ترنج موبایل
کد خبر: ۸۷۸۳۶۲

دعوای ترامپ و رئیس بانک مرکزی آمریکا؛ افزایش نگرانی‌ها برای بیت‌کوین

دعوای ترامپ و رئیس بانک مرکزی آمریکا؛ افزایش نگرانی‌ها برای بیت‌کوین

ترامپ بار دیگر با الفاظی توهین‌آمیز پاول را بر کاهش نرخ بهره زیر فشار گذاشت. این در حالی است که کارشناسان ارز دیجیتال می‌گویند شاید این بار رفتار بیت کوین در مقابل کاهش نرخ بهره، متفاوت باشد

تبلیغات
تبلیغات

فرارو - ترامپ، در یک پست جنجالی در تروث سوشال با صراحت به جروم پاول، رئیس فدرال رزرو، حمله کرد و او را برای توضیح علت تاخیر در افزایش نرخ بهره به کنگره خواند.

به گزارش فرارو؛ در این پست، ترامپ رئیس فدرال رزرو را «احمق، کند و لجباز» خطاب کرد و خواستار کاهش نرخ بهره به اندازه «دو تا سه درصد» شد. ترامپ با اشاره به مباحث اقتصادی گفته است: «اروپا 10 بار نرخ بهره را کاهش داده، ما هیچ» با این حال کارشناسان ارز دیجیتال نسبت به واکنش بیت کوین به این اوضاع نابسامان ابراز نگرانی کرده‌اند.

اروپا ۱۰ بار کاهش نرخ بهره داشت، ما باید سال‌ها تاوان ناکارآمدی پاول را بدهیم!

ترامپ با با لحنی تند به جرومی پاول، رئیس فدرال رزرو، تاخت و او را به انفعال در برابر سیاست‌های انبساطی دیگر بانک‌های مرکزی جهان متهم کرد. وی نوشت:

«اروپا ۱۰ بار نرخ بهره را کاهش داده، ما هیچ. پاول باید از کار برکنار شود. ما تا سال‌ها باید تاوان اشتباهات او را بپردازیم.»

کارشناسان اعتقاد دارند اظهارات ترامپ فراتر از یک گلایه سیاسی است. او می‌کوشد با برجسته‌سازی فاصله آمریکا از اروپا در تصمیمات کلان پولی، نوعی بی‌اعتمادی به رهبری فعلی فدرال رزرو ایجاد کند. اگر این گفتمان در افکار عمومی جا بیفتد، احتمالاً بر آینده سیاسی پاول یا حتی ساختار استقلال فدرال رزرو سایه خواهد انداخت.

بانک مرکزی اروپا (ECB) از اواخر سال ۲۰۲۳ تاکنون چندین مرحله نرخ بهره را کاهش داده و اکنون در حال اجرای سیاست‌هایی است که به‌وضوح هدفشان تحریک رشد اقتصادی و بازگرداندن تورم به محدوده هدف است. در مقابل، فدرال رزرو آمریکا هنوز محتاط عمل می‌کند. سخنان پاول در جلسه امروز کنگره که ساعاتی پیش برگزار شد، این احتیاط را به‌خوبی نشان داد:

«تا زمانی که تأثیر تعرفه‌ها و تحولات بازار کار به‌طور کامل مشخص نشوند، نمی‌توانیم کاهش نرخ بهره را آغاز کنیم.»

اما این تفاوت در رویکرد باعث شده ناظران اقتصادی، به‌ویژه از جناح جمهوری‌خواه، پاول را به محافظه‌کاری بیش از حد و حتی «فلج اقتصادی» متهم کنند.

برخی از کارشناسان طرفدار کاهش نرخ بهره اذعان داشته‌اند تضاد راهبردی بین اروپا و آمریکا، واقعی و جدی است. و اگر فدرال رزرو نتواند به‌موقع به چرخش شرایط پاسخ دهد، نه‌تنها بازارهای مالی، بلکه اعتبار سیاست‌گذاری پولی آمریکا در سطح جهانی زیر سؤال خواهد رفت.

پاول: “برای نرخ بهره عجله‌ای نداریم”

جرومی پاول، رئیس فدرال رزرو، در آغاز جلسه امروز کمیته خدمات مالی مجلس نمایندگان تأکید کرد:

«فعلاً ما در موقعیتی قرار داریم که باید پیش از هر تغییری در سیاست‌های پولی، در انتظار تأثیر تعرفه‌های جدید و درک بهتر تغییرات اقتصادی دست نگه داریم.»

او هشدار داد که تعرفه‌های تجاری دولت (مانند تعرفه‌های ترامپ بر واردات) ممکن است فشار تورمی ایجاد کنند و به همین دلیل، فدرال رزرو فعلاً ترجیح داده نرخ‌ها را ثابت نگه دارد.

واکنش احتمالی بازار رمزارز در مقابل کاهش اجباری نرخ بهره 

کاهش نرخ بهره معمولاً به تزریق نقدینگی منجر می‌شود و بازارهایی مانند بیت‌کوین و اتریوم از آن سود می‌برند.

با این حال، تحلیلگران فدرال صلاحیت این اقدامات را زیر سؤال برده‌اند. ترامپ معتقد است که دیرکرد در کاهش نرخ‌ها به اقتصاد آمریکا سالانه «۸۰۰ میلیارد دلار» خسارت می‌زند. در مقابل، حامیان فدرال رزرو مانند پاول بر کنترل تورم تأکید دارند. چنین تضادی می‌تواند باعث شود بازارهای ریسکی اطمینان کمتری از کاهش نرخ احساس کنند و برای سرمایه‌گذاری بر بازارهای ریسکیمثل رمزارز محتاط‌تر شوند.

تهدید به دخالت سیاسی، برباد رفتن اعتماد به فدرال رزرو 

استراتژی ترامپ که توسط افرادی مانند وزیر بازرگانی آمریکا حمایت می‌شود، حاوی این پیام است که این فشارها ممکن است تصمیمات فدرال را به سمت منافع سیاسی سوق دهد. این احتمال در رسانه‌ها و کارشناسان اقتصادی نگرانی ایجاد کرده است که کاهش نرخ بهره، در صورتی که به دلایل سیاسی انجام شود، ممکن است به بحران اعتماد دامن بزند و عملاً آن را برای بازارهای ریسکی بی‌اثر کند.

کریپتو در دو راهی: بهره پایین یا بی‌ثباتی نهادها؟

بازار رمزارزها همزمان با انتشار اخبار کاهش احتمالی نرخ بهره، مدت کوتاهی واکنش خاصی نشان نداد. یکی از دلایل می‌تواند رشد خوب امروز به خاطر اخبار آتش بس ایران و اسرائیل باشد؛ اما کارشناسان اعتقاد دارند به دلیل این که این تصمیم ناشی از فشار سیاسی بود، فعلاً بیت کوین نسبت به این خبر تاخت و تاز به جروم پاول و توضیحات او عکس‌العملی نشان نداده و حتی ممکن است بیت کوین در سایه نگرانی از دخالت سیاسی، با خروج سرمایه مواجه شود.

اگرچه پاول موضع محتاطانه دارد، برخی از مقامات فدرال رزرو، از جمله میشل بومن و کریستوفر والر (هر دو از حامیان نظر ترامپ)، از احتمال کاهش نرخ بهره حتی در نشست بعدی در ماه آتی تیر - مرداد خبر داده‌اند.

این تفاوت دیدگاه در میان اعضا نشان می‌دهد که اگر آمار اقتصادی تا پایان تابستان مناسب باشد، ممکن است تغییرات در راه باشد.

به همین دلیل، این موضوع برای بیت‌کوین و کل بازار ارز دیجیتال، یک «روایت دوگانه» ایجاد می‌کند: از یک سو دارایی‌های دیجیتال به‌عنوان «پناهگاه مالی مستقل» مورد توجه قرار می‌گیرند و از سوی دیگر، احتمال دارد بی‌ثباتی سیاسی رشد این بازار را محدود کند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات