ترنج موبایل
کد خبر: ۲۱۶۵

بازگشایی پرونده « آميا» در مجمع عمومی سازمان ملل

بازگشایی پرونده « آميا» در مجمع عمومی سازمان ملل
تبلیغات
تبلیغات

ايران نسبت به مطرح کردن پرونده انفجار در مرکز يهوديان آميا در ژوييه ۱۹۹۴ در بوئنوس آیرس، در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، که هفته آینده برگزار می شود، به آرژانتين هشدار داده است.

بنا به گزارش خبرگزاری ها قرار است، نستور کرچنر، رييس جمهوری آرژانتين در مجمع عمومی سازمان ملل که از فردا آغاز به کار می کند درباره آنچه که نقش ايران در« حمله ترروريستی به مرکز يهوديان، آمیا» خوانده شده، صبحت کند.

برپایه این گزارش ها، کوچنر در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل، درباره تحقيقات اين کشور درزمينه نقش ايران در پرونده انفجار «آميا» مطالبی را عنوان خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، محسن بهاروند، کاردار سفارت ايران در آرژانتين در مصاحبه با يک روزنامه محلی گفته است،که اگر آقای کرچنر در سخنرانی خود ايران را متهم به خلافکاری کند، کشورهای زيادی متوجه خواهند شد که آرژانتين مدافع جنگ است.

وی افزود: «در مجمع عمومی سازمان ملل مشخص خواهد شد که چه کشوری با ايران است و چه کشوری عليه ايران است.»

يک منبع مطلع که نخواسته نامش فاش شود به خبرگزاری فرانسه گفته است آقای کرچمر مصمم است درباره بمبگذاری سال ۱۹۹۴ در مجمع عمومی سازمان ملل سخن بگويد.

انفجار اتومبيلی در ساختمان هفت طبقه انجمن همياری اسرایيل و آرژانتين که به نام اختصاری اش، آميا شهرت دارد، در ژوئيه سال ۱۹۹۴، منجر به مرگ ٨٥ نفر و زخمی شدن بيش از سیصد نفر شد.

دولت آرژانتین تا کنون ۳ بار جمهوری اسلامی ایران را به دست داشتن در انفجار متهم کرده‌است.

دولت آرژانتین مدعی است که دستور و نقشه ضربه زدن به بزرگترین مرکز اقلیت یهودی در آمریکای لاتین، در تهران کشیده شد و مسئولیت اجرای طرح عملیات به ستاد ویژه عملیات حزب الله لبنان که به گروه شبه نظامی حزب الله لبنان وابسته‌است سپرد شد.

مقامات ایرانی اظهار داشته اند که تاکنون هیچ مدرکی علیه دخالت جمهوری اسلامی ایران در این خصوص ارائه نشده و با فاسد خواندن سیستم قضایی آرژانتین، موضوع رو توطئه‌ای سیاسی تلقی کرده اند. از جمله مشکلات این پرونده این است که شخص انتحاری مورد ادعا تاکنون شناسایی نشده‌است.

در مارس ۲۰۰۷ و پس از مدت تقریبا سیزده سال، اینترپل (پلیس بین‌الملل) در پی درخواست دادستانهای آرژانتینی حکم جلب چند تن از مقامات بلندپایه جمهوری اسلامی در ارتباط با انفجار آمیا را صادر کرد.


قابل ذکر است قبل از این نیز دوبار دیگر، این اتهام به ایران وارد شده بود که دفعه اول صدور حکم تبرئه قاضی انگلیسی در لندن و بار دیگر با لغو قرار بازداشت ۱۲ نفر ایرانی به‌خاطر عدم تایید اتهامات وارده و بی‌پایه و اساس دانستن آنها از سوی شورای اجرایی، مجمع عمومی اینترپل در برلین این اتهامات از ایران رفع شده‌است.

همچنین قاضی خوان خوزه گالیانو مسئول سابق پرونده، به دلیل اخذ رشوه از لابی یهودیان آرژانتین و اعمال نفوذ این محافل در طرح اتهامات علیه ایران از کار برکنار شده‌است.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات