bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۴۱۳۱۲
در کشورهای دیگر در مجلس برای امور مردم درگیر می‌شوند، در ایران درگیری‌ها شخصی و جناحی است

تاثیر خارجی غائله "یکشنبه سیاه"

«یکشنبه سیاه» هنوز تاثیر گذار است؛ البته نه داخلی. تاثیرات وقایع جلسه استیضاح وزیر کار و امور اجتماعی و تشدید منازعات میان پاستور نشیننان از یک سو بهارستان نشینان از سوی دیگر مرزهای کشور را در نوردیده است.

تاریخ انتشار: ۱۳:۰۷ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۱
فرارو- «یکشنبه سیاه» هنوز تاثیر گذار است؛ البته نه داخلی. تاثیرات وقایع جلسه استیضاح وزیر کار و امور اجتماعی و تشدید منازعات میان پاستور نشیننان از یک سو بهارستان نشینان از سوی دیگر مرزهای کشور را در نوردیده است. 

برخی همچون مردم عادی در ایران به دنبال آنند که از جزییات این جلسه آگاهی پیدا کنند همچون رییس مجلس پاکستان که در دیدار با همتای ایرانی‌اش، علی لاریجانی که اتفاقا یک پای دعوای جلسه استیضاح بود خواستار ارایه توضیحاتی در این باره شد. 

اما برخی دیگر از این اختلافات سیاسی دل شاد شده‌اند و آن را نزدیک به اهداف خود تلقی کرده‌اند. در همین حال روزنامه هاآرتص چاپ اسراییل، در گزارشی تحلیلی درباره دلایل احتمالی عدم حمله یکجانبه اسراییل به تاسیسات هسته‌ای ایران طی ماه‌های آینده، نوشت: دولت واشنگتن ترجیح می‌دهد به جای حمله به ایران منتظر تشدید «بحران سیاسی داخلی» همزمان با تشدید تحریم‌ها و فشار‌ها علیه این کشور بماند. 

تحلیل گران خارجی معتقدند که با اعمال فشار‌ها و تحرم‌های بین المللی بر جمهوری اسلامی ایران، شکاف میان مقامات و مسوولان ایرانی هم ایجاد شده است که این شکاف می‌تواند به تضعیف بیش از پیش جمهوری اسلامی منجر شود و همین امر امتیازی گیری از این کشور را آسان‌تر از قبل خواهد کرد. 

با این حال فریدون مجلسی، دیپلمات بازنشسته ایرانی معتقد است تفاوت کشورهای دیگر با ایرانی‌ها این است که نمایندگان مجلس و دولت در آن کشورها بر سر رسیدگی به امور مردم درگیر می‌شوند اما در ایران درگیری‌ها شخصی و جناحی است. وی نقدهایی هم به فضایی دارد که زمینه ساز بروز چنین درگیری‌های در مجلس شد. 

مجلسی در گفتگو با فرارو ضمن انتقاد از طرح سوال رییس مجلس پاکستان درباره اتفاقات مجلس ایران گفت: چطور یک مقام پاکستانی به خود این اجازه را می‌دهد که مناقشه‌ها و منازعات داخلی ایران را به رخ مقامات جمهوری اسلامی بکشد در حالی این کشور در ردیف کشورهای از دست رفته همچون سومالی است. 

وی افزود: این مقام پاکستانی با طرح این سوال که به نظر می‌رسد همراه با تعمد هم بوده است این سوال را را در حالی بیان کرده است که در کشور خودشان از تسلط لازم بری قبال و گروه‌های کشور خود را ندارند. 

این کار‌شناس سیاست خارجی در ادامه با بی‌تاثیر خواندن منازعات بین المللی بر سیاست خارجی و نوع نگاه به جمهوری اسلامی ایران در عرصه بین المللی گفت: اتفاقی که در جلسه استیضاح مجلس رخ داد بیش از اندازه تنها از طرف خود ما در حال بزرگ شدن است. 

وی تاکید کرد: مشکلی که ما در ایران با آن مواجه‌ایم و منجر به بزرگ شدن و پررنگ شدن این اختلافات در کشور می‌شود این است که چون همیشه در یک قالب قرار گرفته‌ایم خارج شدن از آن به نوعی ساختار شکنی محسوب می‌شود. 

این تحلیلگر سیاسی با بیان اینکه اتفاقی که در مجلس افتاد اگر چه نمونه‌ای از بداخلاقی سیاسی است اما در مقیاس بسیار کوچکی از درگیری درمجالس دنیا است گفت: اگر نگاهی به مجلس ترکیه، کره جنوبی و... که در عرصه اقتصادی به رشد قابل توجه‌ای رسیده‌اند صحنه‌های به مراتب بد‌تر خواهیم دید، اما تفاوت آن‌ها با ایرانی‌ها این است که نمایندگان مجلس و دولت بر سر رسیدگی به امور مردم درگیر می‌شوند اما در ایران درگیری‌ها شخصی و جناحی است.

مجلسی در خاتمه گفت: مشکل دیگر در ایران این است که حرف‌ها در مکان و زمان خودش طرح نمی‌شود که اگر این فضا فراهم می‌شد که حرف‌ها در جای خودش همچون احزاب و رسانه‌ها بیان شود نه در کسی جرات باج گیری می‌کرد و نه خویشاوند سالاری تن می‌داد.
bato-adv
bato-adv
bato-adv