طرز تهیه خورش کدو با غوره؛ یک ناهار خوشمزه

خورش کدو با غوره نوعی خورش خوشمزه و ترش است که میتوانید آن را با روشی آسان در منزل تهیه کنید.
فراروـ خورشها از غذاهای اصیل و پایه ثابت سفرههای غذای ایرانی هستند که تنوع بسیار بالایی دارند. در شهرهای مختلف ایران خورشها را به سبکها و روشهای گوناگون طبخ میکنند.
به گزارش فرارو؛ خورشها معمولا با مرغ و یا گوشت تهیه میشوند و از همین جهت دارای میزان بالایی از پروتئین هستند. خورش کدو با غوره نوعی خورش بسیار خوشمزه و ترش است که کدو سبز سرخ شده و غوره از مواد اصلی تشکیلدهنده آن است. اگر دوست دارید این خورش خوشمزه را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه خورش کدو با غوره همراه ما باشید.
مواد لازم برای درست کردن خورش کدو
- گوشت خورشتی: 300 گرم
- کدو سبز: 3 عدد
- گوجه فرنگی: 2 عدد
- غوره: 1 فنجان
- آبغوره: یک چهارم فنجان
- زعفران دم کرده غلیظ: 1 قاشق غذاخوری
- پیاز: 1 عدد
- رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر: به میزان لازم
- روغن: به میزان لازم
طرز تهیه خورش کدو
برای درست کردن این خورش خوشمزه ابتدا پیاز را پوست و به صورت نگینی خرد کنید، سپس همراه با کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز بگذارید تا پیاز نرم و طلایی شود.
حالا گوشت خورشتی را اضافه کنید و یکی دو دقیقه با پیاز تفت بدهید، سپس زردچوبه، فلفل سیاه و پودر سیر را روی گوشت بریزید و یک دقیقه تفت بدهید. حالا رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و یک دقیقه داخل روغن و گوشت تفت بدهید و یک و نیم لیوان آب جوش اضافه کنید.
درب قابلمه را ببندید و حرارت اجاق گاز را کم کنید و دو ساعت زمان بدهید تا گوشت بپزد و خورش جا بیفتد. در این فاصله کدوها را پوست و ورقهای کنید، سپس داخل روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید.
دو ساعت بعد وقتی خورش جا افتاد، غوره، نمک و زعفران دم کرده را به خورش اضافه کنید و کدوهای سرخ شده را همراه با گوجه فرنگی ورقه شده روی خورش بچینید.
اجازه بدهید خورش 20 دقیقه دیگر بجوشد، سپس اجاق گاز را خاموش کنید. خورش کدو و غوره خوشمزه ما در این مرحله آماده سرو است که میتوانید آن را همراه با کته زعفرانی میل کنید، نوش جان.
نکات مهم برای درست کردن خورش کدو
ـ کدو سبز یکی از سبزیجات پر کاربرد با ارزش غذایی بسیار بالاست که سرشاز از آنتی اکسیدان، منیزیم، مس، فسفر و منبع غنی ویتامین A و ویتامین C است. کدو سبز فیبر بالایی دارد و به همین دلیل برای کاهش وزن گزینه مناسبی است؛ همچنین مصرف کدو سبز برای حفظ سلامت قلب، سلامت چشمها، کنترل دیابت، کاهش کلسترول، بهبود عملکرد دستگاه گوارش، کاهش فشار خون، بهبود عملکرد غده تیروئید، بهبود پروستات، بهبود عملکرد مغز و حافظه، کمک به آبرسانی برای پوست و... مفید است. کدو سبز را میتوانید به صورت بخارپز، آب پز، کبابی و یا سرخ کرده مصرف کنید. هنگام خرید کدو سبز توجه داشته باشید که حتما سفت و دارای پوستی شفاف باشد و از خریدن کدوی شل و با پوست کدر و جمع شده اجتناب کنید.
ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید. بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.
ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیازها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروفترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایمتری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و میشود آن را خام خورد و یا در سالادها و دیپها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذاهای مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش میتوان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوهبر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچها هم انتخاب مناسبی است. پیازهای قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمیدهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمیگیرند.