گاف رسانههای ایران؛ طنزی که خبر شد!
در چند روز اخیر خبری عجیب به نقل از منابع ناشناخته از سوی برخی رسانه های داخلی منتشر شده اند که بسیار جالب توجه بود. براساس خبر منتشر شده "اوباما یک ایرانی الاصل از خاندان اوباماب یوشهر است". عنوان شده است که دانشگاه ام ای تی در تحقیقاتی به این نتیجه رسیده است.
در متن خبر منتشر شده آمده است:
«خاندان اوباما در حقیقت همان خاندان معروف اُوبامای بوشهر هستند كه در دوران قاجاریه جلای وطن كرده و طی چند نسل به آمریكا رسیده اند. جد بزرگ اوباما، میر حسن خان اوبامایی كه از میرآب های معروف بوشهر بوده و به همین خاطر اُوباما (یعنی "آب با ما" می باشد) پس از یك نزاع خونین با سقاباشی ناصرالدین شاه قاجار از بوشهر فرار كرده به سرحدات عثمانی می رود. وی ابتدا در حلبچه به عنوان تاجر زردچوبه فعالیت كرده و پس از ارتقا در تجارتش به عنوان تاجر زعفران به شهر حلب (در سوریه كنونی) می رود. مقارن با ایام مشروطه میر حسن خان در حلب فوت نموده و پسر وی علی اصغر اوباما، به خاطر ضدیت اهالی عثمانی با شیعیان ایرانی خانواده را به سمت طرابلس می كوچاند.
خاندان اوباما در آنجا به تجارت تنباكو مشغول می شوند اما پس از ممنوعیت استعمال قلیان در آن جا، دسته دسته شده و به جاهای دیگر مهاجرت می كنند. در این ایام كه اندكی قبل از جنگ دوم جهانی بوده پدر بزرگ حسین به همراه خانواده اش جنوب غربی آفریقا مهاجرت می كنند. وی در آنجا برای امرار معاش از پشم شتران پارچه درست می كرده و به اسم ایرانی "برك" (barak) به فروش می رسانده كه پس از پایان جنگ جهانی به شدت مورد استقبال قرار گرفته و به همین خاطر از طرف معاون شهردار واشینگتن دی سی به لس آنجلس دعوت می شود.
وی پس از ورود به خاك آمریكا به همراه خانواده اش در تگزاس رحل اقامت می افكند و به تولید و تجارت برك (در گویش آمریكایی "باراك") می پردازد. اما پس از چندی به خاطر ممنوعیت واردات شتر و پشمش به آمریكا ورشكست شده و بناچار فرزندانش را به مدرسه می فرستد. پدر باراك، یعنی حسین اوباما پس از طی دوران مدرسه و دانشگاه، تابعیت ایرانی-آمریكایی بدست آورده با یك دختر مسیحی ازدواج كرده و سپس به اصرار خانواده همسر خود به ناچار مذهب اسلامی-مسیحی اختیار می كند اما از انتخاب اسم اسلامی یا ایرانی برای فرزند خود منع می شود. به همین خاطر با انتخاب نام "باراك" كه در حقیقت همان لفظ فارسی برك است، و انتقال نام میانی و نام خانوادگی "حسین اوباما" برای پسرش به هویت خود روی فرزندش ادامه می دهد.
دكتر اندی واسهول از موسسه تحقیقات تاریخی دانشگاه ام آی تی آمریكا میگوید: مطابق تحقیقات تیم وی، باراك اوباما ذاتا از اهالی جنوب ایران و شیعه است.»
اما واقعیت چیست؟ آیا این "خبر" نتیجه تحقیقات، محققان دانشگاه ام ای تی است؟! خبر منتشر شده مطلبی طنز است که 4 سال پیش توسط سایت "آی طنز" منتشر شده بود.
در واقع سایت ها و روزنامه هایی که این خبر را منتشر کرده اند در یک گاف بزرگ مطلب طنز، "آی طنز"که اکنون فیلتز است را به عنوان، خبر منتشر کرده اند. از نکات جالب توجه خبر منتشر شده در سایت ها این جمله است "بنا براین گزارش، افشای این امر می تواند دردسر بزرگی برای آینده سیاسی اوباما در آمریكا و ایران باشد!!"