ترنج موبایل
کد خبر: ۸۸۳۳۴۶

علاءالدین بروجردی: بر اساس نیاز کشور غنی‌سازی می‌کنیم؛ جنگ ۱۲ روزه یک تلنگر بود

علاءالدین بروجردی: بر اساس نیاز کشور غنی‌سازی می‌کنیم؛ جنگ ۱۲ روزه یک تلنگر بود

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره سطح غنی‌سازی گفت: باید بر اساس نیاز کشور عمل کنیم. مثلاً اگر کشتی‌هایی داریم که سوخت آن‌ها اورانیوم ۹۰ درصد است، می‌توانیم آن را در داخل کشور تولید کنیم. خط قرمز ما تنها بمب هسته‌ای است و هر سطحی از غنی‌سازی که برای منافع ملی لازم باشد، باید انجام شود.

تبلیغات
تبلیغات

علاءالدین بروجردی در پاسخ به این پرسش که آیا رژیم صهیونیستی و حامیانش در جنگ ۱۲ روزه به اهداف خود رسیدند؟ گفت: آن‌ها اعلام کرده بودند که هدف‌شان از بین بردن ظرفیت فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای ایران است؛ در حالی که واقعیت چیز دیگری است.

به گزارش ایسنا، بروجردی با اشاره به پیامدهای جنگ ۱۲ روزه اخیر تأکید کرد: در این جنگ، برخی از ضعف‌ها و خلأهای ما از جمله نفوذ اطلاعاتی دشمن و کاستی‌های موجود در حوزه پدافند مشخص شد. هرچند در این نبرد آسیب دیدیم، اما این تجربه، یک هشدار جدی و در عین حال، گامی رو به جلو برای تقویت پایداری و اقتدار کشور بود.

توانمندی هسته‌ای ایران؛ غیرقابل بمباران

وی افزود: محمد البرادعی، مدیرکل پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، زمانی جمله‌ای کلیدی بیان کرد که هنوز هم راهبردی است؛ «شما با حمله به مراکز هسته‌ای ایران به جایی نمی‌رسید، چون این دانش در مغز ایرانیان است.» این جمله نشان می‌دهد که دانش هسته‌ای ایران قابل بمباران نیست.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس ادامه داد: ما باید با تکیه بر اصل پدافند غیرعامل، شرایطی را فراهم کنیم که دشمن نتواند زیرساختی روی زمین بیابد تا آن را هدف بگیرد. دانش هسته‌ای ما که با خون شهدای هسته‌ای به دست آمده، باید با تمام توان حفظ شود و دشمنان بدانند که حتی با روش‌های دیگر نیز نمی‌توانند این توانمندی را از ایران بگیرند.

مردم، ستون‌های نظام را مستحکم کردند

بروجردی با بیان این‌که «رژیم صهیونیستی امیدوار بود ایران دچار مشکلات داخلی و خارجی شود»، گفت: آن‌ها تصور می‌کردند مردم به‌دلیل جنگ، نارضایتی خود را نشان می‌دهند اما خلاف آن رخ داد. مردم به خیابان‌ها آمدند و با ایستادگی، همبستگی و حمایت از مقام معظم رهبری، دشمنان را غافلگیر کردند.

محکم پاسخ دادیم ؛ عقب نشینی کردند

وی ادامه داد: صهیونیست‌ها حتی فکر نمی‌کردند ما بتوانیم در بُعد نظامی پاسخ قدرتمندی بدهیم؛ اما ما قاطعانه واکنش نشان دادیم، به‌گونه‌ای که آن‌ها مجبور شدند دست‌های‌شان را بالا ببرند. نتیجه آن شد که عملاً شکست خوردند و پیروزی ایران تثبیت شد. اگر در آینده هم اشتباه خود را تکرار کنند، ما باز هم در جایگاه پیروز خواهیم بود.

در شرایط برتری داخلی، منطقه‌ای و جهان عرب قرار داریم

این نماینده مجلس شورای اسلامی با اشاره به تلاش‌های دیپلماتیک برای محکومیت حمله به تأسیسات هسته‌ای کشور اظهار کرد: اعتراض ایران به عدم محکومیت آژانس در سازمان ملل و دبیرکل آن انجام شده است، اما نفوذ آمریکا در شورای امنیت بسیار گسترده است. حتی اگر محکومیتی صورت گیرد، آمریکایی‌ها از ابزار وتو برای بی‌اثر کردن آن استفاده خواهند کرد.

وی افزود: با این حال، در مقایسه میان داشته‌های ما و آن‌ها، معتقدم ایران هم از نظر داخلی، هم در سطح منطقه و هم در جهان عرب در شرایط برتری قرار دارد. رژیم صهیونیستی و آمریکا امیدوار بودند اتحادیه عرب و کشورهای تأثیرگذار دنیا علیه ما موضع بگیرند، اما این نقشه نیز شکست خورد. در خصوص غرامت و خسارات جنگی نیز، تا آنجا که اطلاع دارم، پیگیری‌ها در حال انجام است.

تعلیق همکاری با آژانس، پاسخ به رفتارهای گروسی بود

بروجردی در پاسخ به پرسشی درباره فواید مصوبه تعلیق همکاری با آژانس گفت: ما عضو معاهده NPT و متعهد به پادمان هستیم. آژانس نیز بارها اعلام کرده که ایران هیچ‌گونه انحرافی از فعالیت‌های صلح‌آمیز نداشته، اما اخیراً آقای گروسی گزارشی کذب علیه ایران به شورای حکام ارائه داد که منجر به صدور قطعنامه شد.

وی تأکید کرد: وقتی قواعد بازی از سوی طرف مقابل بر هم می‌خورد، ما هم نمی‌توانیم منفعل باشیم. نمی‌شود هم محدودیت‌ها را بپذیریم و هم در چارچوب قانونی رفتار کنیم، آن‌ها علیه ما شرایطی را ایجاد کنند که به ما حمله نظامی شود. تعلیق همکاری با آژانس بهترین گزینه برای مواجهه با چنین رفتاری است. ادامه همکاری ایران با آژانس منوط به دریافت تضمین لازم و مصوبه شورای عالی امنیت ملی خواهد بود.

در دکترین دفاعی ما، بمب هسته‌ای جایی ندارد

بروجردی درباره پیامدهای تعلیق همکاری با آژانس گفت: برخی نگرانند که در این مدت ایران چه اقداماتی انجام می‌دهد. اخیراً آقای گروسی چند بار درخواست بازدید از تأسیسات هسته‌ای ایران داده تا گزارش‌هایی برای آمریکا و رژیم صهیونیستی تهیه کند  تا آنها متوجه شوند که بمب‌های‌شان خوب به هدف اصابت کرده است یا خیر.

وی افزود: وقتی آژانس وظیفه‌اش را انجام نمی‌دهد، ما هم حق داریم همکاری را معلق کنیم. ما از خود مطمئن هستیم و در دکترین دفاعی‌مان بمب هسته‌ای جایی ندارد. این مصوبه باید موجب بازنگری در رفتار آژانس و گروسی شود.

غنی‌سازی بر اساس نیاز کشور ادامه می‌یابد

این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس درباره سطح غنی‌سازی نیز گفت: باید بر اساس نیاز کشور عمل کنیم. مثلاً اگر کشتی‌هایی داریم که سوخت آن‌ها اورانیوم ۹۰ درصد است، می‌توانیم آن را در داخل کشور تولید کنیم. خط قرمز ما تنها بمب هسته‌ای است و هر سطحی از غنی‌سازی که برای منافع ملی لازم باشد، باید انجام شود.

در افکار عمومی جهان اسلام، ایران در جایگاه برتر قرار دارد

بروجردی با اشاره به تأثیر عملیات‌های موفق «وعده صادق ۳» و «بشارت فتح» بر جریان مقاومت گفت: این عملیات‌ها در جهان اسلام بازتاب بسیار مهمی داشت. مثلاً جامع الازهر مصر، بزرگ‌ترین مرکز علمی اهل سنت، بیانیه صادر کرد و برای مقام معظم رهبری نامه فرستاد. روحانیون اهل سنت نیز در نماز جمعه‌ها از مواضع ایران تمجید کردند.

وی افزود: امروز در منطقه در شرایطی قرار داریم که در چند دهه اخیر بی‌سابقه بوده است. در افکار عمومی جهان اسلام، جمهوری اسلامی ایران در موضع برتر قرار دارد. البته دشمنان نیز بیکار نخواهند نشست و با جنگ روانی و انتشار اخبار کذب تلاش می‌کنند این فضا را تغییر دهند. باید این دستاورد در زمینه انسجام داخلی و حمایت منطقه‌ای حفظ شود.

در جنگ ۱۲ روزه، ذخایر راهبردی مصرف نشد

بروجردی با تأکید بر ضرورت توجه دولت به مردم گفت: خوشبختانه پهنه جغرافیایی گسترده‌ای داریم و حتی در جنگ ۱۲ روزه، نیازی به استفاده از ذخایر راهبردی کشور نبود. ملت ما تجربه دوران ۸ سال دفاع مقدس را دارند و همین عامل باعث شد کشور در شرایط عادی اداره شود و مردم کمبودی احساس نکنند.

وی در پایان گفت: این در حالی است که در سرزمین‌های اشغالی با اصابت یک موشک، سوپرمارکت‌ها خالی می‌شود. مدیریت افکار عمومی در برابر ترفندهای دشمن و تأمین نیازهای مردم، از مهم‌ترین وظایف دولت است که باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

 

 

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات