عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در گفتگو با فرارو:
مجلس نهم به امر نظارت به صورت جدي توجه كند


فرارو-
يك نماينده مجلس معتقد است: «نمايندگان مجلس نهم بايد علاوه بر قانون گذاري خوبي كه انجام مي دهند به صورت جدي به بعد نظارت هم توجه داشته باشند و نماينده اي كه متوجه نظارت نباشد و نظارت را در سطح ملي، استاني و منطقه اي انجام ندهد علي القاعده نمي تواند به وظيفه نمايندگي خود به خوبي عمل كند.»
عوض حيدرپور در گفتگو با فرارو گفت: «مجلس نهم بايد مجلسي اصولگرا باشد و از نظر بنده كساني اصولگرا هستند كه حركت آنها كاملا اسلامي، قرآني و مبتني برخط امام، مقام معظم رهبري و خط شهدا بوده و به صورت انقلابي باشد. به اين معنا كه اگر ما فقط بخواهيم يك حركتي داشته باشيم كه حركتي مطمئن و اسلامي باشد علي القاعده در شرايط حاد و خاصي كه هم اكنون دنيا در آن قرار دارد ممكن است جوابگو نباشد و بايد يك نوع نگرش انقلابي در كنار نگرش اسلامي داشته باشيم تا بتوانيم با سرعت و شتاب مسيري پيش رو و قله هايي كه بايد فتح كنيم را توسط قوانيني كه در مجلس تصويب مي شود طي كنيم.»
وي ادامه داد: «ويژگي دوم اينكه نماينده اي بسيار پركار و وقت گذار و كم هزينه اي باشد. همچنين رفتار نماينده اصولگرا بايد كاملا عالمانه و منطبق بر روش علمي و به صورتي باشد كه در موارد راي گيري كاملا عالمانه و عاقلانه بداند كه بايد راي مثبت بدهد يا منفي.»
نماينده مردم شهررضا افزود: «معتقدم نماينده اصولگرا نبايد راي ممتنع داشته باشد و هر كجا كه راي ميدهند چه مثبت و چه منفي به صورت قطعي بداند كه چه نتيجه اي براي كشور خواهد داشت.»
عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت: «نماينده ها بايد فرصت 4 ساله نمايندگي مجلس را در همين 4 سال بدانند و در طول اين 4 سال مي بايستي بر اساس قوانين دائمي و بر اساس قانون برنامه 5 ساله پنجم قوانين مورد نياز كشور و برنامه بودجه سال آينده كشور را به گونه اي تنظيم كنند كه رفع كننده نيازهاي كشور و ملت و جمهوري اسلامي ايران در طول دوره 4 ساله باشد. نمايندگان بايد وقت خود را فقط صرف قانون گذاري در مجلس بكنند و دنبال راي آوردن در دوره بعد نباشند و به تعبير مقام معظم رهبري مطلع باشند و بدانند كه اگر در طول دوره 4 ساله نمايندگي ذهن و حواس خود را معطوف به اين بكنند كه در دوره بعدي هم راي بياورند قطعا راهي كه مي روند صراط مستقيم نيست.»
حيدرپور تصريح نمود: «در عين حال نمايندگان آتي بايد توجه داشته باشند علاوه بر قانون گذاري خوبي كه انجام مي دهند به صورت جدي نظارت هم داشته باشند. به اعتقاد بنده نماينده اي كه متوجه نظارت نباشد و نظارت را در سطح ملي و در سطح استاني و منطقه اي انجام ندهد علي القاعده نمي تواند به وظيفه نمايندگي خود به خوبي عمل كند و بايد نماينده هاي مجلس آينده به امر نظارت به صورت جدي بپردازند.»
وي همچنين ويژگي ديگر نمايندگان مجلس آينده را توجه آنها به مناطق و افراد محروم دانست و افزود: «نمايندگان بدانند با وجود آنكه بعد از پيروزي انقلاب، جمهوري اسلامي پيشرفت هاي خوب و توسعه شاياتي داشته اما هنوز طبقات محروم بسيار زيادي در جامعه ما وجود دارد كه بايد هم و غم نمايندگان دوره بعد معطوف به حل مشكلات اين افراد باشد.»
حيدرپور در پاسخ به اين سوال كه نمايندگان مجلس نهم در راستاي تقويت بعد نظارت و حسن اجراي قوانين چه اقداماتي را بايد انجام دهند گفت: «نظارتي كه ما الان در مجلس داريم در واقع نظارت در حد قانون اساسي و قانون آيين نامه مجلس است که ناظر بر استیضاح، نظارت، سوال و تذکر است. اما به اعتقاد بنده باید فراتر از این موارد عمل کرد. بنده در حال حاضر براي پيشبرد كارهاي مردم و برنامه هاي كشور جای حرکت های بسیجی و انقلابی زمان جنگ را در کشور خالی می بینم. بنابراين در بعد نظارت باید تلاش کرد و در آیین نامه اصلاحاتی انجام داد تا اینکه بتوان نظارت میدانی نمايندگان در سطح شهرستان هم باشد که این امر الان وجود ندارد.»
وي ادامه داد: «ما باید سازو کارهای نظارت استانی، شهرستانی و منطقه ای را به گونه ای تقویت کنیم که بتوانیم برنامه های مصوب کشور را با سرعت و جدیت بیشتری پیش ببریم. بنابراین بنده معتقدم در مجلس نهم بعد نظارت بايد تقویت شود.»
اين نماينده مجلس در پاسخ به اين سوال كه مجلس نهم چه اقداماتی در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی برای تقویت بعد امنیت و سیاست خارجی باید انجام دهد؟. گفت: «در اين دوره در کمیسیون امنیت ملی تمام تلاش ما معطوف به این بود که آسیب شناسی از اوضاع منطقه و جهان داشته باشیم. در دوره آینده هم باید دقت داشت که حرکت هایی که در منطقه شروع شده در 4 سال آینده هم ادامه خواهد داشت و بنده فکر می کنم رژیم های سیاسی خاورمیانه در 4 سال آينده نيز همگي تحت تاثیر بیداری اسلامی و پایداری که در مقاومت مسلمانان بوجود آمده خواهند بود و نمایندگان کمیسیون امنیت ملی باید به صورت جدی به این موضوع معتقد باشند و رصد کرده و به نتیجه برسانند.»
حيدرپور ادامه داد: «در بعد خارج از منطقه ما در دوره آینده شاهد تحولات بسیار عظیمی خواهیم بود. منطقه یورو به همان سرعتي كه بوجود آمد به همان سرعت هم در حال فروپاشی است و کشورهای منطقه یورو به دنبال سازوکاری هستند که بتوانند راحت تر و سالمتر زندگی کنند. برداشت بنده این است که احتمالا با سازوکارها و راهکارهای اسلامی و انقلابی که در خاورمیانه به تبعیت و بهره برداری از انقلاب اسلامی در حال شکل گیری است چراغ راه آینده خواهد شد.»
وي در پايان اظهار داشت: «نمایندگانی که در کمیسیون امنیت ملی خواهند آمد باید با این دیدگاه به صورت کلی و جدی ساز و کارهایی را تنظیم کنند که بتوانند نقش موثری در تغییراتی که در دوره آینده در کل جهان و به خصوص در حوزه غرب شامل حوزه یورو و حوزه کاپیتالیستی آمریکا اتفاق خواهد افتاد ایفا کنند.»