انتقادی تند از سریال «جایی برای همه» در تلویزیون

«تلویزیون خصوصاً در شبکههای سراسری، نیازمند کنترل کیفیت سختگیرانهای برای پخش سریال در باکس اصلی است و نمیتوان به صرف جوانی عوامل تولید و برآمدن آنها از استانها، چشم روی بدیهیترین نکات کیفی بست.»
روزنامه خراسان در مطلبی به انتقاد از سریال «جایی برای همه» که این روزها از تلویزیون پخش می شود، پرداخت.
این روزنامه نوشت: تا حالا که از نیمه محرم گذشتهایم، تنها سریال مرتبط با فضای این ماه، «جایی برای همه» محصول اپیزودیک پخششده در شبکه ۲ سیما بوده که تا شنبه روی آنتن قرار داشت. این سریال که به عزاداریهای محرم میپرداخت، محصولی از خانه تولیدات جوان مرکز سیمرغ بود که با تهیهکنندگان و کارگردانهای مختلف در استانها تولید شده بود.
«جایی برای همه» اپیزودهایی ۲۵ تا ۳۵ دقیقهای دارد، اما به شکلی قابل توجه، فیلمنامه قسمتهای آن حتی به اندازه همین زمان هم ملاط ندارد تا کند و کماتفاق باشد؛ گویی چند فیلم کوتاه ۱۰ تا ۱۵ دقیقهای به اندازه یک اپیزود کش آمدهاند. مهمتر اما منطق داستانی و شخصیتپردازی سریال است که تماشاگر اثر را آزار میدهد. کاراکترهای «جایی برای همه» در اپیزودهای مختلف طوری به سرعت تغییر میکنند که شگفتی مخاطب را برمیانگیزد؛ گویی اساساً شخصیتپردازی در این سریال معنای خاصی ندارد.
نتیجه آن که از لحاظ کیفیت ساخت، این اثر را میتوان یکی از ضعیفترین محصولات سالهای اخیر دانست که بسیاری از بینندگان به سختی میتوانند تماشای آن را تحمل کنند. نگاهی به قسمتهای مختلف «جایی برای همه» نشان میدهد این اثر احتمالاً در حد شبکههای استانی تلویزیون هم نیست، اما به شکلی حیرتانگیز در نیمه نخست ماه محرم از یکی از شبکههای اصلی رسانه ملی پخش شد.
این سریال البته اولین محصول بیکیفیت در حد شبکه استانی نیست که به آنتن شبکه سراسری میرسد. گویی سازندگان و پخشکنندگان تصور میکنند اعطای بودجه و امکانات برای ساخت و آنتن تلویزیون برای پخش، میتواند از هر فیلمنامه و هر فیلم سازی، محصولی قابل توجه دربیاورد.
این در حالی است که تلویزیون خصوصاً در شبکههای سراسری، نیازمند کنترل کیفیت سختگیرانهای برای پخش سریال در باکس اصلی است و نمیتوان به صرف جوانی عوامل تولید و برآمدن آنها از استانها، چشم روی بدیهیترین نکات کیفی بست.