ترنج موبایل
کد خبر: ۱۷۳۳۶

رفسنجانی: عدالت با شعار به دست نمی آید

تبلیغات
تبلیغات

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام بار ديگر از آنچه گداپروري و اقتصاد صدقه‌‏پروري در کشور مي‌‏ناميد، انتقاد کرد.

به گزارش"ايلنا"، اکبر هاشمي رفسنجاني طي سخناني در افتتاح دومين همايش "سمپوزيوم بين‌‏المللي ايران 1404" با اشاره به سند چشم انداز 20 ساله گفت: بايد با برنامه و آينده‌‏نگري به اهدافي که در اين سند اساسي مورد نظر است، دست يابيم.

وي با بيان اينکه پس از دفاع مقدس کار سازندگي در کشور را آغاز کرديم، گفت: در آن مقطع احساس کرديم که نياز به برنامه بلند مدت در کشور است و به همين دليل، برنامه توسعه 25 ساله به نام برنامه "تمدن بزرگ اسلامي" در دولت سازندگي مطرح شد.

رئيس مجلس خبرگان رهبري در ادامه تصريح کرد: در دولت بعدي اين برنامه پيگيري نشد و به فکر برنامه دراز مدت ديگري افتاديم و بحث سند چشم انداز را به جاي اجراي برنامه 25 ساله مطرح کرديم.
وي با بيان اينکه براي اين سند کار زيادي انجام شده است، اظهار داشت: عقبه سند چشم‌‏انداز به اندازه يک فصل کتاب است و ما بر اساس برداشت صحيح از واقعيات موجود جامعه، آن سند را تهيه کرديم.سند چشم انداز نياز به توضيح براي مردم دارد و اگر اين کار صورت نپذيرد، کسي نمي‌‏تواند به عمق کاري که براي اين سند شده است، پي ببرد.

وي با اشاره به امکانات و نيز موانع موجود در سند چشم‌‏انداز، اظهار داشت: محسوس است که اين سند در جامعه با محتواي واقعي خود شناخته نشده است لذا بايد فرهنگ اجراي اين سند در بين مسوولان ما جا بيفتد که متاسفانه تاکنون نه در مجلس و نه در دولت و نيز در قوه قضاييه اين فرهنگ جاي خود را باز نکرده است.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام يادآور شد: اين سند از طرف رهبري به مجمع تشيخص احاله شده است و به عنوان مشاور ايشان وظايف خود را انجام داده‌‏ايم که در نهايت رهبري سند را امضا و براي اجراي ابلاغ کردند و مجمع نيزاين سند را ذيل اصل 44 که متاسفانه مغفول مانده بود، تدوين کرد و چيزي هم به آن اضافه نشد.
وي افزود: در اين سند که کارهاي بسياري هم براي آن شده است، همه علوم مورد نياز در آن پيش‌‏بيني شد و مباني ارزشي آن را نيز مشخص کرديم.

وي با اشاره به سخنان خود در خطبه‌‏هاي نمازجمعه در خصوص سند چشم‌‏انداز 20 ساله، به اهداف چندگانه در اين سند اشاره کرد و در خصوص هدف اول اين سند گفت: تقويت بنيه علمي و توسعه کشور بر مبناي دانايي يکي از اهداف مهم سند چشم‌‏انداز 20 ساله است.

وي در توضيح اين هدف نيز گفت: متاسفانه نقطه ضعف جهان سوم اين است که دانايي‌‏محور نيستند و دانش در زندگي آنها نمود ندارد؛ به همين دليل کشورهاي پيشرفته فاصله خود را با کشورهاي جهان سوم بيشتر کردند زيرا آنها با دانش روز همراه هستند.

هاشمي در ادامه تصريح کرد: تلف کردن منابع از سوي مديران و استفاده نکردن از منابع طبيعي و نحوه بهره‌‏برداري متخصصانه از آن، نقطه ضعف کشورهاي جهان سوم از جمله کشور ما است.

وي تاکيد کرد: مصرف انرژي در ايران با مصرف انرژي کشورهاي هند و ژاپن که جمعيت عظيمي دارند، برابر است.

رئيس مجلس خبرگان رهبري با انتقاد از اين که منابع خدادادي را ارزان تمام مي‌‏کنيم، اظهار داشت: يکي از اهداف بزرگ سند چشم‌‏انداز، دانايي محوري است. بهره‌‏برداري از منابع انرژي بايد براساس محور دانايي صورت گيرد.

وي افزود: برداشتن از چاه نفت در حالي که زير آن منابع انرژي ديگري نهفته است و اين بهره‌‏برداري کار بسيار ساده‌‏اي است اما درست و عالمانه نيست. اين که نتوانيم از منابع به خوبي استفاده کنيم، بدترين نوع مديريت است.

هاشمي با اشاره به يکي ديگر از اهداف سند چشم‌‏انداز گفت: امنيت ملي، سياسي و اجتماعي از ديگر اهداف سند چشم‌‏انداز 20 ساله است که بايد مورد توجه قرار گيرد.

وي در همين زمينه خاطرنشان ساخت: تمام حرکت‌‏هاي جامعه به امنيت نياز دارد؛ به خصوص امنيت شغلي و نيز آسان شدن کسب‌‏وکار. اگر امنيت و آسايش‌‏خاطر قابل قبولي براي صاحبان شغل و مشاغل در کشور وجود نداشته باشد، آنها استعدادهاي خود را به کشورهاي ديگر منتقل مي‌‏کنند.

هاشمي با اشاره به عدالت اجتماعي نيز تصريح کرد: عدالت اجتماعي با شعارهاي پرزرق و برق به دست نمي‌‏آيد . عدالت تقسيم فقر در جامعه نيست بلکه عدالت توزيع مناسب امکانات بين اقشار مختلف است.

رئيس مجلس خبرگان رهبري به تامين اجتماعي اشاره کرد و گفت: در کشورهاي پيشرفته، انسان از همان بدو تولد مورد تامين‌‏اجتماعي قرار مي‌‏گيرد و هيچ خانواده‌‏اي در اين کشورها مشکل درمان، بهداشت و تهيه مسکن ندارند.

وي بهره‌‏برداري مناسب از نيروهاي انساني را يکي ديگر از اهداف سند چشم‌‏انداز عنوان کرد و با بيان اينکه نوآوري و بهره‌‏گيري از دستاوردهاي علمي و فناوري از جمله اهداف مهم سند چشم‌‏انداز20 ساله است، اظهار داشت: درجا زدن و شعار دادن آينده را تامين نمي‌‏کند و بايد با کار کارشناسي و استفاده بهينه از منابع و نيروهاي انساني، به فکر پيشرفت و توسعه کشور بود.

هاشمي، تقويت روحيه ملي را از ديگر اهداف سند چشم‌‏انداز ارزيابي کرد و گفت: اگر روحيه وطن‌‏پرستي از کشور ما بگيرند، ميهن به خطر مي‌‏افتد زيرا کشور ما داراي تنوع قومي زيادي است و به همين دليل بايد روحيه مهين‌‏پرستي مردم تقويت شود.

وي پويايي اقتصادي، انعطاف‌‏پذيري و تمرکززدايي را از ديگر اهداف مهم سند چشم انداز 20 ساله دانست و اظهار داشت: ما نمي‌‏توانيم در اجراي برنامه ها، دگم و متحجر عمل کنيم بلکه بايد به دنبال انگيزه‌‏هاي انساني باشيم.

هاشمي در ادامه، افزود: کاهش وابستگي به نفت و بهره‌‏گيري از منابع طبيعي از جمله اهداف سند چشم انداز 20 ساله است و اين کار بايد جزو اهداف اصلي مسوولان قرار گيرد؛ زيرا وقتي نفت به 1400 دلار رسيد، هيچ اتفاقي در کشور نيفتاد؛ حال که به رقم پايين رسيده است، بايد تبعات آن را بپذيرند.

وي با هشدار به وابستگي کشور به اقتصاد تک محصولي گفت: اگر اين منبع انرژي يعني "نفت" قطع شود، چه اتفاقي در کشور مي‌‏افتد؟ بايد نفت را به عنوان يک سرمايه ملي براي نسل‌‏هاي آينده نگهداري و در عين حال ذخيره کرد و اعتبار کشور را به نقطه‌‏اي برسانيم که کشورهاي ديگر براي استفاده از تکنولوژي‌‏ به آن مراجعه کنند.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام تاکيد کرد: يک انسان مدير و متخصص بسيار با ارزشمندتر از يک چاه نفت است.

وي تعامل با کشورهاي دنيا را از ديگر اهداف سند چشم انداز 20 ساله عنوان کرد و اظهارداشت: مگر مي‌‏شود در اين دهکده جهاني با دنيا تعامل نداشت؛ مگر مي‌‏شود با ستيزه‌‏جويي با ديگران مسيرتوسعه را به پيش ببريم؟ البته تعامل با کشورها به معناي تسليم شدن نيست؛ هر چند در برخي کشورها تعامل رابه معناي تسليم مي‌‏دانند.

وي تصريح کرد: بايد با تعامل سازنده و استفاده از تجربه‌‏هاي کشورهاي ديگر، خودرا به سمت تعالي به پيش ببريم.

رئيس مجلس خبرگان رهبري با تاکيد بر ارتقاي سطح معيشت مردم گفت: يکي از اهداف مهم سند چشم انداز، ارتقاي سطح معيشت مردم در حد قابل قبول است. ما بايد از امکانات خود استفاده کنيم و سطح معيشت مردم را به حد قابل قبولي برسانيم.

وي تقويت خانواده و موقعيت زنان از ديگر اهداف سند چشم‌‏انداز دانست و گفت: انصافاً در کشورما به حق زنان، آن طور که شايسته آنهاست، بها داده نشده است.

وي با اشاره به تاريخ صدر اسلام و زنده به گور کردن دختران در آن مقطع تاريخي به عملکرد پيامبر اکرم (ص) در هويت دادن به زنان اشاره کرد و گفت: پيامبر (ص) شان زنان را بالا برد و زنان در تعامل با پيامبر (ص) و حضور در جنگ، هويت خود را بازيافتند.

هاشمي تاکيد کرد: متاسفانه هنوز مديريت زنان جدي گرفته نشده است و بايد از ظرفيت‌‏هاي بزرگ زنان استفاده کنيم.

رئيس مجمع تشخيص مصحلت نظام در پايان حفظ محيط زيست و نيز استفاده از ابزارهاي اطلاع‌‏رساني را از ديگر اهداف سند چشم‌‏انداز عنوان کرد و گفت: امروز اطلاع‌‏رساني يکي از ابزارهاي مهم براي پيشرفت است و بايد از اين ابزارها، به نحوه صحيح براي پيشبرد اهداف خود استفاده کنيم.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات