بشار اسد: سوریه با دولت جدید آمریکا همکاری می کند


فرارو-
بشار اسد، رییسجمهوری سوریه اعلام کرد کشورش برای هر گونه همکاری با دولت جدید آمریکا آماده است. بشار اسد تأکید کرد، با وجود این، مناسبات خوب با آمریکا نباید به معنای تیره شدن روابط با حماس، حزبالله و ایران تلقی شود.
به گزارش خبرگزاری ها، باراک اوباما گفته است ممکن است در صدد برآید از سوریه برای مهار برنامه اتمی ایران کمک بگیرد. اسد در پاسخ گفت: دمشق باید در روند گفت و گوهایی که در این زمینه جریان دارد، گنجانده شود.
اسد یادآور شد دمشق حاضر نیست مناسباتی را که با ایران دارد رها کند، و گفت روابط خوب با آمریکا به معنای مناسبات بد با ایران نخواهد بود.
رییس جمهور سوریه از اوباما خواست جدی تر و بیشتر در روند صلح خاورمیانه درگیر شود، و گفت سوریه همراه با اروپاییان، باید به این روند کمک کند.
سوریه، کشوری است که با اسراییل وارد جنگ شد، آمریکاییها را دشمن میبیند و به کسانی مانند خالد مشعل، رییس دفتر سیاسی حماس، پناه داده است. نه تنها مشعل که دیگر اعضای ارشد حماس نیز در سوریه پناه گرفته و از امکان کار برخوردار میشدند.
اما دولت آمریکا در شرف تغییر است و اسد با توجه به کاهش تنشها در موقعیت جدید لحنی ملایمتر پیشه کرده است. بشار اسد در مصاحبه با هفتهنامه آلمانی اشپیگل گفت: ما با کمال میل برای ایجاد ثبات در منطقه همکاری خواهیم کرد.
در عینحال رییسجمهوری سوریه تأکید کرد که این موضوع تأثیری بر مناسبات این کشور با حماس، حزبالله و ایران نخواهد گذاشت و روابط خوب با واشنگتن نباید به معنای روابط بد با تهران تلقی شود.
آلمان نقش بزرگتری ایفا کند
اسد در گفتوگو با هفتهی اشپیگل، به اسراییل به خاطر حمله به نوار غزه که از سوی او ترور نامیده شد، به شدت حمله کرد. وی ابراز امیدواری کرد که آلمان در تلاشهای میانجیگرانه برای استقرار صلح در خاور میانه نقش بزرگتری ایفا کند. اسد به جنگ جهانی دوم و تأثیر عملکرد آن زمان آلمان بر سیاست کنونیاش در برابر اسراییل اشاره و تأکید کرد: از نگاه ما آلمان به دلیل گذشتهای که داشته احساس گناه میکند و همین موضوع بر سیاست این کشور در برابر اسراییل تأثیر میگذارد. اما این موضوع دیگر نباید ادامه یابد.
در حالیکه اسد در روز جمعه (۱۶ ژانویه) در نشست ویژه اتحادیه عرب در دوحه از همه کشورهای عربی خواست تا روابطشان با اسراییل را قطع کنند، در مصاحبه با اشپیگل از ابتکار و طرح صلح خود سخن گفته است. به اعتقاد اسد، امکان موافقت حماس با این طرح وجود دارد. موضوع محوری این طرح عقبنشینی اسراییل از غزه، حداکثر طی چهار روز» و پایان بخشیدن به محاصره نوار غزه است. در این طرح آمده که تنها در صورت اجرای این پیششرطها میتوان به اسراییل اطمینان داد که به خاکش موشک پرتاب نخواهد شد.
شب گذشته مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز مانند شورای امنیت خواستار برقراری هر چه سریعتر آتشبس پایدار در غزه شد. و اسراییل امروز (۱۷ ژانویه) اعلام کرد که برقراری آتشبسی یک جانبه را بررسی خواهد کرد.