ترنج موبایل
کد خبر: ۸۷۷۶۳۰

تاثیر جنگ در رمزارزها؛ ۱۸۰ میلیارد دلار سرمایه از بازار خارج شد!

تاثیر جنگ در رمزارزها؛ 180 میلیارد دلار سرمایه از بازار خارج شد!

داده‌ها نشان می‌دهند واکنش ارز دیجیتال در ۱۰ رو تنش در خاورمیانه سه برابر کمتر از واکنش در ۵ روز درگیری اوکراین و روسیه است. کارشناسان می‌گویند بازار نسبت به پایان درگیری خوشبین است

تبلیغات
تبلیغات

فرارو-  در ۱۰ روز اخیر، بیش از ۱۸۰ میلیارد دلار سرمایه از بازار رمزارزها خارج شد.

به گزارش فرارو؛ در دههٔ گذشته، بازار ارزهای دیجیتال به عنوان پناهگاهی جدید برای سرمایه‌گذاران در شرایط بی‌ثباتی اقتصادی مطرح شده است. اما زمانی که بحران‌ها از جنس ژئوپلیتیک و جنگ‌های منطقه‌ای باشند، واکنش این بازار همچنان محل بحث و تحلیل است. این مقاله با نگاهی تحلیلی به داده‌های منابع معتبر به بررسی دقیق اثرات جنگ بر بازار کریپتو می‌پردازد.

چرا جنگ‌ها بر بازارهای مالی و رمزارزها تأثیر می‌گذارند؟

بازارهای مالی به طور ذاتی نسبت به عدم قطعیت حساس‌ هستند. جنگ‌ها به عنوان یکی از اصلی‌ترین منابع بی‌ثباتی سیاسی و اقتصادی، اثر فوری بر رفتار سرمایه‌گذاران دارند و هر چه مناطق جغرافیایی حساس‌تری درگیر جنگ باشند، واکنش شدیدتر خواهد بود.

همچنین در بازار ارزهای دیجیتال، که بسیاری از بازیگران آن خرد و واکنش‌گرا هستند، شدت تأثیرات حتی می‌تواند نسبت به بازارهای سنتی نیز بیشتر باشد. سرمایه‌گذاران هنگام جنگ معمولاً به دنبال دارایی‌های با ریسک کمتر می‌روند که یا نقدشوندگی بالا دارند یا پشتوانه فیزیکی مثل طلا.

واکنش بازارهای سنتی و رمزارزها در اولین روزهای جنگ

بر اساس داده‌های کوین مارکت کپ و تریدینگ‌ویو، در دوره ۱۰ روز درگیری نظامی بین ایران و اسرائیل که از ۲۳ خرداد ۱۴۰۴ آغاز شد، ارزش کل بازار رمزارزها از ۳.۲۷ تریلیون دلار به ۳.۰۹ تریلیون دلار کاهش یافت، که به معنای خروج بیش از ۱۸۰ میلیارد دلار سرمایه معادل ۵.۵ درصد از شاخص ارزش کل بازار کریپتو است. در همین بازه، بیت‌کوین حدود ۴٪ و اتریوم ۱۴٪ افت قیمت را تجربه کردند.

این الگو پیش‌تر نیز مشاهده شده بود. در آغاز جنگ روسیه و اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، بیت‌کوین تنها ظرف ۵ روز ۱۵٪ افت کرد. درنتیجه، واکنش بازار رمزارز به تنش ۱۰ روزه اخیر در خاورمیانه، حدود سه برابر کمتر از افت آن در ۵ روز آغاز جنگ اوکراین و روسیه بوده است و این  نشانه‌ای از بهبود انتظارات و خوش‌بینی نسبی بازار نسبت به پایان سریع‌تر بحران فعلی است.

مقایسه واکنش شاخص کل رمزارزها و شاخص S&P 500

داده‌ها نشان می‌دهند که بازار ارزهای دیجیتال آسیب‌پذیری بیشتری نسبت به شاخص‌های سنتی مانند S&P 500 از خود نشان داده است. طبق داده‌ها در عرض 10 روز بیش از ۱۸۰ میلیارد دلار (معادل ۵.۵٪) از بازار رمزارز خارج شد. در مقابل، در همین بازه ۱.۴۸٪ از شاخص S&P 500 کاهش یافت و از حدود ۵,۴۰۰ به ۵,۳۲۰ واحد رسید که نشان دهنده خروج ۶۶۶ میلیارد دلاری از سهام آمریکاست. این اختلاف معنادار نشان‌دهنده حساسیت بیشتر سرمایه‌گذاران رمزارزی به بحران‌های ژئوپلیتیک است.

درصد کاهش در کریپتو (۵.۵٪) بسیار بالاتر بوده و شدت واکنش بازار را نشان می‌دهد، هرچند در حجم اسمی، بازار سهام آمریکا به دلیل اندازه بسیار بزرگ‌تر، کاهش دلاری بیشتری را تجربه کرده است.

نوسان‌پذیری بیت‌کوین و اتریوم در زمان جنگ

اگرچه بیت‌کوین اغلب به عنوان «طلای دیجیتال» شناخته می‌شود، اما رفتار آن در زمان بحران‌های ژئوپلیتیک هنوز نشان از ناپایداری دارد. طبق داده‌های  کریپتو کوانت، در هفته دوم جنگ، نسبت موقعیت‌های فروش (Short) به خرید (Long) در صرافی‌های مشتقه به بالای ۶۵٪ رسید که نشان‌دهنده انتظارات نزولی در بازار بود.

در همین حال، اتریوم که به شدت به اکوسیستم دیفای متصل است، دچار افت شدیدتر شد. بسیاری از سرمایه‌گذاران، به‌ویژه در استیبل‌کوین‌های مبتنی بر اتریوم، اقدام به برداشت و انتقال دارایی‌ها کردند که منجر به کاهش نقدینگی در بازار شد.

 رفتار سرمایه‌گذاران: حرکت به سوی دارایی‌های امن

یکی از پدیده‌های جالب در بحران اخیر، رفتار رمزارزهای پشتوانه‌دار با طلا بود. طبق داده‌های کوین گکو، در هفتهٔ اول پس از شروع جنگ، قیمت تتر گلد (XAUT) و پکس گلد (PAXG)  نیز ابتدا با افت قیمت مواجه شد و سپس رو به رشد گذاشت.

رفتار XAUT در این بازه نشان می‌دهد که سرمایه‌گذاران ابتدا برای تأمین نقدینگی اقدام به فروش کردند، اما پس از ثبات نسبی، به سرعت دارایی‌های خود را به رمزارزهای دارای پشتوانه مانند تتر گلد بازگرداندند. این الگو با نظریه‌ی «فرار اولیه از ریسک و سپس بازگشت به دارایی امن» هم‌راستا است.

تحلیل تکنیکال و فاندامنتال در بستر بحران‌های ژئوپلیتیک

با بررسی داده‌های گلسنود در دوران بحران، شاهد رشد در شاخص‌هایی چون (SOPR) و خالص ورودی و خروجی صرافی‌ها هستیم. صعود شاخص SOPR  به بالای ۱.۱، نشان می‌دهد بسیاری از دارندگان در حال فروش با سود کم یا بدون سود هستند تا از زیان بیشتر جلوگیری کنند.

از نظر فاندامنتال، افزایش نرخ بهره در برخی کشورها به‌عنوان واکنش به بحران، فشار مضاعفی بر بازار کریپتو وارد کرد. تحلیل‌ها نشان می‌دهد که در مواقع جنگ، ترکیب عوامل اقتصادی و روانی باعث تضعیف سریع‌تر بازار می‌شود.

سخن پایانی: کریپتو در میان بحران ها انعطاف پذیر است!

تحولات ژئوپلیتیک مانند جنگ، واکنش سریع و اغلب هیجانی بازار رمزارزها را برملا می‌کنند. کاهش ۵.۵٪ ارزش بازار کریپتو در مقابل افت ۱.۴۸٪ شاخص S&P 500 نشان داد که رمزارزها در برابر بحران‌ها آسیب‌پذیرترند.

زیرا ساختار آزاد و نقدشوندگی بالا دارند. با این حال، رشد رمزارزهای دارای پشتوانه مانند تتر گلد و پکس گلد، نشانه‌ای از جابه‌جایی سرمایه به سمت دارایی‌های شبه‌امن در دل همین بازار است. در شرایط بحران، مدیریت ریسک از طریق استیبل‌کوین‌ها، دارایی‌های پشتوانه‌دار و رصد شاخص‌های آن‌چین، کلید حفظ سرمایه در بازار پرنوسان رمزارزهاست.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات