bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۰۱۲۲۰

خودکشی دانشمند برجسته سلول بنیادی!

یک دانشمند برجسته ژاپنی و از مولفان یک پژوهش بحث برانگیز سلول بنیادی که ماه گذشته رد شده بود، در شهر کوبه واقع در غرب ژاپن خودکشی کرد.

تاریخ انتشار: ۱۰:۲۹ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۳
یک دانشمند برجسته ژاپنی و از مولفان یک پژوهش بحث برانگیز سلول بنیادی که ماه گذشته رد شده بود، در شهر کوبه واقع در غرب ژاپن خودکشی کرد.
 
به گفته سخنگوی پلیس استان هیوگو که خواست ناشناس بماند، جسد به دار آویخته شده یوشیکی ساسای، معاون مدیر رئیس مرکز زیست‌شناسی رشد ریکن در ساختمانی در نزدیکی این مرکز پیدا شد و مرگ وی در ساعت 11:03 به وقت محلی در یک بیمارستان تائید شد.
 
جون نوناکا، سخنگوی مرکز ریکن، در گفتگوی تلفنی از یک یادداشت خودکشی آشکار بر روی میز منشی ساسای خبر داد.
 
ساسای یکی از مولفان دو پژوهش سلولهای بنیادی بود که در ماه ژانویه در مجله نیچر منتشر شده بود و در آنها به توصیف یک راه ساده‌تر و سریعتر برای تولید سلولهای بنیادی پرداخته شده بود.
 
مجله نیچر در ماه ژویئه، رد این دو مقاله را که در آنها گفته شده بود می‌توان سلولهای عادی بدست آمده از موشهای نوزاد را بدون افزودن ژن به سلول بنیادی تبدیل کرد، تائید کرد.
 
این پژوهشها به رهبری هاروکو اوبوکاتا در ریکن پس از اینکه بررسی‌های مرکز تحقیقات نشان داد برخی داده‌ها جعلی بوده، رد شد و اوبوکاتا تنها مسئول این سوء رفتار شناخته شد. تروهیکو واکایاما از دانشگاه یاماناشی و ساسای از مرکز ریکن به عنوان دیگر مولفان این پژوهشها برای ارسال مقالات به منظور درج در مجله نیچر بدون تائید دقت داده‌ها، مسئولیت سنگینی را متحمل شدند.
 
دکتر ساسای در یک نشست خبری در ماه آوریل اظهار کرد، اگرچه معتقد است با در نظر گرفتن مسائل موجود، مقالات باید رد شوند، برخی از داده‌ها را نمی‌توان بدون فرض وجود نوع جدیدی از سلولهای بنیادی توضیح داد. وی معتقد بود نشانه‌های امیدوارکننده‌ای از دستیابی به موفقیت در این پژوهشها وجود دارد.
 
هیدئو میکی، وکیل اوبوکاتا از هرگونه اظهارنظر در مورد مرگ ساسای خودداری کرده و اظهار کرد که وی هیچ برنامه‌ای برای انتشار بیانیه ندارد. واکایاما نیز تاکنون نظری نداده است.
 
ساسای در سال 1986 از دانشگاه کیوتو فارغ‌التحصیل شد. وی یک زیست‌شناس سلول بنیادی بود که به خاطر کار بر روی سلولهای بنیادی به منظور رشد به شکل بافتهای مختلف مانند بافت مغزی و چشم شهرت داشت. پژوهشهای وی به همکارش ماسایو تاکاهاشی در مرکز ریکن اجازه داد تا اولین کارآزمایی بالینی انسانی جهان را با سلولهای بنیادی تولید شده توسط روش شینیا یاماناکا که جایزه نوبل را بخاطر آن بدست آورده بود، انجام دهد.
سهند
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۵
ايشون با خود كشي خودش را از عذاب وجدانش نجات داده كه راحت ترين گزينه است. به جاي خودكشي بايد ايشون ميومد تو ايران و مي ديد كه چگونه تو دانشگاه هاي ما با علم برخورد ميشه. چگونه با سرقت علمي ميتوان تا حد وزارت هم پيش رفت. چگونه مي شود دكترا گرفت ولي شعورت هنوز حد يك بي سواد با قي بماند. چگونه با مدارك علمي بازي مي شود و راه به راه دكتر توليد مي شود و ارزش كار اونهايي هم كه با زحمت و تلاش علمي تونستن مدرك واقعي بگيرند كم رنگ مي شود.
اون موقع براي اين دانشمند برجسته كه احتمالا خطايي هم ازش سرزده ،سخت تر از خودكشي ميشد.
ناشناس
United Arab Emirates
۱۱:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۴
ای کاش کمی از مسئولیت پذیری ژاپنی ها در ما وجود داشت.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۴
این ژاپنیها فقط بلدن هاراگیری کنن . تا بهشون میگن برو اونورتر بهشون بر میخوره و خودکشی میکنن.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۴
غیرت ژاپنی!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۴
این فرد اگر در ایران بود و جعلی بودن داده هایش افشا می شد به هیچوجه از رو نمی رفت و مطمئنا افشا کنندگان را وادار به خودکشی می کرد! ببینید تفاوتهای فرهنگی و سیاسی تا کجاست!
انتشار یافته: ۶
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۴
آرزوی هر محققیه که بتونه نتایج تحقیقاتشو تو مجلات نیچر چاپ کنه.
bato-adv
bato-adv