ترنج موبایل
کد خبر: ۱۰۰۲۱۸

شکور اکبرنژاد در گفتگو با فرارو:

دولت کمیته امداد نیست/ دولت کاری را که دوست دارد انجام می دهد

دولت کمیته امداد نیست/ دولت کاری را که دوست دارد انجام می دهد
تبلیغات
تبلیغات


فرارو- دولت در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها دولت قصد دارد که یارانه اقشار پرددرآمد را حذف کند. گفتعه می شود دو دهک در مرحله جدید از دریافت یارانه نقدی محروم می شوند. همچنین وعده افزایش یارانه‌ها نیز بارها قبلا توسط مقامات اجرایی کشور داده شده است.

یک نماینده مجلس با اعتقاد به اینکه دولت کمیته امداد نیست می‌گوید که دولت باید سطح همه اقشار را با اشتغال‌زایی و نه پرداخت یارانه نقدی بالا ببرد. شکور اکبرنژاد معتقد است که حذف پرداخت نقدی هدف نهایی هدفمندی است و ادامه این طرح به اتلاف منابع و سرمایه کشور منجر خواهد شد.

شکور اکبر‌نژاد در گفتگو با خبرنگار فرارو در خصوص حذف یارانه اقشار پر درآمد، گفت: «به نظرم یارانه افراد کم درآمد هم به تدریج حذف خواهد شد و دولت کمیته امداد نیست که از افراد کم در آمد حمایت کند.»

اکبر نژاد ادامه داد: «ما به جای اینکه منابع کشور را در هدفمندی یارانه‌ها با پرداخت نقدی به هدر می‌دادیم باید در تولید سرمایه‌گذاری می‌کردیم که بخش تولید تکنولوژی مناسب پیدا کند و در نتیجه قیمت تمام شده را پایین می‌آمد تا بتوانیم با دنیا رقابت بکنیم لذا این طرح از ابتدا هم طرح اصولی و درستی نبود و از اول هم من معتقدم بودم که دولت این کار را بر اساس برنامه و قانون ادامه نخواهد داد.»

نماینده مردم تبریز افزود: «دولت اکنون ده میلیون نفر را حذف می‌کند، سال‌های بعد هم باید حدود هفده میلیون نفر را حذف نماید. زیرا دولت چاره‌ای ندارد. باید این پول را به جای اینکه به صورت نقدی به مردم بدهیم باید در اشتغال‌زایی سرمایه‌گذاری می کرد. دولت بازار کسب را مناسب کرده و بهبود ببخشد و درآمد مردم را بالا ببرد. این وظیفه دولت است.»

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا دولت با حذف یارانه اقشار پردرآمد می تواند اشتباهات اجرای قانون هدفمندی در فاز اول را اصلاح کند، گفت: «ما چرا باید کاری بکنیم که برای خودمان دردسر ایجاد نماییم و هر اقدامی در این رابطه صورت بگیرد، درصد بالایی اشتباه خواهد داشت، کسانی که پردرآمدند دوباره یارانه را خواهند گرفت و هم کسانی که کم درآمدند از گرفتن یارانه محروم خواهند شد. ما باید یک کاری بکنیم که به این اشتباهات که هزینه آن را مردم خواهند داد، منجر نشود.»

وی ادامه داد: «ما باید زحمت اضافه‌ای بکشیم که دهک‌ها را شناسایی کنیم در حالی که این به اتلاف زمان و سرمایه کشور منجر خواهد شد، ما باید کاری کنیم که سطح زندگی همه ملت را با هم بالا ببریم و نباید تنها به دهک‌های خاصی کمک کنیم.»

اکبر نژاد در پاسخ به این پرسش که با توجه به قانون هدفمندی یارانه‌ها آیا دولت بالاخره نباید این کار را انجام دهد، گفت: «قانون دولت را موظف نکرده است که پول نقد به مردم بدهد و دست دولت را باز گذاشته است اما چون دولت دوست دارد محبوبیت کسب کند، این گونه عمل می‌کند، اگر دولت نصف این پول را به مردم وام می‌داد که الان هم پس بگیرد، اکنون اشتغال زایی شده و درآمد مردم بالا رفته بود.»

نماینده مردم تبریز ادامه داد: «دولت به قانون اهمیت نمی‌دهد که به آن باز گردد، هر روز هر کاری که دوست دارد انجام می‌دهد و یک شکل قانونی هم به آن می‌دهد و الا اگر دولت برای قانون اهمیت قائل بود باید حمایت دو میلیارد دلاری را که طبق قانون به نسبت به حمل و نقل عمومی شهری انجام می‌داد، در آن صورت بود که می‌توانست قیمت بنزین را هزار یا هفتصد تومان بالا ببرد که مشکلی برای مردم ایجاد نشود.»

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین تصریح کرد: «دولت آنچه را که دوست دارد انجام داده و یک شکل قانونی هم به آن می دهد و اگر نتواند این شکل قانونی را بدهد چندان برایش مهم نیست.»

اکبرنژاد در خصوص اینکه این کار چه اثری بر تورم خواهد گذاشت، گفت: «عامل تورم تنها بحث یارانه‌ها نیست. وقتی ما مشکل تحریم‌ها را داریم، وقتی بازار کسب و کارمان چنین راکد است، وقتی متاسفانه سود بانک‌ها خیلی کمتر از تورم می‌باشد، مردم سعی خواهند کرد پول و نقدینگی خود را به سمت چیزهایی ببرند که بتوانند ارزشش را حفظ کند و این باعث بالا رفتن تورم در جامعه می‌شود.»

وی ادامه داد: «اگر دولت می خواستند جلوی تورم را بگیرند این کار را انجام می‌داد در حالی که نمی خواهد زیرا هر چه تورم بالا می‌رود، دولت از جیب مردم برداشت می‌کند و منتفع می‌شود.»

اکبرنژاد در پایان گفت: «اگر می‌خواستند می‌توانستند پول‌ها را از طریق سرمایه‌گذاری مناسب و جذب از طریق بانک‌ها با سود بالا تورم را کنترل کنند و به کارخانه ها و بنگاه‌های تولیدی تسهیلات داده می‌شد، اما این کار را نکردند و ما علاوه بر تورم یک رکود هم داریم که این یک مصیبت مضاعف شده است. این دو دلایل متعدد دارد که بحث مفصلی می‌طلبد.»

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۲ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات