توليد نوع جديدي از واکسنهاي ايمنتر با رشتههاي دياناي
پژوهشگران دانشگاه ايالتي آريزونا با استفاده از رشتههاي دياناي نوع جديدي از مواد را سنتز کردند تا با آنها بتوان واکسنهاي ايمنتر و کاراتر توليد کرد.
پژوهشگران دانشگاه ايالتي آريزونا با استفاده از رشتههاي دياناي نوع جديدي از مواد را سنتز کردند تا با آنها بتوان واکسنهاي ايمنتر و کاراتر توليد کرد.
به گزارش ايسنا، در مقالهاي که اخيرا «يونگ چانگ» و همکارانش در نشريه «Nano Letters» به چاپ رساندهاند، عنوان کردند که چگونه ميتوان با استفاده از خودآرايي نانوساختارهاي دياناي، واکسنهاي پيچيده توليد کرد.
«چانگ» ميگويد: وقتي «هاو» و همکارانش از دياناي، نه به عنوان ماده ژنتيکي، بلکه به صورت يک داربست استفاده کردند، من به اين فکر افتادم که از همين روش براي توليد واکسن استفاده کنم.
با اين کار فرصت جديدي براي استفاده از دياناي جهت توليد واکسن سنتزي ايجاد ميشود. بزرگترين دغدغه ما اين است که آيا اين واکسن ايمن هست؟ ما قصد داشتيم از مادهاي استفاده کنيم که موجب عکسالعملي قوي و ايمن در بدن ميشود.
همانطور که «هاو» و همکارانش در طول چند سال گذشته از دياناي براي توليد ساختارهاي مختلف استفاده کردند، ما نيز درصدد استفاده از اين راهبرد براي به کارگيري در بخش سلامت انساني برآمديم.
وي ميافزايد: واکسنها تاثير شگرفي بر حوزه سلامت داشتهاند، پيش از اين براي توليد اين واکسنها از مهندسي ژنتيک استفاده ميشد تا ذراتي ويروس مانند توليد شود، اين ذرات ساختاري مشابه ويروس طبيعي دارند، در نتيجه بدن را وادار به توليد پروتئيني جهت مقابله با آن ميکنند.
دياناي مولکولي است که ميتواند ساختار دوبعدي و سه بعدي داشته باشد. اين ساختار قابل برنامهريزي بوده و ميتوان آن را به شکلي سازماندهي کرد که همانند مولکولهاي طبيعي در بدن عمل کند.
ما ميخواستيم اشکال مختلف دياناي را که به آنها مولکولهايي وصل شده بود را تست کنيم تا ببينيم آيا موجب عکسالعمل سيستم ايمني بدن ميشوند.
در اين مسير آنها از «استراپآويدين» و «سيپيجي اليگو دياکسينوکلئوتيد» استفاده کردند تا واکسن سنتزي توليد کنند.
با اتصال مولکوليهاي نشر دهنده نور، محققان دريافتند که اين واکسن چندين ساعت درون سلول باقي ميماند، در نتيجه ميتواند موجب تحريک سيستم ايمني بدن شود. در قدم بعد اين واکسن روي موش تست شد؛ نتايج اين تست نشان داد که ايمني بوجود آمده با اين واکسن بيشتر از واکسنهاي رايج است.
«چانگ» ميگويد: ما بسيار مشعوف هستيم که ميبينيم نتايج به دست آمده با آنچه از قبل پيشبيني ميکرديم مطابقت دارد، اين اتفاق معمولا در زيست شناسي به سختي رخ ميدهد. اين گروه فرصتهاي زيادي براي بهبود اين فناوري دارند.