bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۱۹۲۳۳۷

پایان سکوت در کانون توحید

از کوچه ورود ممنوع که به خیابان «پرچم» سرازیر می‌شوم، با تجمع جوانانی روبه‌رو می‌شوم که میهمانان را به سالن همایش دعوت می‌کنند، انگار که «کانون توحید» جانی دوباره گرفته است؛ بعد از آن رکود و رخوتی که طی هشت‌سال گذشته بر آن حاکم شده بود

تاریخ انتشار: ۰۹:۳۳ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۳
از کوچه ورود ممنوع که به خیابان «پرچم» سرازیر می‌شوم، با تجمع جوانانی روبه‌رو می‌شوم که میهمانان را به سالن همایش دعوت می‌کنند، انگار که «کانون توحید» جانی دوباره گرفته است؛ بعد از آن رکود و رخوتی که طی هشت‌سال گذشته بر آن حاکم شده بود... پنجشنبه‌ای که گذشت؛ کانون میزبان همایش بررسی اندیشه‌های امام(ره) بود؛ همایشی که برگزارکنندگان آن همه از جوانان نسل دوم و سوم انقلاب بودند؛ همایشی که از سوی سازمان دانشجویی حزب اسلامی کار برگزار شد و قرار بود آیت‌الله موسوی‌بجنوردی، رییس مرکز دائره‌المعارف بزرگ اسلامی (مرکز پژوهش‌های ایرانی و اسلامی) و آیت‌الله موسوی‌تبریزی، دبیر مجمع محققین و مدرسین در این همایش سخنرانی کنند.

 آیت‌الله موسوی‌بجنوردی که کمتر در معرض رسانه‌ها قرار دارد، این‌بار هم به‌خاطر وصیت آیت‌الله زرندی، نماینده کرمانشاه در مجلس خبرگان رهبری به این شهر سفر کرده بود تا نماز میت مرحوم را به‌جا آورد و به‌جای او «غلامعلی رجایی» مشاور رییس مجمع‌تشخیص‌مصلحت‌نظام به‌همراه آیت‌الله موسوی‌تبریزی به ایراد سخن پرداختند؛ همایشی که هربار نام آشنایی در آن شنیده می‌شد یا تصاویر آشنایی در کلیپ‌هایی که پخش می‌شد، به نمایش درمی‌آمد، صدای دست همه سالن را پر می‌کرد. ابتدا دو نفر از جوانان سازمان، سخنانی را خطاب به اصلاح‌طلبانی که در جمع حضور داشتند از جمله علی شکوری‌راد، فخرالسادات محتشمی‌پور، شهربانو امانی از اعضای مجمع زنان اصلاح‌طلب، جهانبخش خانجانی و نجفقلی حبیبی مطرح کرده و به نقد دوران اصلاحات پرداختند. بعد از پخش کلیپی که دوران انقلاب، دوره جنگ، اصلاحات و وقایع مربوط به انتخابات 92 را به تصویر کشیده بود، غلامعلی رجایی سخنان خود را شروع کرد.

مگر امام نگفت شنود حرام است؟
مشاور آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی در سخنان خود ضمن انتقاد از شرایط حاکم بر کشور طی دولت‌های احمدی‌نژاد به بیان نکاتی درباره رفتار امام(ره) و شرایطی که امام(ره) در قید حیات بود پرداخت. غلامعلی رجایی با تاکید بر اینکه «باید بیش از آنکه الان هست قدر امام(ره) و راه ایشان را دانست» گفت: «امام(ره) عقیده داشت که همه مردم انقلاب کردند و باید همه سلایق در جامعه وجود داشته باشند.»

مشاور هاشمی‌رفسنجانی در ادامه به جمله‌ای از امام اشاره کرد، که در هواپیما و هنگام آمدن به ایران از ایشان پرسیده شده چه احساسی دارید و ایشان گفته‌اند؛ هیچ. رجایی افزود: «اصل فیلم به این صورت نیست، به امام می‌گویند به خبرنگاری که کنار شماست کاری نداشته باشیم و امام گفتند هیچ.» او تصریح کرد: «مگر می‌شود امام برای به‌میان‌مردم‌آمدن احساسی نداشته باشند.»

مشاور هاشمی‌رفسنجانی گفت: «امام به‌ندرت از خود می‌گفت و هرچه می‌گفت از کرامت و ارزش مردم بود. از نظر امام و شاگردان او حکومت امانتی است دست حاکم و رای مردم تزیینی نیست.» او ادامه داد: «نگاه آن مرد به مردم کاربردی نبود، به بندگان خدا نگاه می‌کرد. ایشان به‌ندرت از خود سخن می‌گفتند و در تمام حرف‌هایشان ارزش را به مردم می‌دادند. از نظر امام حکومت امانتی بود در دست حاکم. مگر امام نگفت شنود حرام است؟ مگر امام نیروهای مسلح را از دخالت در سیاست منع نکرد؟»

 او با بیان اینکه «مردم مثل دوم خرداد رای خود را پیدا کرده‌اند» گفت: «اگر هوشمندی آیت‌الله هاشمی نبود، اتفاقات ناخوشایندی برای نظام تکرار می‌شد. مگر آقای هاشمی و آقای خاتمی فرزندان امام نیستند؛ مگر امام(ره) برای سلامتی آقای هاشمی دعا نمی‌کردند، پس چرا در تلویزیون آنها را تخریب می‌کنند؟»

رجایی گفت: «... حقوق ملت از نظر امام(ره) مسلم و قطعی بود و امام نگاه توحیدی و عرفانی به مساله حاکمیت داشتند.» رجایی در ادامه گفت: «گاهی در دیدار امام با دولت موسوی که در دهه فجر پخش می‌شود، امام(ره) به یکایک اعضای دولت اشاره می‌کند و می‌گوید که هیچ یک از شما نقشی در انقلاب ندارید و برای خودم هم هیچ نقشی قایل نیستم، این در حالی است که امام(ره) خود سلسله جنبان انقلاب هستند.»

 او با اشاره به این نکته که «امام همواره تاکید داشتند به مردم دروغ نگویید»، گفت: «اما چقدر در این سال‌ها دروغ گفتند و مدعی شدند که پاک‌ترین و کارآمد‌ترین دولت را دارند. اگر اینها برای حافظه تاریخی ملت ارزش قایل باشند اینگونه حرف نمی‌زنند.» به اعتقاد رجایی «دولت روحانی ۲۰ سال زمان نیاز دارد تا طرح‌های نمایشی دولت قبل و چالش‌های ایجادشده در سیاست خارجه را درست کند.»


خبر خوش رجایی
مشاور هاشمی‌رفسنجانی افزود: «دولت روحانی باید بداند دولتی است که بر اساس تغییر به آن رای داده شده و مردم نمی‌پذیرند که به خصوص در مورد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت کشور با نیروهای طرفدار دولت با تمسخر رفتار شود.» او گفت: «مردم به دولتی رای ندادند که بترسد و مماشات کند، فرصت‌ها از دست می‌رود. همان طور که در سیاست خارجی قدم‌های خوبی برداشته شده، در داخل هم این قدم‌ها سریع‌تر و انقلابی‌تر برداشته شود.» رجایی در پایان پیرامون پایان حصر و گشایش در وضعیت زندانیان ابراز امیدواری کرد.

تاکید امام بر ضرورت احترام به انتخاب مردم
سخنران بعدی آیت‌الله سیدحسین موسوی‌تبریزی بود. او در سخنان خود با بیان اینکه «تمام هم و غم امام، حضور همه جریان‌ها و گروه‌های سیاسی در انتخابات‌ها بود»، گفت: «امام همیشه تاکید داشتند که بگذارید مردم خود انتخاب کنند.»

دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم درباره جایگاه مجلس در اندیشه امام‌(ره) افزود: «یکی از مهم‌ترین مسایل ما بعد از انقلاب مساله اشغال سفارت آمریکا بود که وقتی مجلس شروع به کار کرد امام پیگیری این مساله را بدون هیچ پیش‌شرطی به مجلس سپرد و واقعا مجلس را در راس امور می‌دانستند.» او با اشاره به تعبیر امام از «اسلام آمریکایی» گفت: «در آن زمان، آقای مهدوی‌کنی نزد امام رفتند و گفتند آیا منظورتان از اسلام آمریکایی ما هستیم که امام گفتند خیر و سپس آقای مهدوی‌کنی گفتند که پس جمله‌ای درباره ما بگویید که امام اعلام حمایت خودشان را موکول به بعد از برگزاری انتخابات کردند و حتی وقتی آقای شیخ محمد یزدی نتوانست به مجلس راه یابد وی را به عضویت شورای نگهبان در آوردند.» آیت‌الله موسوی تبریزی با اشاره به گسترش مفاسد اقتصادی طی هشت سال گذشته تصریح کرد: «نماینده‌ای که بدون رقابت وارد مجلس شود و از رد صلاحیت بترسد، نمی‌تواند در مقابل مفاسد نیز بایستد.» وی همچنین در زمینه رفع حصر ابراز امیدواری کرد.
bato-adv
bato-adv