ترنج موبایل
کد خبر: ۱۱۶۷۲۵

عملکرد "تیم جلیلی" در بوته نقد

برخی رسانه های ایران از عملکرد تیم هسته ای در مذکرات با ۱+۵ انتقاد کرده اند، این رسانه ها معتقدند رفتارهای تیم هسته ای را مورد انتقاد قرار داده اند و خواستار تقویت آن شده اند.

تبلیغات
تبلیغات

فرارو- برخی رسانه های ایران از عملکرد تیم هسته ای در مذکرات با 1+5 انتقاد کرده اند، این رسانه ها معتقدند رفتارهای تیم هسته ای را مورد انتقاد قرار داده اند و خواستار تقویت آن شده اند.

به گزارش فرارو، پس از برگزاری مذاکرات مسکو و اتفاقات رخ داده در آن نشست، سایت الف متعلق به احمد توکلی و روزنامه جمهوری اسلامی به انتقاد از عملکرد تیم هسته ای ایران در ایران در مسکو پرداختند.

سایت الف در یادداشتی با عنوان "نقد دلسوزانه بر عملکرد تیم هسته ای ایران"، نوشت: «تیم هسته ای ایران باید بیش از آنکه بر پیشنهادات میزگردی 1+5 تمرکز کند بر هدایت افکار عمومی داخلی و خارجی تاکید کند. کلید برون رفت از بن بست مذاکرات مطالبه افکار عمومی است نه اقناع سازی آدم های مسلوب الاراده. و این همان چیزی است که تیم مذاکره کننده ایرانی نسبت به آن کم توجه است اما 1+5 با شیطنت وصف ناپذیری برای آن اتاق فکر تشکیل داده است.»

این سایت با اشاره به نقش مایکل مان سخنگوی کاترین اشتون در مذاکرات عملکرد وی را در راستای "مدیریت اخبار" مذاکرات تحلیل نمود و با انتقاد از تیم هسته ای ایران نوشت: «مایکل مان هر چند ساعت یکبار به صورت رسمی در میان خبرنگاران حاضر می شود و اخبار داخلی نشست را بدون کم و کاست ارائه می کند. این درحالی است که تیم هسته ای ایران هیچ سخنگویی ندارد و تنها در مواردی چند خبر صد لا پوشیده شده از مصلحت و سیاست، بصورت منبع آگاه و بدون اسم و سمت منتشر می شود.»

یادداشت نویس سایت الف با مقایسه محتوا و شکل حضور کاترین اشتون و سعید جلیلی در مکنفرانس خبری پایانی مذاکرات عنوان کرد: «خانم اشتون قبل از شروع تصریح می کند که هر آنچه می گوید بصورت بیانیه مکتوب وجود دارد و به این ترتیب بر مستند بودن گزارش خود تاکید می کند. شروع سخنان خانم اشتون اینگونه است:" ما در این جا جمع شدیم تا یکبار دیگر نگرانی های جامعه جهانی را از فعالیت هسته ای ایران کم کنیم". آهنگین سخن گفتن با جملات کوتاه و صریح گویی و خلاصه گفتن از ویژگی های سخنرانی روز نشست خانم اشتون بود. در نهایت نیز 3 سوال جواب داد و از سالن خارج شد.»

وی در ادامه نوشت: «اما سخنرانی آقای جلیلی تقریبا چندین برابر خانم اشتون بود. به سوال اغلب خبرنگاران پاسخ گفت اما بدون ارضا و اقناع سازی. مهمترین بخش سخنان آقای جلیلی لابه لای حرفهای غیرضروری گم می شد. رسانه ها گیج می شدند که باید به مخالفت ایران برای نشست کارشناسی در روز 12 تیر که سالروز حمله ناو آمریکائی به هواپیمای ایرانی بود توجه کنند یا پیشنهادات 5 گانه ایران و یا دستاورد مسکو و یا موارد دیگر. به سوالات مهم خبرنگاران پاسخ های کلی و مبهم داده می شد. سوال خبرنگار العالم و پرس و فرانسه درباره تحریم ها همه یک جمله بود و آنهم تکراری و کلی گوئی.»

الف در پایان به این مسئله تاکید کرد که امروز افکار عمومی است که اهرم فشار است نه قدرت استدلال پای میز مذاکره. انتخاب هر سیاستی با مطالبه مردم جهت می گیرد نه قدرت منطق در رویاروئی. رسانه امروز واقعیت را گزارش نمی کند بلکه می سازد. باید نگران افکار عمومی بود نه اقتاع هانم اشتون. افکار عمومی است که قدرت چانه زنی می دهد و همین قدرت برگ برنده برنامه های هسته ای ایران تا امروز بوده است.

سایت الف تنها رسانه اصولگرا نبود که به انتقاد از عملکرد تیم هسته ای ایران پرداخته است، روزنامه جمهوری اسلامی نیز روز گذشته در سرمقاله خود با عنوان "حقوق هسته ای ما و ظرفیت هایی که داریم" به انتقاد از عملکرد تیم هسته ای پرداخت.

جمهوری اسلامی نوشت: «آنچه مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران را برای رسیدن به حقوق قانونی ملت ایران در زمینه فعالیت‌های هسته‌ای در جایگاه بالاتری قرار می‌دهد تا بتوانند موانع راه را برطرف نمایند، تقویت گروه هسته‌ای ایران است. به نظر می‌رسد زمان آن رسیده است كه در این زمینه اقداماتی صورت بگیرد.»

جمهوری اسلامی پس از مطرح کردن بحث تقویت تیم هسته ای ایران افزود که این پیشنهاد به معنای نادیده گرفتن تلاش‌ها و زحمات و نقطه قوت‌های گروه هسته‌ای فعلی نیست.

این روزنامه در ادامه نوشت: «اما این واقعیت را نیز نمی‌توان انكار كرد كه هنوز ظرفیت‌های زیادی وجود دارد كه می‌توان از آنها به نفع حقوق هسته‌ای ملت ایران استفاده كرد. شاید برای رسیدن به این نقطه به افراد قوی‌تری نیاز باشد.»

پس از مطرح شدن این انتقادات حمید رضا ترقی معاون امور بین الملل حزب موتلفه اسلامی در گفت و گو با فرارو اظهار کرد که در انتقادهای اخیر حول محور توان و نوع رویکرد و نگاه تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران، شائبه توجیه عملکرد گروه‌های مذاکره کننده پیشین که در گذشته توفیقی در دفاع از آرمان‌های نظام و انقلاب نداشتند احساس می‌شود.

این تحلیلگر مسائل سیاسی به دفاع کامل از عملکرد رسانه ای سعید جلیلی پرداخت و افزود: «آقای جلیلی در پایان مذاکرات مسکو از فرصت به وجود آمده برای گفتگوی زنده و رو در رو با خبرنگاران رسانه‌های مختلف جهان ‌‌نهایت استفاده را برد.»

معاون امور بین الملل حزب موتلفه اسلامی تصریح کرد که سخنان آقای جلیلی و تشریح فضای مذاکرات مسکو توانست یکبار دیگر به خبرنگاران حاضر در این کنفرانس خبری ثابت کند که تا چه نمایندگان کشورهای عضو گروه ۱+۵ البته به غیر از نمایندگان چین و روسیه، برای حل و فصل اختلافات حول محور برنامه هسته‌ای ایران مسلوب الاختیار هستند. (سخنان ترقی را در این‌جا بخوانید)


تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۱۶ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات