bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۱۴۴۴۳

حمایت دو دیپلمات آمریکایی از توافق

مشکل اصلی که در حال حاضر وجود دارد، مخالفت های غیرمعقولی است که در هر دو کشور وجود دارد و بر وضعیت مذاکرات تاثیر می گذارد.

تاریخ انتشار: ۱۰:۴۰ - ۰۱ آذر ۱۳۹۳
مشکل اصلی که در حال حاضر وجود دارد، مخالفت های غیرمعقولی است که در هر دو کشور وجود دارد و بر وضعیت مذاکرات تاثیر می گذارد.

درحالی که ایران و شش قدرت جهانی در حال مذاکره برای رسیدن به توافق نهایی تا 24 نوامبر در وین هستند، در واشنگتن هم نشست هایی با تمرکز بر دیپلماسی با تهران میان موافقان و مخالفان برگزار می شود. درحالی که طرفداران هر دو روش این هفته در کپیتول هیل (کنگره) بحث و گفتگو خواهند داشت، دو تن از دیپلمات های سابق و برجسته ایالات متحده روز چهارشنبه به حضار نشستی که در این رابطه برگزار شده بود گفتند که توافق میان قدرت های جهانی و ایران بر سر برنامه ی هسته ای مزایای عظیمی دارد و شانس شکست کامل این مذاکرات در مقطع کنونی بسیار کم است. در عین حال امضای توافق جامع قبل از پایان مهلت هم بعید است.

استوارت آیزنشتات که نقشی کلیدی در اعمال تحریم علیه ایران در دوران جیمی کارتر و بیل کلینتون داشت، در نشستی که روز 19 نوامبر توسط شورای آتلانتیک برگزار شد، از فرآیند دیپلماتیک با ایران حمایت کرد. وی در این رابطه گفت: «من معتقدم که این توافق مهم است و در راستای چشم اندازی که ما می بینیم، دارای مزایای عظیمی برای ایالات متحده، غرب و رژیم اسرائیل است.»

این دیپلمات با سابقه که سال گذشته مشاور ویژه وزیر در امور هولوکاست معرفی شد، در مصاحبه با روزنامه جروژالم پست، حمایتی کلیدی از دیپلماسی با ایران کرد. آیزنشتات همچنین با تاکید بر عواقب شکست توافق با ایران می گوید: «بدون یک توافق باید از خودمان بپرسیم چه جایگزین هایی وجود دارد؟ عدم توافق به معنای استفاده ی نامحدود ایران از سانتریفیوژها است. عدم توافق یعنی ادامه ی ساخت راکتور پلوتونیوم در اراک، عدم توافق یعنی عدم نظارت سرزده ی آژانس بین المللی انرژی اتمی، عدم توافق یعنی حذف نکردن ذخایر اورانیوم 20 درصد غنی شده، عدم توافق یعنی شانس کمتر تسلیحاتی نشدن برنامه هسته ای و عدم توافق یعنی شکست میانه روها در ایران. پس این مسئله دارای تاثیرات قابل توجهی است.»

توماس پیکرینگ که در مناطق مهمی همچون مسکو، سان سالوادور، لاگوس و تل آویو خدمت کرده است، و در ایران پراجکت که دیپلماسی میان ایران و ایالت متحده را ترویج می کند در کنار دیگر کارشناسان سیاست خارجی حضور دارد، درباره ی این که چرا توافق هسته ای با ایران ارجحیت زیادی در مقایسه با گزینه نظامی دارد، توضیح می دهد: «هیچ کس به ضمانت استفاده از زور اعتقاد ندارد.» پیکرینگ همچنین به این که توافق می تواند منجر به باز شدن درها به سوی فرصت بیشتر برای همکاری های ایران و ایالات متحده بر سر مسائل منطقه ای که شامل شکست و از بین بردن نیروهای داعش در عراق و سوریه و ایجاد ثبات در افغانستان می شود، اشاره کرد.

وی در این رابطه می گوید: «من همچنان خوشبین هستم. اما تنها بر این مبنا که افراد معقول توافق می کنند.» پیکرینگ به سیاست های داخلی دو کشور که می تواند مانع از توافق نهایی باشد هم اشاره می کند «مشکل اصلی که در حال حاضر وجود دارد، مخالفت های غیرمعقولی است که در هر دو کشور وجود دارد و بر وضعیت مذاکرات تاثیر می گذارد.» پیکرینگ در رابطه با طرف آمریکایی، ریشه ی این مخالفت های غیر معقول را در کنگره می داند، جایی که اعضای کلیدی مجلس نمایندگان و سنا طرفدار موضع اسرائیلی ها مبنی بر این که هر توافقی باید به طور کامل یا تقریباً کل زیر ساخت های برنامه هسته ای ایران را نابود کند، هستند.

پیکرینگ همچنین با انتقاد از مواضع بنیامین نتانیاهو با مذاکرات، واکنش وی به توافق ژنو در سال گذشته را یک اشتباه تاریخی می نامد و معتقد است که این گونه مواضع افراطی می تواند کار را برای گروه 5+1 برای رسیدن به توافق با ایران سخت تر کند. پیکرینگ و آیزنشتات هر دو اعتقاد دارند که در وضعیت کنونی تقریباً غیر ممکن است که دو طرف از مذاکرات دور شوند.

منبع اصلی: لوب لاگ
منبع: دیپلماسی
bato-adv
bato-adv
bato-adv