bato-adv
کد خبر: ۱۶۸۵۰۲

برای هوای آلوده باران نخواهید

پيشتر از اينها هوا كه آلوده مي‌شد، مردم دست به دعا مي‌شدند براي باران، اما بعد از باران اسيدي اهواز، كسي براي رفع آلودگي هوا، باران نمي‌خواهد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۱ - ۱۹ آبان ۱۳۹۲
پيشتر از اينها هوا كه آلوده مي‌شد، مردم دست به دعا مي‌شدند براي باران، اما بعد از باران اسيدي اهواز، كسي براي رفع آلودگي هوا، باران نمي‌خواهد. هواي خوزستان، در طول يك هفته گذشته 9 هزار نفر را راهي بيمارستان كرده، اين آمار در حالي اعلام شده كه تا اواخر هفته گذشته پنج‌هزار و 800 نفر به مراكز درماني مراجعه كرده بودند، اما به گفته محمدحسين سرمست، رييس دانشگاه علوم پزشكي اهواز، تا ديروز، هفت هزار پرونده پزشكي براي افراد مراجعه‌كننده به بيمارستان‌ها دراين خصوص تشكيل شده و دو هزار نفر هم به صورت خود درمان يا با مراجعه به مطب پزشك شناسايي شدند.

پيش از اين اعلام شده بود علت آلودگي هواي اهواز؛ آلوده‌ترين شهر دنيا، سوزاندن هزاران تن پسماند صنعتي بوده است، پسماندهايي كه براساس مشاهدات و گزارش‌هاي ميداني، حجم زيادي پسماند صنعتي كه شامل هزاران حلقه لاستيك بود، در حريم اهواز و در كنار دو كريدور اصلي هواي شهر آتش زده شدند كه سوزاندن چندين تن پسماند تا اواخر هفته گذشته نيز ادامه داشته و منجر به تشديد حجم آلاينده‌هاي هواي اهواز در يك هفته گذشته شده است.

سرمست در اين خصوص به خانه ملت گفت: «براساس گزارش‌هاي بازرسان سازمان حفاظت محيط زيست اهواز، در نخستين بارش باران پاييزي كه به دليل وجود حجم زيادي آلاينده و ذرات معلق به شكل اسيدي بر فراز شهر ريزش كرد، ذراتي همچون اسيد سولفوريك و مفتيك مشاهده شد كه به شكل گاز در هواي شهرها پخش شد و جمع زيادي از شهروندان خوزستاني به ويژه در مركز استان را با علايم تنگي نفس راهي بيمارستان‌ها كرد.

با آغاز پديده رعد و برق در ميان ابرهاي باران زا، آلاينده‌هاي ناشي از آتش زدن پسماندهاي شهري به تركيبات شيميايي و سمي بدل شده‌اند كه در مجاورت رطوبت به شكل باران اسيدي بر سطح شهر ريزش كرده و همچون گازي سمي مانع تنفس راحت و آسان شهروندان شده‌اند.»سرمست با يادآوري اينكه استان خوزستان و به‌ويژه شهر اهواز به دليل جايگيري حلقه‌هاي چاه نفت به يكي از آلوده‌ترين شهرهاي دنيا بدل شده، تاكيد كرد: «مشعل‌هاي نفت خوزستان به صورت شبانه روزي حجم زيادي آلاينده به هواي اهواز و ديگر شهرهاي استان خوزستان تزريق مي‌كنند، كه سوزاندن اين ضايعات هم به اين آلاينده‌ها اضافه شده است.»

خوزستاني‌هايي كه به مراكز درماني مراجعه كردند، با علايمي چون تنگي نفس، آسم و فشار خون بالا از روز 11 آبان مراكز درماني را پر كرده‌اند تا روز گذشته كه آمار آنها به 9 هزار نفر رسيد. اما از ميان اين حجم از بيماران قلبي و تنفسي، تنها 10 درصد آنها بستري شدند و 90 درصد باقيمانده با درمان سرپايي راهي خانه‌هايشان شدند. سرمست از روند رو به بهبود وضعيت جسمي سه شهروندي كه در اخبار وخيم گزارش شده بود نيز خبر داد و گفت: «در روزهاي اول پديده آلودگي هواي اهواز، يك خانم باردار و دو كودك به دليل شدت بيماري آسم در بخش مراقبت‌هاي ويژه بستري شدند كه هم‌اكنون وضعيت جسمي اين خانم باردار رو به بهبود بوده و دو كودك نيز پس از سپري كردن 48 ساعت زير چادر اكسيژن، حال جسمي شان بهبود يافته است.»


تهران در آستانه هشدار، كرج در اضطرار

اما اهواز تنها شهر آلوده اين هفته نبود، هواي تهران، پايتخت هميشه آلوده هم در آستانه هشدار قرار گرفته است، يوسف رشيدي شاخص ذرات معلق كمتر از دو و نيم ميكرون را روي عدد 145 و در آستانه هشدار اعلام كرد. شاخص‌هاي بالاي 100 خبر از ورود به شرايط ناسالم را مي‌دهد و بالاي 150 خبر از ورود به وضعيت هشدار. توصيه‌ها مثل هميشه به زنان باردار، كودكان و سالخوردگان است كه كمتر در معرض هواي باز قرار گيرند.

مديركل اداره محيط زيست استان تهران از سويي ديگر خبر از تشكيل جلسه كميته اضطراري كاهش آلودگي هواي تهران داده است. با وجود اينكه شاخص ذرات معلق هواي تهران نزديك به 150 است و در آستانه هشدار قرار دارد، محمدهادي حيدرزاده اعلام مي‌كند كه تشكيل اين جلسه به معني اين نيست كه هواي تهران در شرايط بحراني و اضطرار قرار دارد بلكه درصدد هستيم از پيگيري‌هاي دستگاه‌ها براي كاهش آلودگي هواي تهران با خبر شويم. اما باران نصفه و نيمه‌يي هم در تهران باريد، باراني كه شايد چند قطره بود و تنها ماشين‌ها را راهي كارواش كرد، اما محمد اصغري، كارشناس هواشناسي باراني شديدتر را براي امروز پيش‌بيني كرده است.

اصغري در اين خصوص به فارس گفته است: «شدت باران در شهرهاي كشور در حد آبگرفتگي معابر است، شهرهايي كه به آبگرفتگي دچار مي‌شوند در استان‌هاي آذربايجان شرقي و غربي، اردبيل، گيلان، مازندران، كردستان، زنجان، كرمانشاه، همدان، ايلام، لرستان، چهارمحال و بختياري، شمال خوزستان، مركزي، قزوين، البرز، تهران و سمنان هستند. استان‌هايي چون ايلام و كرمانشاه هم بايد در انتظار برف و تگرگ باشند. كرج هم كه از نزديك‌ترين همسايگان تهران محسوب مي‌شود، به شرايط اضطرار نزديك مي‌شود، اين شهر كه زماني باغ شهر محسوب مي‌شده و به خوش آب و هوايي معروف بوده و تهراني‌ها براي دركردن خستگي‌هاي هفته شان راهي اين شهر مي‌شدند، حالا نه تنها هوايش دست كمي از تهران ندارد كه برخي مواقع از رقابت با پايتخت هم برمي‌آيد.

 منصور رحمنيان، مديركل اداره هواشناسي استان البرز با تاييد ناسالم بودن هواي كرج با بيان وجود غبار و ذرات معلق آلوده در آسمان استان البرز اعلام كرد: «همواره در فصل پاييز ما با شرايط وارونگي جوي روبه‌رو مي‌شويم و اين وضعيت كيفيت هوا را كاهش مي‌دهد. بر اساس نقشه‌هاي پيش‌يابي و داده‌هاي علمي اين وضعيت از ظهر 16 آبان تشديد شده و كيفيت هوا در استان البرز به شرايط ناسالم مي‌رسد.»افزايش تعداد خودروها و عدم استفاده صحيح از وسايل نقليه شخصي، استفاده غير صحيح از سوخت‌هاي فسيلي، هجوم ريزگردها، نابودي درخت‌ها و فضاهاي سبز در مدت كوتاه، رشد زندگي شهري و ساخت و سازهاي غير اصولي، كاهش بارندگي‌ها و بالاخره افزايش صنايع و كارخانه‌ها از جمله دلايل آلودگي شهر كرج اعلام شده‌اند.

حسن پسنديده، مديركل محيط زيست استان البرز اما معتقد است: «يكي از مهم‌ترين مشكلاتي كه در استان در حوزه زيست محيطي وجود دارد، تعدد صنايع آلاينده است. هيچ كس با توسعه صنعت و احداث و بهره‌برداري از كارخانه‌ها و توليدي‌هاي مختلف مخالف نيست، اما بايد به صورتي عمل كنيم كه توسعه صنعت به كاهش كيفيت آب و هوا منجر نشود.»

وحشت وارونگي شايد مسوولان را تكان دهد
قانون جديد معاينه فني يكي از معضلاتي است كه گريبان هواي شهر را گرفته و روز به روز بر تيره‌شدنش مي‌افزايد، اين قانون پنج‌ساله شده است و مديرعامل ستاد مركزي معاينه فني خودروهاي شهر تهران گفته است: «بايد منتظر يك وارونگي شديد در تهران بود تا مسوولان وحشت كرده و تصميم بگيرند سن معاينه فني خودروها را از پنج سال به دو سال كاهش دهند.»

اما اين وارونگي كه قرار است مسوولان را تكان دهد قربانياني دارد به نام مردم. مردمي كه اين هواي وارونه را تنفس مي‌كنند، جوان‌تر‌ها به تنگي نفس مي‌افتند و پيرتر‌ها مي‌ميرند. سيد علي رضوي با اشاره به آخرين وضعيت كاهش سن معاينه فني از پنج سال به دو سال به مهر گفته است: «در جلسه‌يي كه با معصومه ابتكار، معاون محيط زيست رييس‌جمهور داشتيم وي تاكيد كرد دولت پيگير كاهش سن معاينه فني است اما هنوز اتفاق خاصي در اين رابطه نيفتاده و ما همچنان منتظريم.»وي با بيان اينكه اگر ديتا بانك معاينه فني سراسر كشور ايجاد شود تشخيص خودروهايي كه معاينه فني اصل دريافت كرده‌اند قابل تشخيص است، گفت: «به زودي جلسه شهرداران كلانشهرها در شهر شيراز برگزار مي‌شود و ما اين موضوع را دنبال مي‌كنيم تا پليس هم بتواند به راحتي معاينه فني‌هاي اصل را كه در سراسر كشور صادر مي‌شود تشخيص دهد.»
bato-adv
مجله خواندنی ها
bato-adv
bato-adv
bato-adv