ترنج موبایل
کد خبر: ۸۸۱۸۱۵

عاشورای دمشق زیر سایه تدابیر امنیتی و غیبت زائران خارجی

عاشورای دمشق زیر سایه تدابیر امنیتی و غیبت زائران خارجی

در شرایطی استثنایی و پس از تغییرات گسترده سیاسی در سوریه، شیعیان دمشق امسال مراسم عاشورا را با تدابیر شدید امنیتی، بدون موکب‌ها و پرچم‌های خیابانی، و در فضای بسته حرم حضرت زینب (س) برگزار کردند.

تبلیغات
تبلیغات

 

 

فرارو- امسال، شیعیان در دمشق عاشورای حسینی را در شرایط امنیتی ویژه و در غیاب موکب‌ها و پرچم‌هایی که پیش‌تر به این مناسبت جلوه می‌دادند، برگزار کردند؛ شرایطی که پس از سقوط حکومت بشار اسد و حملات به مناطق مذهبی شکل گرفته است.

به گزارش فرارو، در گذشته، شیعیان سوریه و زائران خارجی هر ساله برای بزرگداشت عاشورا به حرم حضرت زینب(س)، در جنوب دمشق، می‌آمدند. خیابان‌ها پیش از عاشورا با پرچم‌های سیاه و قرمز تزیین می‌شد و خیمه‌هایی برای عزاداری برپا می‌گردید. در روز عاشورا، موکب‌ها در خیابان‌ها حرکت می‌کردند و شیعیان در حسینیه‌ها گرد هم می‌آمدند تا به سخنان روحانیون درباره کربلا گوش دهند و برای امام حسین(ع) و یارانش گریه کنند.

در سال‌های جنگ سوریه، تأمین امنیت حرم حضرت زینب(س) یکی از شعارهای اصلی برخی گروه‌های مسلح شیعه بود، اما امسال، پس از حمله غافلگیرکننده مخالفان و سقوط دولت اسد، آرامش شکننده‌ای در مناطق شیعه‌نشین دمشق برقرار شده است. هتل‌هایی که روزگاری پر از زائران بودند، اکنون خالی‌اند و دیگر خبری از موکب و پرچم در خیابان‌ها نیست.

با این حال، مراسم مذهبی هنوز درون حرم حضرت زینب(س) و سالن‌های بسته با سکوت و محافظت شدید برگزار می‌شود.

اعضای جامعه شیعه می‌گویند با توجه به تغییر صحنه سیاسی، احساس ناامنی دارند. این نگرانی‌ها پس از حمله انتحاری ماه گذشته به کلیسایی در حومه دمشق که ۲۵ کشته و ده‌ها زخمی برجای گذاشت، افزایش یافت. مقامات این حمله را به داعش نسبت دادند و اعلام کردند که توطئه‌ای برای حمله به حرم حضرت زینب(س) را نیز خنثی کرده‌اند.

در منطقه زین‌العابدین دمشق، ورود به حسینیه‌ها تنها پس از بازرسی از طریق گیت‌های الکترونیکی مجاز است.

قاسم سلیمان، رئیس هیئت هماهنگی شیعیان با دولت جدید، اعلام کرد که برای حفظ امنیت و جلوگیری از بروز مشکل، مراسم عاشورا امسال محدود به فضاهای بسته شده است. وی افزود: حمله به کلیسای مار الیاس ما را نگران کرد، و تلاش کردیم همه برنامه‌ها در سالن‌های سرپوشیده انجام شود.

جعفر مشهدیه، یکی از شرکت‌کنندگان در مراسم، نیز نگرانی خود را از وضعیت امنیتی ابراز کرد و گفت: در خیابان‌ها اقدامات پیشگیرانه کافی دیده نمی‌شود و برخی گروه‌های دشمن به شیعیان نگاه خصمانه دارند که این موجب ترس از وقوع حملات احتمالی شده است.

نبود زائران خارجی در سال جاری، بر اقتصاد منطقه نیز تأثیر منفی گذاشته است.

سلیمان ابراز امیدواری کرد که سال آینده اوضاع به حالت عادی بازگردد و زائران از کشورهای مختلف دوباره برای بزرگداشت عاشورا به دمشق بیایند و مردم سوریه از همه مذاهب، مانند گذشته، شاهد این مراسم باشند.

 

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات