ترنج موبایل
کد خبر: ۱۶۷۷۴۷

بازنشستگی سياسی "ناطق نوری"

تبلیغات
تبلیغات
رييس مجلس پنجم مي‌گويد عمر سياسي من تمام شده است.

«عمر سياسي»؛ بحث بر سر اين است. سياستمداراني داريم كه برخي از آنها خودشان مي‌گويند عمر حضورشان در سياست تمام شده و عده‌يي ديگر هستند كه رقبايشان براي بيرون راندن‌شان از صحنه سياسي تيشه به ريشه عمر آنها مي‌زنند.

كم بوده‌اند سياستمداراني كه خود به اين نكته برسند كه عمر سياسي‌شان به پايان رسيده است و زياد بودند رقبايي كه با اين بهانه افراد را از گردونه سياست خارج كردند.

صحبت از «دكتر محمد مصدق» يا «مظفر بقايي» نيست كه خود اعلام كرده بودند بازنشسته سياسي شده‌اند، اين‌بار صحبت از «علي‌اكبر ناطق‌نوري» است كه از انتخابات 76 به بعد ديگر آنچنان دل خوشي از دنياي سياست ندارد و ديروز اعلام كرد كه عمر سياسي‌اش به پايان رسيده و كمي آن‌طرف‌تر افراطيون اصولگرا اعلام كردند كه عمر سياسي «سيد محمد خاتمي» هم به پايان رسيده است.

از هفته گذشته و با اعلام نظر غلامحسين كرباسچي درباره احتمال اجماع اصلاح‌طلبان روي علي‌اكبر ناطق‌نوري در انتخابات آينده واكنش‌هاي متفاوتي درباره درستي يا نادرستي اين اجماع و ميزان تحقق آن صورت گرفت. برخي اصلاح‌طلبان اصرار داشتند كه اگر قرار است در انتخابات مجلس نهم اجماعي صورت بگيرد اين اجماع بايد روي يك گزينه كاملا اصلاح‌طلب باشد.

اطرافيان محمدرضا عارف نيز شروع به اعتراض كردند كه اجماع اصلاح‌طلبان بايد روي عارف باشد. با اين حال روز گذشته علي‌اكبر ناطق‌نوري با اعلام نظرش در اين مورد بر همه اعتراض‌ها سرپوش گذاشت.

به گزارش نسيم، علي اكبر ناطق‌نوري با بيان اينكه «دولت آقاي روحاني از عنايات خفيه الهي بود»، گفت: هيچ تحليلگري نمي‌توانست نتيجه انتخابات را پيش‌بيني كند. روحاني اول كسي بود كه براي امام خميني لفظ امام را به كار برد.

وي با اشاره به عملكرد دولت نهم و دهم گفت: دولت قبل مقيد به قانون و سند چشم‌انداز نبود. پول نفتي كه دولت قبل داشته برابر يا بيشتر از پول نفت از زمان مظفرالدين شاه تا پايان دولت خاتمي بود.

ناطق‌نوري با بيان اينكه «به عنوان سردسته اصلاح‌طلبان به ميدان نخواهم آمد»، افزود: اگر در انتخابات رياست‌جمهوري شركت مي‌كردم راي داشتم اما عمر سياسي من تمام شده است.

من جناح راست شناخته شده‌ام كه مارك اشتباهي است. ناطق‌نوري با اين حرف نشان داده است كه هيچ تمايلي براي بازگشت به عرصه سياسي كشور و حضور در راس قوايي مثل مجلس و دولت نداشته و حتي از اينكه جناح راستي شناخته شود هم ناراضي نيست.

عمري كه چند سالي هست تمام شده
علي‌اكبر ناطق‌نوري از انتخابات رياست‌جمهوري سال 76 به بعد از عرصه سياسي فاصله زيادي گرفت. ترجيح داد كه در دفتر بازرسي مقام معظم رهبري و مجمع تشخيص مصلحت نظام فعاليت بي‌سر و صدايي داشته باشد و در پاسخ به اتهاماتي كه محمود احمدي‌نژاد به او و فرزندانش زد هم سكوت كند. با اين حال چند وقتي به انتخابات رياست‌جمهوري يازدهم بيشتر باقي نمانده بود كه ناطق‌نوري با توجه به شرايط كشور احساس وظيفه كرد و جلساتي با آيت‌الله هاشمي‌ رفسنجاني براي ترغيب در جهت كانديداتوري در انتخابات رياست‌جمهوري برگزار و در پاسخ به اصرارهاي آيت‌الله براي كانديداتوري‌اش هم سكوت كرد.

ناطق‌نوري خود اشاره كرده است كه مي‌توانست براي انتخابات رياست‌جمهوري اخير كانديدا شود و حتي راي هم بياورد اما از آنجايي كه عمر سياسي‌اش به پايان رسيده چنين كاري را نكرده است. با اين كار، ناطق بر سينه بخشي از اصلاح‌طلباني كه تمايل به كانديداتوري وي داشتند دست رد زد و فعاليت‌هاي چند سال اخيرش هم نشان مي‌دهد كه مدت‌هاست عمر سياسي‌اش را خود به پايان رسانده است.

تيشه افراطيون بر عمر سياسي خاتمي
اما از سوي ديگر روز گذشته درباره عمر سياسي يكي ديگر از شخصيت‌هاي سياسي هم حرف به ميان آمد. سخنراني چند روز پيش سيد محمد خاتمي درباره فضاي كشور و لزوم آزادي زندانيان سياسي به مذاق برخي از افراطيون خوش نيامده و آنها مشغول واكنش نشان دادن هستند.

واكنش‌ها آنقدر شدت گرفت كه احمد سالك از نمايندگان مجلس به باشگاه خبرنگاران اعلام كرد: با توجه به اينكه عمر سياسي امثال خاتمي در نظام تمام شده است، جامعه حاضر به پذيرش آنها به دليل عملكرد منفي‌شان در گذشته نيست و تا آنها از مردم عذرخواهي نكنند هيچ جايگاهي در كشور به دست نخواهند آورد.

اظهارات سالك و بخش ديگري از افراطيون نشان مي‌دهد كه تلاش براي پايان دادن به عمر سياسي برخي از سياستمداران از ديگر تاكتيك‌هاي تندروها براي بيرون راندن چهره‌هاي سياسي رقيب از گردونه سياست است. با اين حال شايد براي نخستين بار باشد كه يك سياستمدار اعلام مي‌كند عمر سياسي‌اش تمام شده و برخي تلاش مي‌كنند تيشه به عمر سياسي يك سياستمدار بزنند.

ناطق‌نوري طي چند وقت اخير پيشنهادهاي زيادي داشته است؛ از رهبري حزب فراگير اصولگرايان گرفته تا حضور در دولت تدبير و اميد يا حضور در مجلس آينده. با اين حال ناطق‌نوري با توجه به اينكه عمر سياسي‌اش به پايان رسيده است هيچ كدام را نپذيرفته است. سيد محمد خاتمي هم از انتخابات رياست‌جمهوري 88 كه انصراف داد ديگر تمايلي به حضور در عرصه سياسي كشور نداشت و همه اينها نشان مي‌دهد كه عمر سياسي سياستمداران زيادي هست كه به پايان رسيده است.

اما نكته اينجاست كه برخي كارشناسان معتقدند اين پايان عمر سياسي در شرايط فعلي كه كشور به امثال ناطق‌نوري و خاتمي احتياج زيادي دارد آنچنان به صلاح نيست. بايد ديد احتمال دارد كه با احساس تكليف يا خطر، سياستمداران عمر سياسي‌شان احيا شود؟
تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۳۳ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات