پادیشاه سارماسی؛ دسر خوشمزه و جذاب ترکی

پادیشاه سارماسی نوعی دسر خوشمزه از کشور ترکیه است که از سه لایه بیسکوییت، شکلات و خامه تهیه میشود.
فراروـ دسرها یکی از محبوبترین و متنوعترین خوراکیها در سراسر جهان هستند. در این میان دسرهای میوهای به دلیل عطر و طعمی که دارند، بسیار خوشطعم و گوارا هستند و طرفداران خاص خود را دارند. دسرها معمولاً پس از غذا سرو میشوند؛ زیرا شیرینی موجود در آنها به هضم بهتر غذا کمک میکند.
به گزارش فرارو؛ دسر پادیشاه سارماسی نوعی دسر ترکی است که اصالت آن به کشور ترکیه میرسد. این دسر که از دسرهای گران در کافههای ترکیه است از سه لایه بیسکوییتی، شکلاتی و خامهای تشکیل شده است و به صورت رول شده سرو میشود. اگر به دنبال درست کردن دسرهای جدید و خاص برای مهمانیهایتان هستید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه دسر پادیشاه سارماسی همراه ما باشید.
مواد لازم برای تهیه پادیشاه سارماسی
- شیر: 4 لیوان
- آرد سفید قنادی: سه چهارم لیوان
- پودر کاکائو: 2 قاشق غذاخوری
- شکر: 1 لیوان
- کره: 1 قاشق غذاخوری
- شکلات تختهای: 100 گرم
- وانیل: نصف قاشق چایخوری
- بیسکوییت پتیبور یا مادر: 2 بسته
- خامه قنادی فرم گرفته: نیم کیلو
طرز تهیه دسر پادیشاه سارماسی
برای درست کردن این دسر خوشمزه و خاص ابتدا آرد، شکر و پودر کاکائو را داخل یک قابلمه بریزید و شیر را کم کم به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مواد با هم مخلوط شوند، سپس قابلمه را روی حرارت اجاق گاز بگذارید و مدام هم بزنید تا مواد کم کم به غلظت فرنی برسد.
در این مرحله اجاق گاز را خاموش کنید و کره، وانیل و شکلات تختهای را به مایه دسر اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مخلوط شود.
در مرحله بعد بیسکوییتها را داخل دستگاه غذاساز بریزید تا کاملا پوره و یکدست شود.
یک قالب مستطیلی 20 در 30 را انتخاب کنید و کف قالب کاغذ روغنی پهن کنید. حالا بیسکوییت پوره شده را کف قالب بریزید و کاملا پخش کنید تا صاف و یکدست شود.
مایه شکلاتی دسر را که آماده کردهاید، روی لایه بیسکوییت بریزید و صاف کنید. حالا قالب را به مدت 2 ساعت داخل یخچال بگذارید تا دسر ببندد.
در مرحله بعد خامه قنادی فرم گرفته را روی لایه شکلاتی بریزید و پخش کنید و با کاردک روی سطح دسر را صاف کنید.
دوباره قالب را به مدت 1 ساعت داخل یخچال بگذارید تا خامه خودش را بگیرد. در آخر قالب را از یخچال خارج کنید و با چاقو روی دسر برشهای پهن بزنید.
حالا به کمک کاردک یا کفگیر برشها را رول کنید و داخل ظرف سرو بچینید. در این مرحله دسر خوشمزه ما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
معمولاً برای فرم دادن خامه قنادی گفته میشود که آن را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه با همزن برقی هم بزنید؛ اما همانطور که میدانید، در قنادی خیلی نباید روی این زمانبندیها تمرکز کنید و مهمتر از زمانبندی این است که شما ابزاری را که در اختیار دارید، بشناسید. به عنوان مثال ممکن است که همزن شما یک همزن قوی یا متوسط باشد. مسلماً نتیجهای که در ۱۵ دقیقه با این دو همزن حاصل میشود، متفاوت است. ممکن است با همزن متوسط در ۱۵ دقیقه خامه آماده شود؛ اما همان نتیجه با یک همزن قوی در ۸ دقیقه به دست بیاید. حالا اگر شما قدرت همزنتان را ندانید و با همزن قوی ۱۵ دقیقه خامه را هم بزنید، نهایتاً چیزی که به دست میآید، خامه فرم گرفته نیست. به زمانبندیها توجه کنید؛ اما معیار اصلی باید آشنایی و شناخت ابزار کارتان باشد. در این قسمت طریقه صحیح فرم دادن خامه قنادی را بیان میکنیم. همیشه وقتی خامه را از لوازم قنادیها تهیه میکنید، بسته به نیازتان آن را در بستههای نیم کیلویی یا یک کیلویی یا کمتر بستهبندی کنید تا وقتی که خواستید از آن استفاده کنید، فقط بسته مورد نیاز را از فریزر خارج کنید.
برای شروع کار باید خامه یخ زده را از فریزر خارج کنید و در دمای محیط قرار بدهید تا یخزدایی شود و حالت بستنی پیدا کند. بعد خامه را در کاسه بریزید و همزن را روی دور متوسط قرار بدهید. وقتی یکدست شد، آن را روی دور تند قرار بدهید. خامه وقتی زده شده نیست، براق است؛ اما وقتی شروع به آماده شدن میکند، کمکم رنگ آن مات میشود. وسط کار یک بار همزن را خاموش کنید و با لیسک آرام به صورت دورانی هم بزنید. خامه را زیر و رو کنید تا خامههای زیر ظرف هم زده شود. برای بهتر فرم گرفتن خامه کاسه حاوی خامه را در ظرف حاوی یخ قرار بدهید و بعد با همزن هم بزنید. علاوهبر مات شدن خامه یکی دیگر از نشانههای خامه فرم گرفته این است که رد پرههای همزن روی آن میافتد. وقتی سر همزن را از داخل ظرف خامه بیرون میآورید، باید خامه داخل آن گیر کرده باشد. وقتی خامه آماده شود، اگر ظرف را برعکس کنید، بیرون نمیریزد. وقتی خامه آماده شد، آن را زیاد هم نزنید. خامه را هربار به اندازه نیازتان فرم دهید، چون بعد از یک بار فرمدهی دیگر نمیتوانید برای تزیین کیک یا دسرها از آن استفاده کنید.