گلستان در آستانه فاجعه اقلیمی!

«در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، استان ۴۳ درصد کاهش بارش را تجربه کرده است. بررسیها نشان میدهد که طی ۱۵ سال اخیر، میانگین دمای استان روندی افزایشی داشته است و بیشترین کاهش بارندگی در استان گلستان مربوط به شهرستان بندرترکمن بوده است.»
مدیرکل هواشناسی گلستان از کاهش محسوس بارندگیها در استان خبر داد و گفت: از ابتدای سال زراعی جاری تاکنون، میانگین بارشها به ۲۹۰ میلیمتر رسیده که نسبت به دوره نرمال بلندمدت ۳۴ درصد و در مقایسه با سال گذشته ۴۳ درصد کاهش نشان میدهد.
به گزارش ایسنا، امانمحمد کمالی اظهار کرد: از ابتدای سال زراعی تاکنون میانگین بارش در استان حدود ۲۹۰ میلیمتر بوده که نسبت به میانگین نرمال ۳۴ درصد کاهش داشته است.
وی با اشاره به اینکه روند بارش در استان گلستان بهطور کلی کاهشی است، افزود: در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، استان ۴۳ درصد کاهش بارش را تجربه کرده است.
مدیرکل هواشناسی گلستان با تأکید بر اینکه همه دنیا درگیر پدیده تغییر اقلیم شده و استان گلستان نیز از این قاعده مستثنی نیست، تصریح کرد: بررسیها نشان میدهد که طی ۱۵ سال اخیر، میانگین دمای استان روندی افزایشی داشته است و بیشترین کاهش بارندگی در استان گلستان مربوط به شهرستان بندرترکمن بوده است.
کمالی با اشاره به اینکه بخشی از این افزایش دما مربوط به تغییرات اقلیمی جهانی است توضیح داد: بخش دیگری از این تغییرات ناشی از عوامل محلی نظیر کاهش پوشش گیاهی، تغییر کاربری اراضی، کاهش وسعت جنگلها و افزایش ساختوسازها در سطح استان است.
وی با بیان این که در ۳۰سال گذشته، میانگین دمایی استان گلستان یک تا ۲درجه افزایش داشته است، گفت: در سالهای گذشته تعداد روزهای با دمای بالای ۴۰درجه سانتیگراد در گلستان افزایش یافته و اگر طی ۳۰سال گذشته تعداد روزهای گرم در مرکز گلستان زیر ۵ روز بوده، اکنون به بیش از ۱۰روز رسیده است.
مدیرکل هواشناسی گلستان، ایجاد تودههای گرد و غبار در داخل و خارج استان، آتشسوزی جنگلها و بیابانزایی را از جمله پیامدهای خشکسالی برشمرد و افزود: در گذشته پدیده گرد و غبار در مرز استان مشاهده میشد اما اکنون تقریبا در تمامی مناطق استان این معضل دیده میشود.