انتشار گزارش آمانو درباره ایران به شورای حکام
رویترز به نقل از گزارش جدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی گزارش داد که ایران حدود هزار سانتریفیوژ پیشرفته غنیسازی اورانیوم نصب کرده است و قصد دارد آنها را آزمایش کند.
به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز در ادامه گزارش خود نوشت: در گزارش جدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی که اولین بار پس از انتخاب حسن روحانی به عنوان رییسجمهور ایران منتشر میشود، علاوه بر آن آمده است جمهوری اسلامی ساخت مجتمعهای سوخت برای رآکتوری که غرب مدعی است میتواند مواد لازم برای بمب هستهیی را تولید کند، آغاز کرده است.
در گزارش آژانس در عین حال آمده است: حساسترین ذخایر هستهیی ایران نسبت به گزارش قبلی آژانس که در ماه مه منتشر شد، رشد چندانی نداشته است و پایینتر از «خط قرمزی» که رژیم صهیونیستی به اصطلاح تعریف کرده است، قرار دارد.
به گزارش رویترز، گزارش جدید آژانس نشان میدهد که ایران در زمانی که جهان منتظر است ببیند آیا روحانی شفافیت را افزایش میدهد و درگیری در سیاست خارجی ایران را طبق تعهداتش کاهش میدهد یا خیر، به برنامه هستهییاش ادامه میدهد.
اما نمایندگان نزدیک به آژانس هشدار دادند که نباید معنی زیادی برای گزارش جدید آژانس بینالمللی انرژی اتمی قائل شد، زیرا این گزارش عمدتا تحولاتی را پوشش میدهد که پیش از آغاز کار روحانی انجام گرفت.
رویترز گزارش داد که در گزارش آژانس که یک نسخه از آن در اختیار این خبرگزاری قرار گرفت، آمده است که ایران جمعا 1008 سانتریفیوژ نسل جدید را در مجتمع زیرزمینی نطنز نصب کرده است و قصد دارد پیش از تزریق مواد اورانیوم به آنها عملکردشان را آزمایش کند.
در این گزارش آمده است که ایران کارهای مقدماتی برای نصب حدود دو هزار سانتریفیوژ پیشرفته دیگر را که به گفته کارشناسان میتواند سرعت غنیسازی را دو سه برابر کند، را بیش از پیش تکمیل کرده است.
در این گزارش علاوه بر آن آمده است ایران تولید سوخت برای رآکتور تحقیقاتی آب سنگین اراک را آغاز کرده است، ولی راهاندازی آن را نسبت به آنچه برای سه ماهه اول سال 2014 برنامهریزی شده بود، به تاخیر انداخته است.
رویترز گزارش داد که این تاخیر برای سران کشورهای غربی آرامشبخش است زیرا آنها نگرانند مجتمع اراک مسیر دومی را برای تولید مواد شکافتپذیر در سطح تسلیحاتی از طریق چرخاندن پلوتونیوم قرار دهد.
آنها در حالی این ادعاها را مطرح میکنند که ایران داشتن چنین نیتی را رد کرده است و تاکید دارد که تاسیسات اراک با هدف تولید ایزوتوپ برای مصارف کشاورزی و دارویی ساخته شده است.