ترنج موبایل
کد خبر: ۱۷۷۵۳

موج استعفا در هند ادامه دارد

تبلیغات
تبلیغات

فرارو-

کناره گیری مقامات هندی به دلیل کوتاهی در جلوگیری از حملات بمبئی ادامه دارد.

به گزارش بی بی سی روز دوشنبه، ویلارائو دشموک، سروزیر ایالت ماهاراشترا، در یک نشست خبری گفت که به نشانه قبول مسئولیت در مورد حملات خونین هفته گذشته در بمبئی، مرکز این ایالت، آمادگی خود را برای استعفا از این سمت اعلام داشته است.

دشموک، که عضو حزب حاکم کنگره است، اظهار داشت که قبول یا رد استعفانامه او به تصمیم رهبران حزب بستگی دارد.

ساعاتی پیش از انتشار این خبر، آر آر پاتیل، معاون سروزیر ایالتی، در واکنش به گزارش هایی حاکی از آنکه در صدد کم اهمیت جلوه دادن عملیات مهاجمان مسلح در بمبئی بوده است از مقام خود استعفا داد.

عملیات مهاجمان مسلح در بمبئی که از شامگاه چهارشنبه هفته گذشته آغاز شد و تا بامداد شنبه ادامه یافت، بیش از یکصد و هفتاد کشته برجای گذاشته و باعث انتقاد از دولت فدرال هند و دولت ایالت ماهاراشترا به دلیل ناتوانی در جلوگیری از وقوع چنین حملاتی شده است.

در حالیکه قرار است انتخابات عمومی در اوایل سال آینده برگزار شود، واقعه بمبئی باعث شده است تا دولت با اتهام قصور در حفظ امنیت کشور مواجه و موقعیت حزب حاکم تضعیف شود.

در واکنش به این انتقادها، شیروراج پاتیل، وزیر کشور دولت فدرال، روز یکشنبه با قبول مسئولیت در قبال ضفعف امنیتی و اطلاعاتی برای جلوگیری از وقوع حملات بمبئی و واکنش نا کافی که به ادامه عملیات مهاجمان منجر شد، از مقام خود کناره گرفت اما استعفانامه ام کی نارایانان، مشاور امنیت ملی دولت فدرال، مورد قبول واقع نشد.

از سوی دیگر، مانموهان سینگ، نخست وزیر، اعلام داشته است که دولت در نظر دارد با سازماندهی مجدد تشکیلات امنیتی و اطلاعاتی هند، امکانات آنها برای مقابله با تروریسم را افزایش دهد.

مقامات دولت هند گفته اند که مشورت هایی را با سایر احزاب این کشور برای بررسی نحوه تقویت امکانات سازمان های ضد تروریسم در این کشور آغاز کرده اند.

روابط با پاکستان
به گزارش منابع هندی، حملات بمبئی توسط گروهی متشکل از ده نفر به اجرا گذاشته شد که نه تن از آنان در درگیری با نیروهای دولتی کشته شدند و یک نفر نیز دستگیر شد.

پاکستان ارتباط با عاملان حملات بمبئی را تکذیب کرده است با ا ین همه، به گفته منابع خبری، پلیس بمبئی گزارش کرده است که بازرسی یک فروند کشتی که مهاجمان را به سواحل بمبئی انتقال داده بود نشان می دهد که این کشتی حامل پانزده نفر بوده است.

در نتیجه، سئوالاتی در این مورد مطرح است که آیا تمام مهاجمان، که گفته می شود از اسلامگرایان تندرو بوده اند، بازداشت شده اند یا هنوز هم تعدادی از آنان در هند به سر می برند.

به گفته منابع پلیس هند، مهاجمان از پاکستان عازم هند شدند و به لشکر طیبه، یک گروه تندرو اسلامگرا مستقر در پاکستان، وابسته هستند.

اگرچه لشگر طیبه در پاکستان غیرقانونی اعلام شده، اما ارتباط مهاجمان بمبئی با پاکستان باعث افزایش تنش بین هند و این کشور شده است که به دلیل اختلافات ارضی، از زمان کسب استقلال تاکنون معمولا روابطی دوستانه نداشته اند.

آصف علی زرداری، رئیس جمهوری پاکستان و همسر بی نظیر بوتو، رهبر سابق حزب مردم که سال گذشته به دست اسلامگرایان تندرو ترور شد، ارتباط مهاجمان بمبئی با نهادهای دولتی پاکستان را کاملا تکذیب کرده و هشدار داده است که نباید به گروه های ستیزه جو اجازه داد دو کشور هند و پاکستان را با خطر درگیری مواجه سازند.

رئیس جمهوری پاکستان خواستار همکاری با هند برای مقابله با "تهدیدهای تروریستی" شد و افزود که دولت پاکستان نیز با چنین تهدیدی مواجه است.

برخی منابع دولتی پاکستان آنچه را که تلاش دولت هند برای مقصر جلوه دادن پاکستان در قبال حملات بمبئی توصیف کرده اند مورد انتقاد قرار داده و گفته اند که سازمان های امنیتی هند باید به جای متهم کردن پاکستان، به بررسی گروه های تندرو داخلی و علل ظهور آنها توجه کند.

همزمان، مقامات آمریکایی اعلام داشته اند که کاندولیزا رایس، وزیر خارجه آمریکا، به زودی به هند سفر می کند تا ضمن ابراز همبستگی با دولت و مردم هند، بر تعهد دولت ایالات متحده به همکاری با همه کشورها در مقابله با تروریسم تاکید گذارد.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات