ترنج موبایل
کد خبر: ۲۱۲۲۹

روزه سکوت کارگزاران تا پایان سال ادامه دارد

تبلیغات
تبلیغات


نقش انتخاباتی حزب کارگزاران سازندگی در جریان اصلاح‌طلب بی‌بدیل است. تقویت‌های مالی، توانایی در ایجاد رسانه، سازماندهی انتخاباتی و راه‌اندازی ستادهای عملیات روانی از جمله نقش‌های موثر و تعریف شده حزب کارگزاران در اردوگاه اصلاح‌طلبان است.

در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دهم اما گرایش‌های انتخاباتی متفاوت اعضای ارشد حزب کارگزاران در جریان اصلاحات به معضلی برای این حزب و سایر گروه‌های اصلاح‌طلب تبدیل شده است و به تبع آن نقش حزب کارگزاران در انتخابات آتی نیز در ‌هاله‌ای از ابهام قرار گرفته است.

ماجرا از آنجایی آغاز شد که هفته گذشته پس از مدت‌ها درج و درز اخبار غیررسمی مبنی بر پذیرش ریاست ستاد انتخاباتی کروبی از سوی غلامحسین کرباسچی دبیر کل حزب کارگزاران، سایت اطلاع‌رسانی حزب اعتماد ملی اعلام کرد که پس از برگزاری چندین جلسه توسط کروبی و کرباسچی برای بررسی انتخابات سال ۸۸ دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی پذیرفت در انتخابات سال آینده در مقام ریاست ستاد انتخاباتی، کروبی را همراهی کند.

پیرو انتشار این خبر اگرچه کرباسچی نسبت به انتخاب خود به عنوان رئیس ستاد انتخابات دبیر کل حزب اعتماد ملی اظهار بی‌اطلاعی کرد اما با تکذیب نکردن این خبر کلاف انتخاباتی کارگزاران را همچنان سردرگم نگه داشت.

رویکرد انتخاباتی حزب کارگزاران وقتی پیچیده‌تر می‌شود که به نقش مهم محمد عطریانفر در کسوت مدیر کمیته تبلیغات در ستاد انتخاباتی خاتمی به عنوان رقیب اصلاح‌طلب کروبی و حمایت‌های علنی برخی از کارگزارانی‌ها از کاندیداتوری رئیس‌جمهور سابق کشورمان توجه شود.

این ماجرا جالب‌تر هم می‌شود وقتی که بدانیم کرباسچی در چند ماه گذشته سردمدار انتقاد درون گروهی جریان اصلاحات از خاتمی بوده است. برخی از این انتقادها که ناظر به مشکلات کرباسچی با شخص سیدمحمد خاتمی است برخی مواقع چنان اوج گرفته که با استقبال شکوهمند برخی رسانه‌ها به ویژه رسانه‌های حامی رئیس‌جمهور فعلی روبه‌رو شده است.

ابهام در گرایش‌های انتخاباتی کارگزاران به اختلاف نظر چند عضو این حزب درباره حمایت از خاتمی یا کروبی ختم نمی‌شود. برخی از اعضای این حزب مانند محمد‌ هاشمی معتقدند که کارگزاران باید با کاندیدای اختصاصی در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند.

پیرو این نظر سوم بود که در اواسط امسال در برخی نقاط کشور به ویژه در مناطق غربی تهران نشست و برخاست‌های انتخاباتی کارگزاران به نفع کاندیداتوری محمد ‌هاشمی برگزار شد اما با کاندیداتوری کروبی و مخالفت برخی اعضای بلندپایه حزب با معرفی کاندیدای اختصاصی این نشست‌ها ادامه نیافت.

موضع رسمی حزب کارگزاران که معمولا توسط حسین مرعشی سخنگوی این حزب نیز اعلام می‌شود ابهام دیگری بر ابهامات موجود اضافه می‌کند. طبق اظهارات مرعشی که مورد تائید آقایی دیگر عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران است این حزب از کاندیدای واحد اصلاح‌طلبان که در جلسه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات انتخاب می‌شود حمایت می‌کند.

مطابق دو رویکرد از سه رویکرد - حمایت آزادانه و دلبخواه اعضا از کاندیدای مورد نظر خود، معرفی کاندیدای اختصاصی یا تبعیت از تصمیم شورای هماهنگی جبهه اصلاحات- گفته شده درباره گرایش‌های انتخاباتی حزب کارگزاران و اعضای آن، این حزب به حمایت از خاتمی گرایش پیدا می‌کند.

یعنی چنانچه تمامی اعضاء کارگزاران در حمایت از کاندیدای مورد نظر خود آزاد و رها از قید تشکیلاتی باشند یا این حزب به تصمیم شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در حمایت از کاندیدای واحد اصلاح‌طلبان گردن نهد تقریبا تمام امکانات حمایتی مادی و معنوی این حزب به سوی خاتمی سرازیر می شود.

در صورتی که قرار باشد کارگزاران در انتخابات ریاست‌جمهوری کاندیدای اختصاصی معرفی کند گزینه‌های خود را از میان کرباسچی و محمد ‌هاشمی جستجو می‌کند.از میان این دو گزینه محمد ‌هاشمی جدی‌تر از کرباسچی است زیرا امکان بالای رد صلاحیت کرباسچی کاندیداتوری احتمالی وی را از حیز انتفاع ساقط می‌کند.

با کاندیداتوری محمد ‌هاشمی و اضافه شدن وی به چند ضلعی کاندیداهای اصلاح‌طلب اکثریت حزب کارگزاران موظف به حمایت از وی می‌شوند و خاتمی و کروبی از خوان حمایتی این حزب بی‌نصیب می‌مانند. البته چندی پیش خبر کاندیداتوری کرباسچی در محافل شایع شد که بسیاری از تحلیلگران معتقدند با توجه به بالا بودن امکان رد صلاحیت کرباسچی توسط شورای نگهبان وی با نامزدی خود در انتخابات قصد دارد که از یک‌سو، در کوتاه ‌مدت مانع از حمایت کارگزاران از خاتمی شود و از سوی دیگر در یک مقطع زمانی چسبیده به برگزاری انتخابات به نفع مهدی کروبی اعلام کناره‌گیری کند. البته این سناریو با رد صلاحیت زود‌هنگام کرباسچی امکانی چندانی برای اجرایی شدن پیدا نمی‌کند.

طبق آخرین اخباری که از جلسات شورای مرکزی حزب کارگزاران به دست آمده است اعضای این حزب مکلفند تا پایان امسال روزه سکوت سیاسی بگیرند و در نهایت دو یا سه هفته مانده به برگزاری انتخابات تصمیم نهایی خود را برای نحوه حضور اعلام می‌کنند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات