ترنج موبایل
کد خبر: ۲۱۶۴۳

هدف دولت از برگزاری انتخابات

علی اکبر جوانفکر

تبلیغات
تبلیغات

علی اکبر جوانفکر در سایت شخصی اش مطلبی در خصوص انتخابات ریاست جمهوری نوشته و نکاتی را متذکر شده است.

متن کامل یادداشت او را بخوانید:

خرداد ماه سال آینده ، دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری برگزار می شود و مردم ایران یک بار دیگر با رای تعیین کننده خود ، اراده، تصمیم و سهم به سزای خویش را در شتاب بخشیدن به حرکت کشور در مسیر پیشرفت مادی و کمال معنوی متجلی خواهند کرد و سکان مدیریت اجرایی کشور را به دستان با کفایت کسی خواهند سپرد که به تجربه و در صحنه عمل و اجرا ، او را فردی زیرک و تیزهوش در تبدیل تهدیدهای کوچک به فرصت های بزرگ ، عالم به زمان و مکان، شجاع در تصمیم گیری، مصمم به اقدام، مردمی و دوستدار مردم، دیندار و دین شناس، پایبند به آرمانها و اهداف انقلاب اسلامی ، آگاه و آشنا به ماهیت دوست و دشمن، خستگی ناپذیر در تلاش برای خدمتگزاری ، قاطع و راسخ در دفاع از حقوق مردم و منافع ملی ، دلسوز واقعی محرومان و مستضعفان و صبور و بردبار در برابر سختی ها و ناملایمات یافته اند.

درآستانه چنین رویداد مهمی، دولت نهم تمامی امکانات و اختیارات قانونی خود را به کار خواهد گرفت تا این انتخاب حساس و تعیین کننده ، به شکلی پرشور و با مشارکت گسترده تمامی واجدان شرایط رای دادن در کشور برگزار شود ، بنابراین اولویت اصلی دولت در ارتباط با انتخابات پیش رو ، عمل به وظایف قانونی خود با اطمینان از ایجاد فضایی سالم همراه با شور و نشاط انتخاباتی و در عین حال ، عاری از اغواگریهای سیاسی و تبلیغاتی، غوغا سالاری ، عوام فریبی و فریبکاری است.

ملت ایران در آستانه یک انتخاب مهم و تاثیرگذار در سرنوشت کشور قرار دارد و برای ارتقاء مطلوبیت این انتخاب به بالاترین سطح ممکن ، مسئولیت ها و انتظاراتی نیز متوجه جریانهای سیاسی و همه کسانی است که نامزد انتخابات شده اند یا در نظر دارند خود را در معرض انتخاب مردم قرار دهند . به همین مناسبت ، شایسته است برخی از نکات مورد توجه و تاکید قرار گیرد.

۱- برخی الگوهای رفتاری ناسالم ، مخالف اخلاق و آسیب زننده که متاسفانه در موسم انتخابات ، نمود عینی تر و غلیظ تری پیدا می کند ، برای روح و روان مردم آزار دهنده است و امکان یک انتخاب شایسته و منطقی را از جامعه سلب می کند. افراد و جریانهایی وجود دارند که موجودیت و موفقیت خویش را در عدم وجود و نفی دیگران جست و جو می کنند. آنها با نگاه صفر و صد به پدیده های مختلف ، خود را محور و کانون هستی می خوانند و می گویند دیگران یا با من هستند یا بر من . توهین و پرخاش به دیگران ، قلب واقعیت ها و وارونه سازی حقایق ، دروغگویی ، شایعه پراکنی و عوامفریبی ، ایجاد یاس و ناامیدی در مردم از جمله نمادهای رفتاری کسانی است که با این منش و روش ، وارد عرصه انتخابات شده اند. چنین نگاه و رویکردی و رفتار متاثر از آن ، به ایجاد تشویش و التهاب در فضای انتخابات و اذهان عمومی منجر می شود و البته تجربه نشان داده است که مردم روی خوش به آن نشان نخواهند داد.

۲- تجربه عملی به جای مانده از رفتار احزاب و گروههای سیاسی در سه دهه اخیر ، بیانگر آن است که جریانهای سیاسی فقط در موسم انتخابات ، ظهور و بروز بیرونی پیدا می کنند و در سایر ایام و مناسبت ها ، آنها ایفاگر هیچ نقش و تاثیر مثبت یا منفی در روند تحولات داخلی و خارجی نیستند. چنین کارکردی باعث می شود که آنها و حتی برخی عناصر سیاسی ، برای اثبات و قبولاندن خود به جامعه در یک فرجه محدود زمانی (موسم انتخابات) به رفتار ، گفتار و مواضعی غیرمتعارف ، هیجانی ، هجومی و تخریبی متوسل شوند و در نتیجه آن ، همه چیز را به نفع خود صد در صد روشن و درخشان و به زیان دیگران کاملا تاریک و مبهم وانمود سازند. ارائه چنین تصویر نادرستی به جامعه، برخی را بی انگیزه، عده ای را گمراه ، جمعی را ناامید و بخش دیگری را مردد یا سرخورده می کند و در عمل امکان انتخاب صحیح و درست را به حداقل می رساند و اراده و تصمیم آنان را به مشارکت فعال و گسترده در امر انتخابات ، متزلزل می کند. اصلاح این وضعیت ناهنجار ، مستلزم اراده ای عمومی تر و گسترده تر از اهتمام دولت است.

۳- تمامی نامزدهای ریاست جمهوری ، حق دارند پس از ثبت نام و تایید صلاحیت ازسوی مراجع ذیربط ، دیدگاهها و برنامه های خود را با استفاده برابر و عادلانه از ابزارها و امکانات تبلیغاتی و اطلاع رسانی ، با مردم درمیان بگذارند و به طور طبیعی باید بتوانند از همکاری دستگاههای مسوول برای حضور فعال در اجتماعات و انجام سخنرانی های انتخاباتی برخوردار شوند. البته این سخن یک معیار کلی است و روشن است کسانی که در گذشته به دلیل حضور در عرصه قدرت ، اقدام به راه اندازی برخی احزاب و شمار قابل توجهی روزنامه حزبی کرده اند، امروز در استفاده از این امکانات دست برتر را در تبلیغات انتخاباتی نسبت به سایر رقبا دارند و در عمل و به حسب ظاهر ، سایر نامزدها موفق به انجام یک رقابت نزدیک نخواهند شد.

۴- سیاست دولت نهم در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری مبتنی بر رعایت همه جانبه قانون با تاکید بر حفظ شور و نشاط سیاسی در کشور است . بنابراین از همه مدیران دولتی انتظار می رود که مجدانه از هرگونه دخالت مستقیم یا غیرمستقیم در انتخابات یا اعمال سلیقه شخصی بر له یا علیه هر یک از نامزدها ، بپرهیزند و صرفا به انجام وظایف خود که مورد تاکید رئیس جمهور محترم و مسوولان ذیربط در دستگاههای فعال در امر انتخابات است ، بپردازند.

۵- مردم در آستانه اخذ یک تصمیم مهم برای کشورشان هستند و از این رو مایل اند با همه مواضع ، دیدگاهها و برنامه های احتمالی نامزدها و افرادی که می خواهند خود را در معرض انتخاب مردم قرار دهند، آشنا شوند. محیط های علمی و دانشگاهی به جهت حضور جوانان پر شور، تحصیلکرده و صاحبنظر، به عنوان کانونی برای پرسشگری و طرح سووالات ذهنی مردم شناخته می شوند، بنابراین همکاری مسوولان و دست اندرکاران دانشگاهها با نامزدهای انتخاباتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است زیرا در غیر اینصورت ، نامزدها ممکن است به حضور در محیط هایی رغبت پیدا کنند که امکان پرسشگری از آنها وجود ندارد و یا مباحث مطروحه ، از عمق و اهمیت لازم برخوردار نخواهد شد.

۶- سیاست اصولی و منطقی دولت نهم طی ۴ سال گذشته ، مبتنی بر مدارا ، بردباری و تحمل در برابر مخالفان و برخی از رفتارهای ناهنجار در سطوح رسانه ای بوده است اما استمرار چنین رفتارهایی ، برای سلامت فضای انتخابات و حفظ تعادل روانی جامعه ، یک امر تهدید کننده محسوب می شود. با نظارت نزدیک تر ، دقیق تر و موثرتر بر عملکردهای رسانه ای، فرصت بروز رفتارهای غیراخلاقی را می توان از هنجار شکنان سلب کرد و مانع از آن شد که برخی افراد، تحت لوای دفاع از این شخص یا آن مقام حال یا سابق ، از فرصت ارزشمند انتخابات ، به عنوان دستاویزی برای بر هم زدن آرامش فکری ، روانی و رفتاری جامعه ، سوء استفاده کنند.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات