حسین علایی: مهمترین نقطه ضعف ایران غافلگیری در زمان آغاز حمله بود

حسین علایی در یادداشتی در جماران نوشت: مهم ترین نقطه ضعف ایران هم غافلگیر شدن در زمان آغاز حمله اسرائیل به ایران بود که باعث ترور فرماندهان عزیز و دانشمندان پرافتخار هسته ای همراه با خانواده ها و فرزندانشان شد.
حسین علایی در یادداشتی در جماران نوشت: اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه به مهم ترین مولفه های قدرت ملی ایران حمله کرد. اسرائیل به قدرت دفاعی، قدرت هسته ای و قدرت علمی ایران حمله کرد. جنگ اسرائیل با ترور فرماندهان عالی ایران و نیز با ترور دانشمندان هسته ای جمهوری اسلامی شروع شد.
اصولاً اسرائیل از ترور به عنوان مهم ترین وسیله و ابزار و روش فائق آمدن بر مخالفین و دشمنان خود استفاده می کند. بزرگترین سازمان و تشکیلات ترور در جهان را اسرائیل به وجود آورده است و اسرائیل تنها رژیمی است که ترور انسان ها در دستور کار دائمی اوست.
اسرائیل تا کنون هزاران نفر از انسانهای بیگناه را در فلسطین و در کشورهای مختلف ترور کرده است. اسرائیل تجربه و ابزار و تجهیزات بسیار زیادی در بکارگیری انواع شیوه های ترور و برای کشتار انسانها دارد.
گرچه همه نخست وزیران اسرائیل جنایتکار، تروریست و آدم کش بوده اند، ولی نتانیاهو خبیث ترین و بی رحم ترین تروریست جهان و خونخوارترین موجود روی زمین است.
رژیم صهیونیستی هم از بدو تشکیل یک حکومت تروریست بالذات بوده است و مسئولین آن از آدم کشی و کشتار انسانها همواره لذت برده اند.
اسرائیل از مدرن ترین فناوری ها و از پیچیده ترین ابزارهای اطلاعاتی برای طرح ریزی ها و اجرای عملیات های خود چه برای انجام ترورها و چه در حمله به تأسیسات هسته ای و پدافند هوایی و مراکز موشکی ایران و نیز تهاجم به اماکن عمومی مثل حمله به زندان اوین و مناطق مسکونی و نیز بیمارستانها با بهره گیری از اطلاعات سازمان CIA که دستگاه اطلاعاتی آمریکاست و نیز از اطلاعات ناتو استفاده کرده است.
شاید بتوان گفت که مهم ترین ضعف ایران آن بوده است که دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی ایران، به بزرگی و فعال بودن دائمی تشکیلات اطلاعاتی اسرائیل توجه کافی نکرده و توانایی های لازم را برای مقابله و مواجهه با سازمان های اطلاعاتی اسرائیل مثل موساد و نیز اطلاعات ارتش اسرائیل و سایر دستگاه های جاسوسی همکار با اسرائیل فراهم نکرده اند.
باید توجه داشت که گرچه اسرائیل دارای قوی ترین و با تجربه ترین شبکه جاسوسی در جهان است، اما امروزه تکیه بر جاسوسان انسانی تا حد زیادی جای خود را به فناوری های مدرن جاسوسی داده است. این شبکه های جاسوسی با اتصال به ماهواره ها و هواپیماها و پهپادها به صورت لحظه ای اطلاعات مربوط به اهداف مورد نظر را تهیه کرده و در اختیار جنگنده ها و پهپادهای عملیاتی قرار می دهند تا آنها افراد مورد نظر را ترور کنند و یا به اهداف تعیین شده شلیک کنند و یا مراکز مورد نظر را بمباران کنند.
از طرفی اسرائیل به دنبال آن بود تا قدرت اجتماعی ایران را نیز در حریان حمله نظامی به ایران به نفع خود بکار گیرد که خوشبختانه کاملاً بر عکس شد. بنابراین مهم ترین نقطه قوت جمهوری اسلامی ایران در جنگ اسرائیل علیه ایران، حمایت اکثریت قاطع ایرانیان داخل و خارج از کشور بویژه شخصیت های سیاسی، علمی، هنرمندان و احزاب مختلف و حتی زندانیان سیاسی از تمامیت ارضی کشور و نیز محکوم نمودن حمله نظامی اسرائیل و آمریکا به خاک ایران عزیز از سوی آنان بوده است.
اسرائیل به دنبال آن بود تا مردم ایران در این جنگ وحشیانه، حداقل خنثی باشند و علیه جنایات سبعانه اسرائیل وارد عمل نشوند، ولی همه ایرانیانِ هوشمند، تهاجم نظامی اسرائیل را جنگ ظالمانه علیه ایران و مردم ایران تلقی کردند و در مقابل تجاوز جنایتکارانه اسرائیل بخوبی ایستادند و در برابر بمبارانها مقاومت جانانه کردند و برنامه و خواب و خیال اسرائیل و آمریکا را به طور کامل بهم زدند.
دومین نقطه قوت جمهوری اسلامی ایران، آن بود که علیرغم ترور فرماندهان عالی رتبه سپاه و سران نیروهای مسلح، ایران توانست پس از چند ساعت، با کمال اقتدار نسبت به حملات نظامی اسرائیل واکنش مناسب و موثر نشان داده و اهداف نظامی مشخصی را در داخل سرزمین های اشغالی هدف قرار دهد و آنها را منهدم کند. خوشبختانه حملات موشکی ایران تا لحظه برقراری آتش بس همچنان بدون وقفه ادامه یافت.
گرچه تمام قدرت پدافندی آمریکا و اسرائیل و ناتو از جمله گنبد آهنین و سیستم سپر دفاعی موشکی، برای جلوگیری از فرود موشک های ایرانی به مراکز نظامی اسرائیل بسیج شده بودند، ولی تعداد زیادی از این موشک هایی که در شرایط سخت تحریم در ایران ساخته شده بودند با دقت به اهداف خود از جمله به پایگاه آمریکایی العدید در قطر اصابت کردند و اسرائیل نیز طعم تلخ جنگ را بخوبی چشید.
مهم ترین نقطه ضعف ایران هم غافلگیر شدن در زمان آغاز حمله اسرائیل به ایران بود که باعث ترور فرماندهان عزیز و دانشمندان پرافتخار هسته ای همراه با خانواده ها و فرزندانشان شد.
البته ارزیابی عملکرد دولت محترم و نیز سیاست خارجی ایران قبل و در حین جنگ، فرصت جداگانه ای را می طلبد.
حال فرصت مناسبی است تا ایران با استفاده از تجربیات جنگ ۱۲ روزه مانع تلاش اسرائیل برای آغاز جنگی دوباره شود.