ترنج موبایل
کد خبر: ۱۸۳۶۱۲

تایتانیک در تلویزیون ایران!

تبلیغات
تبلیغات
مطلب زیر را یکی از خوانندگان برای فرارو ارسال کرده است



انگار كه خانواده‌هاي ايراني از 15 سال پيش تا حالا مشتاقانه تشنه ديدن تايتانيك هستند و از طرف ديگر چون تا به حال صدا و سيما هيچ تصميمي براي به نمايش گذاشتن اين اثر نگرفته بود، بيش از يك دهه منتظر نشسته‌اند تا سرانجام روز مبادا فرا برسد و بالاخره چشم شيفتگان تايتانيك به جمال نسخه اصلاح‌شده مناسب خانواده‌هاي ايراني بيفتد. انصاف بدهيم اگر كسي عطش ديدن چنين فيلم‌هايي را داشته باشد 15 سال منتظر صدا و سيما نمي‌ماند و در ثاني اين آدم حق طبيعي‌اش مي‌داند بي‌كم و كاست، نسخه اصلي اين فيلم را به تماشا بنشيند.

اصلاً سؤال مهم و اساسي اين است كه آيا تعارض محتوايي فيلم تايتانيك صرفاً در لباس بازيگران زن يا برخي از صحنه‌هاي مستهجن اين فيلم است كه مثلاً با دوختن آستين بر اين لباس‌ها يا چند متر پارچه اضافه كردن به دامن كوتاه بازيگران يا حذف آن صحنه‌ها اين قصه حل و فصل شود يا نه، اصلاً اين اثر ايرادات مبنايي دارد؟

گاهي آثاري از سينماي هاليوود از همين تلويزيون خودمان پخش مي‌شود كه هيچ حرف قابل اعتنايي جز غفلت اندوزي، زرق و برق گرايي و اشاعه سرگرمي و تفريح با همان تعريف‌ها و مؤلفه‌هاي انسان غربي ندارد اما آنها كه اين آثار را براي پخش در صدا و سيما انتخاب و جرح و تعديل مي‌كنند، توجه‌شان صرفاً به ايرادات ظاهري آن جلب مي‌شود.

درست مثل اينكه خانه‌اي در آستانه ويراني است و كسي با خيال راحت در ايوان اين خانه مشغول گچ‌كاري و زيورافزايي به اين ايوان است تا آن را هرچقدر زيباتر عرضه كند. آيا نبايد به آن فرد گفت كه اين تلاش شما براي حفظ ظاهر اين بنا چيزي جز خسران و اتلاف وقت نيست؟

آيا ارزش فرهنگي يك اثر سينمايي صرفاً به جداره‌هاي بيروني آن است يا نه آن روح و درونمايه و گفتماني است كه از همه مؤلفه‌هاي موجود در آن اثر سينمايي بر جان تماشاگر مي‌نشيند و او را تحت تأثير قرار مي‌دهد؟

اين همان چالشي است كه ما در تعريف يك اثر ديني هم داريم كه آيا صرفاً با گنجاندن مثلاً تصويري از كعبه يا صحنه‌هايي از انجام فريضه نماز مي‌توان يك اثر ديني خلق كرد يا نه اين ديني بودن بايد چنان به گوشت و پوست اثر سينمايي آميخته و ممزوج شده باشد كه نتوان آن را از آن اثر تفكيك كرد، چنانكه اگر مثلاً يك كشور غربي بخواهد صحنه‌هاي مربوط به نمايش بيروني رفتار ديني يك مسلمان در اين اثر را سانسور كند، باز اثر آنقدر در تار و پود خود واجد آن گفتمان و پيام باشد كه نتوان قيچي‌اش كرد.

حال ما نيز با نسبت‌هاي مشابهي در اين باره روبه‌رو هستيم. آيا سكولاريسم، مصرف‌گرايي، غفلت افزايي و تعريف سخيف از عشق كه در روح و درونمايه بسياري از اين آثار وجود دارد، صرفاً مي‌توان با مدد گرفتن از خياطي و دوخت و دوز ديجيتالي و جلوه‌هاي ويژه و سانسور رفع و رجوع كرد؟ از آن سو آيا تماشاگر را مي‌توان در حد يك كيسه شن موجودي منفعل و فاقد قدرت درك ظرافت‌ها فرض كرد؟

در هر سانسوري تماشاگر مي‌داند و حدس مي‌زند كه نسبت‌هاي فيلم با همديگر جور در‌نمي‌آيد. چون اگر قرار باشد تايتانيك قابل پخش شود بدون آنكه فيلم لطمه نبيند و از آن سو قابليت پخش هم داشته باشد، به نظر من رئيس صدا و سيما بايد سفارش ساخت آن را به يك كارگردان ايراني بدهد، البته به جاي تايتانيك، سفارش ساخت هاكلبري فين بهتر است چون هم قصه سمپات‌تر - مبارزه با تبعيض نژادي - دارد و هم اينكه صدا و سيما را در اين اوضاع بي‌پولي از شر ساخت چنان كشتي عظيمي نجات مي‌دهد چون هاكلبري فين را مي‌توان با يك كرجي يا قايق كوچك هم ساخت.



پخش چند روزی می شود که شبکه نمایش سیمای جمهوری اسلامی در اقدامی وقیحانه و در ایام شهادت مادر سادات حضرت زهرای مرضیه (س) با افتخار شروع به پخش آنونس فیلم تایتانیک و پخش آن در روز اول سال 1393 ساعت 21:00 کرده است!!!

علیرغم گذشت چند سال از اکران فیلم «تایتانیک» ساخته کارگردان آمریکایی «جیمز کامرون»، انتشار خبر پخش این فیلم با دوبله فارسی در تلویزیون رسمی ایران، واکنش های متفاوتی را بر انگیخته است.

محتوای فیلم «تایتانیک» به گونه ای است که حتی در دوران سیاسی دوم خرداد این فیلم نتوانست اجازه اکران عمومی در ایران پیدا کند اما اینکه چگونه بعد از گذشت سالیان متمادی و در حالی که بسیاری از فیلم دوستان حرفه ای ایران از طرق مختلف خصوصا" بازار داغ سی دی، این فیلم را دیده اند، از تلویزیون رسمی ایران پخش می شود؛ اندکی عجیب به نظر می رسد. هر چند تلویزیون در این سال‌ها با پخش فیلم های مختلف آمریکایی نشان داده که به گونه ای متفاوت از پیش حرکت می کند اما درباره «تایتانیک» موضوع قدری متفاوت است.

«نکته عجیب نه پخش فیلم پرمخاطب محصول سال 1997، نه زمان طولانی فیلم، نه درام عاشقانه ای با اولین حضورهای برجسته کیت وینسلت و لئوناردو دی کاپریو، بلکه در این وجه نهفته که "تایتانیک" با توجه به نوع داستان، وجود صحنه های رمانس اساسی در فیلم که در اتفاقات پیش آمده بسیار کلیدی هستند، موسیقی، حرکات موزون و اصلاً نوع پوشش بازیگر نقش اول زن و به تبع آن باقی زنان بازیگر، چگونه امکان پخش از سیمای جمهوری اسلامی را پیدا می کند؟ اصلاً نیاز صرف هزینه برای دوبله چنین فیلمی که برخلاف نظر سرپرست دوبلاژ فیلم کمتر کسی آن را ندیده (درست مانند فیلم "شعله" هندی) چیست؟»

«"تایتانیک" در زمان پخش جهانی توانست به خاطر رمانس خاص، حضور بازیگران جوان و خوش چهره و دخیل کردن عنصر تخیل در چگونگی وقوع این حادثه مستند مخاطبان زیادی را به سینماها بکشاند. نسخه پرده ای آن هم سریعتر از موعد به دست مخاطبان ایرانی رسید، ولی هیچکدام از این دلایل نمی توانند توجیه کننده خوبی برای پخش این فیلم از سیمای جمهوری اسلامی ایران باشند که تعاریف خاصی برای پخش آثار دارد و گاهی فیلم های تولید داخل هم در عبور از فیلتر ممیزی آن دچار اصلاحات اساسی می شوند.»

فیلم سینمایی «تایتانیک» به سرپرستی مرحوم امیرهوشنگ قطعه‌ای برای پخش از تلویزیون دوبله شده است. مرحوم امیرهوشنگ قطعه‌ای در این باره گفته: «در این درام عاشقانه، افین زیتوری به جای لئوناردو دی کاپریو، مینو غزنوی (کیت وینسلت)، فهمیه راستکار (گلوریا استوارت)، چنگیز جلیلوند (بیلی زین)،‌ ناصر ظامی (دیوید وارنر)، زهره شکوفنده (کتی بیتس)، سعید مظفری (بیل پکستون)، کتایون اعظمی (فرانسیس فیشر) صحبت می‌کنند و خودم به جای بیل برنارد حرف می زنم.» وی درباره‌ی لزوم دوبله‌ی فیلمی هم‌چون «تایتانیک» برای تلویزیون که حجم بالایی از سکانس‌های آن غیرقابل پخش است،‌ افزود:« سیاست تلویزیون بر مبنای افزایش پخش فیلم‌های سینمایی است. از سوی دیگر «تایتانیک» را بسیاری از مخاطبان ندیده‌اند و در صورتی که این فیلم با شرایط مطلوبی پخش شود، می‌تواند بینندگان را راضی کند.»

قطعه‌ای در پایان در پاسخ به این پرسش که برای حفظ ارتباط مخاطب با خط اصلی داستان، چه تمهیداتی را در دیالوگ‌نویسی و دوبله‌ی «تایتانیک» اندیشیده‌اید؟ اظهار داشت:« سعی می‌کنم که قصه‌ فیلم، هنگام دوبله لطمه نخورد و منهای صحنه‌های مخالف با هنجارها و ارزش‌های ما، سایر سکانس‌ها به همان صورت دوبله شده است.»

حال سوال اینجاست که هنوز غم شهادت و غربت دختر پیغمبر (ص) در فضای آلوده این روزهای این شهر حاکم می باشد که تلویزیون جمهوری اسلامی میخواهد در اقدامی عجیب و باور نکردنی اجازه پخش این فیلم غیر اخلاقی را صادر کند واقعاً مسیولین فرهنگی این مرز و بوم در خواب به سر می برند آیا شهید داده ایم تا روزی با افتخار فیلم تایتانیک را پخش کنیم؟!!! در آخر با روحیه فتنه ستیزی که از مدیر مسوئل این روزنامه انقلابی و پشتیبان ولایت فقیه سراغ دارم خواهشمند نگذارید شرمنده حضرت زهرا (س) و خون پاک هزاران شهید شویم از پخش این فیلم در سیمای جمهوری اسلامی جلوگیری فرمایید.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۳۹ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات