استدلال مهم آقاي روحاني براي دفاع از وزرا در مجلس اين بود كه عنوان ميكردند اكنون دوره آزمون و خطا نيست و به همين دليل وزراي باتجربه معرفي كردند. لذا حتي اگر با همين معيار آقاي روحاني بخواهيم دست به انتخاب شهردار آينده بزنيم يك شهردار باتجربه و با كارنامه روشن بهتر از فردي است كه تجربهاي در كارنامه خود ندارد.
شايد در همين راستا بود كه شوراي چهارم شاخصهاي بيست گانهاي را در چهار محور مديريتي، رويكردي، شخصيتي و اعتقادي و ارزشي طراحي كردند تا در انتخاب شهردار آينده تهران مورد نظر قرار دهند.
شوراي شهر در دوره چهارم خود شاهد دو جريان مهم سياسي در كشور است و هردو جريان نامزدي را براي اعتماد خود به آن برگزيدهاند تا در نهايت يكي ازاين چند نفري (چراكه نام افراد ديگر به غير از دو نامزد پر رنگ شهرداري تهران وجود دارد) كه براي اين منصب نامزد شده و برنامههاي خود را ارائه دادهاند انتخاب شوند.
در اين ميان نمايندگان و برخي از اعضاي شوراي شهر تهران براين موضوع تاكيد دارند كه بايد كارنامه و سابقه افراد براي حضور در شهرداري مورد توجه قرار بگيرد.
زمان آزمون و خطا نيست
با نزديك شدن به زمان انتخاب شهردار آينده تهران بسياري از نمايندگان كارشناسان و فعالان سياسي نسبت به اين مقوله موضع گيري كردند و نظرهاي خود را ابراز كردند. اما مجتبي شاكري عضو شوراي شهر ميگويد: «به نظر ميرسد اكثريت اعضاي شوراي شهر تهران به معيارهاي مطرح شده از قبيل كارآمدي و داشتن تجربه كافي، تمايل دارند.» با اينهمه تفاوت در نامزدهاي مورد حمايت در دو طيف سياسي شايد زياد مسئله عجيبي نباشد لذا با توجه به تعاريفي كه در حوزه وظايف شهرداري ارائه شدهاست انتظار ميرود فردي با تجربه و به دور از حاشيههاي رايج در دنياي سياست بهدنبال رفع مسائل روزمره و ريز ودرشت شهروندان باشد.
شاكري با اشاره به تجربه مديريتي كسب شده از سوي محمدباقر قاليباف در طول 8 سال مديريت بر شهر تهران، گفته است: شعار آقاي روحاني استفاده از افراد امتحان پس داده است و هماكنون نيز افرادي در دولت ايشان هستند كه چندين دوره سابقه وزارت دارند؛ با همين معيار آقاي قاليباف گزينه مناسبي براي اين جايگاه است.
تابلوي سياسي ممنوع
بحث سياسي شدن انتخابات شهردار تهران نيز نكتهاي است كه اين روزها مورد توجه چهرههاي مختلف قرار گرفته است. مخالفان اين مسئله عنوان ميكنند كه شهرداري نهادي اجتماعي است كه خدمات رفاهي و اجتماعي را به مردم ارائه ميدهد از اين رو درست نيست كه در انتخاب شهردار براي يك نهاد اجتماعي مسائل سياسي دخيل در اين موضوع شود. اين فرآيند سبب ميشود كه شهرداري از اهداف خود دور شده و كاركردش خدشه دارد شود.
گزينه نهايي اصولگرايان
اين روزها اصولگرايان در شوراي شهر نيز تلاش ميكنند تا گزينه مناسبي را براي اين منصب مورد حمايت قرار دهند.از اين رو بر اين موضوع تاكيد دارند كه بايد كارنامه و سابقه عملي يك فرد مورد توجه قرار بگيرد.
پرويز سروري، منتخب مردم در چهارمين دوره شوراي اسلامي شهر تهران با اشاره به اينكه هنوز تصميم نهايي براي گزينه شهرداري تهران گرفته نشده است، گفت: به احتمال قوي گزينه نهايي اصولگرايان براي شهرداري تهران محمد باقر قاليباف است.
فاطمه رهبر نيز درباره انتخاب شهردارمي گويد: همه نمايندهها متفق القول بودند جهت تعيين شهردار، بيان شاخصها ميتواند راهگشا باشد. كارآمدي برنامهريزي و تجربه و همينطور سابقه كاري و سياسي فرد مورد نظر در انتخاب شهردار موثر است. ادامه فعاليت قاليباف ميتواند براي تهران مثمر ثمر واقع شود، زيرا در مدتي كه وي تصدي تهران را داشت خيلي از گرههاي كور شهر تهران باز شد. انشاا... با انتخاب مجدد ايشان با توجه به تخصص، كارآمدي و تجربه و سابقه خوبي كه در مسائل شهرداري دارند، اين جريان تداوم داشته باشد.
اهميت داشتن سابقه مناسب
از سوي ديگر مطرح شدن برخي از چهرهها براي حضور در خيابان بهشت سبب واكنش برخي از افراد شده است و عنوان ميشود كه نبايد از كساني كه سابقه مناسبي ندارند در شهرداري استفاده كرد.
فاطمه رهبر با بيان اينكه اعضاي شوراي شهر دوره چهارم به دو گروه و جناح سياسي تبديل شدهاند ميگويد: «نيمي از شوراي تهران را اصلاحطلبان و نيمي را اصولگرايان تشكيل دادهاند كه هر كدام براي خود كانديدايي دارند. اما اميدواريم انتخاب شهردار فراتر از گرايشهاي سياسي صورت بگيرد و در نهايت فردي شايسته انتخاب شود. معتقديم اگر فردي سابقه سياسي خوبي نداشته و در جريانات فتنه نقش داشته باشد، بايد از حضور او در شهرداري پرهيز شود.»
منبع: تهران امروز