طرز تهیه محلبی توت فرنگی، دسر خوشرنگ و خوشمزه

محلبی توت فرنگی نوعی دسر خوشرنگ و خوشمزه است که از ترکیب مواد محلبی با توت فرنگی تهیه میشود.
فراروـ محلبی نوعی دسر بسیار خوشمزه و پر طرفدار است که اصالت آن عربی است؛ اما در کشور ترکیه رواج بیشتری دارد و آن را بیشتر به نام دسر ترکیهای میشناسند. پایه اصلی محلبی که به نام پودینگ شیر هم شناخته میشود، نشاسته و آرد و شیر است و با روشهای گوناگونی طبخ میشود. یکی از ویژگیهای این دسر لطیف و خوشمزه این است که طرز تهیه بسیار آسانی دارد و با صرف زمان خیلی کم آماده سرو میشود.
به گزارش فرارو؛ این دسر خوشمزه که شباهت زیادی به فرنی خودمان دارد، بسیار لطیف و گوارا است و به خصوص برای کودکان یک میان وعده عالی محسوب میشود. اگر دوست دارید این دسر جذاب را با روشی آسان در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه محلبی توت فرنگی همراه ما باشید.
مواد لازم برای درست کردن محلبی توت فرنگی
- پوره توت فرنگی: نصف پیمانه
- شیر: 3 لیوان
- آرد برنج: 2 قاشق غذاخوری
- نشاسته ذرت: 3 قاشق غذاخوری
- شکر: 3 تا 4 قاشق غذاخوری
- گلاب: 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه محلبی توت فرنگی
برای شروع ابتدا آرد برنج و نشاسته ذرت را با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید و کمکم شیر را اضافه کنید و فوری هم بزنید تا آرد برنج گلوله نشود و به صورت یکدست حل شود، سپس مخلوط شیر و آرد را از صافی رد کنید و داخل قابلمه بریزید و روی حرات ملایم اجاق گاز قرار بدهید و هم بزنید.
وقتی کمی داغ شد، شکر را اضافه کنید و همچنان هم بزنید تا مواد کم کم به غلظت برسد. در آخر گلاب را اضافه کنید و چند دقیقه بعد اجاق گاز را خاموش کنید. حالا پوره توت فرنگی را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مواد یکدست شود.
در این مرحله پودینگ را داخل ظرف دسر یا لیوانهای تک نفره بریزید و داخل یخچال بگذارید تا ببندد. قبل از سرو روی دسر را با پودر پسته و برشهای توت فرنگی تزیین کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ توت فرنگی ازجمله میوههای خوشمزه و پرخاصیت است که بیش از 6000 نوع از آن به رنگهای قرمز، سفید و زرد در طبیعت موجود است. توت فرنگی سرشار از ویتامین C و آنتی اکسیدان است که در درمان بیماری التهابی موثر است؛ همچنین برای سلامت قلب و عروق، پیشگیری از سکته، کاهش فشار خون، حفظ سلامت مفاصل و استحکام استخوانها، کمک به کاهش وزن، درمان زودتر زخمها، درمان یبوست و... مفید است. مصرف توت فرنگی در سلامت پوست و حفظ زیبایی و طراوت آن نیز تاثیرات مفیدی دارد. توت فرنگی در ایران به دو روش گلخانهای و مزرعهای تولید میشود. معمولا توت فرنگیهای گلخانهای درشتتر هستند و احتمال اینکه برای درشت شدن آنها از ترکیبات خاص شیمیایی استفاده شده باشد، زیاد است؛ بنابراین بهتر است از توت فرنگیهای ریز مزرعهای که طعم و مزه طبیعی هم دارند، استفاده کنید. هنگام خرید توت فرنگی توجه داشته باشید که توت فرنگیهای سفت، قرمز تیره و براق را که کلاهک سبزشان کنده نشده باشد، انتخاب کنید. برای شستوی توت فرنگی به روشی کاملا سالم و بهداشتی بهتر است آنها را داخل یک کاسه گود بریزید و کاسه را پر از آب سرد کنید و صبر کنید سه دقیقه بماند؛ سپس توت فرنگیها را آبکش کنید. این کار را حداقل دوبار تکرار کنید تا تمام شن ریزههای توت فرنگی از بین برود.
ـ نشاسته ذرت شبیه آرد است و رنگ سفیدی دارد. نشاسته ذرت همچنین بافت نرمی دارد، به طوری که اگر مقداری از آن را بین دو انگشتتان بمالید، صدایی شبیه به جیرجیر از آن میشنوید. استفاده از نشاسته ذرت در انواع دسرها و غذاها عامل غلظت است. توجه داشته باشید که نشاسته گندم با نشاسته ذرت تفاوت دارد و نمیتوان این دو را جایگزین یکدیگر کرد. نشاسته ذرت را میتوانید در بستهبندیهای بهداشتی از فروشگاههای مخصوص لوازم قنادی تهیه کنید.
ـ همانطور که میدانیم گلاب عصاره خوشبوی گل محمدی است که مرغوبترین نوع آن در شهرهای کاشان و میمند فارس تهیه میشود. امروز در همه فروشگاهها و سوپر مارکتها شیشههای گلاب را در اشکال و با نامهای تجاری گوناگون میبینیم که بسیاری از آنها خالص نیستند و عطر و بوی گلاب اصیل را ندارند. گلاب اصل بوی گل محمدی میدهد و شما بوی ترشیدگی از آن استشمام نمیکنید. رنگ گلاب اصل شفاف، روشن و بدون رسوب است. گلاب اصل همچنین طعمی سنگین و مایل به تلخی دارد؛ پس هنگام خرید گلاب به این نکات توجه داشته باشید.