شکافت هسته‌ای صورت نمی‌گیرد، بنابراین نگران تشعشعات اتمی نیستیم جز کارکنان آن مرکز که همه آن‌ها آموزش‌های لازم دیده‌اند.

 

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات