ترنج موبایل
کد خبر: ۲۱۶۹۷۱

حسن مرادی در گفتگو با فرارو بررسی کرد

کاهش قیمت نفت توطئه است؟

سقوط آزاد قیمت نفت در بازارهای جهانی همچنان ادامه دارد. قیمت طلای سیاه از ابتدای فصل تابستان تاکنون بیش از ۴۵ دلار در هر بشکه کاهش یافت و از سطح ۱۱۰ دلار به محدوده حدود ۶۵ دلار سقوط کرد.

تبلیغات
تبلیغات
فرارو-

سقوط آزاد قیمت نفت در بازارهای جهانی همچنان ادامه دارد. قیمت طلای سیاه از ابتدای فصل تابستان تاکنون بیش از 45 دلار در هر بشکه کاهش یافت و از سطح 110 دلار به حدود 60 دلار سقوط کرد.

با اینحال وزیر نفت عربستان هنوز تاکید دارد که حال بازار نفت خوب است. النعیمی اعلام کرد که کشورش برای حمایت از قیمت نفت اقدام به کاهش تولید خود نمی‌کند و مداخله‌ای در بازار انجام نمی‌دهد. او گفته : "این میزان تولید نفت تغییر نخواهد کرد. مگر آنکه مشتریان دیگری بیایند و بگویند که نفت بیشتری می‌خواهند."

این گفته ها در کنار عملکرد عربستان در بازار انرژی نظریه بازیگر اصلی بودن آن در بحث کاهش قیمت را تقویت کرد. تا جایی که رییس جمهور ایران کاهش قیمت نفت را توطئه ای علیه مردم منطقه خواند. روحانی گفت: «کاهش قیمت نفت خام صرفا یک موضوع اقتصادی نیست بلکه ناشی از توطئه و برنامه ریزی سیاسی برخی از کشورها بوده است»

کاهش قیمت نفت و تمدید مذارکرات 5+1 که ایران را وادار می کند تا تنها به مشتریان سنتی خود نفت صادر کند، مسئولان را برآن داشت تا راه دیگری برای افزایش درآمدهای خود برگزیدند؛ یعنی افزایش درآمدهای گازی. به عقیده کارشناسان افزایش درآمدهای گازی یک برگ برنده جدید برای مقابله رویه کاهش قیمت هاست.

گفتنی است که در شرایط فعلی آخرین مراحل راه‌اندازی نهایی ٥فاز پارس‌جنوبی درحال انجام است و با بهره‌برداری از برخی از سکوهای دریایی و پالایشگاه‌های ساحلی از ابتدای ‌سال‌جاری تاکنون حدود ۷۰‌میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز ایران از پارس‌جنوبی افزوده شده است.

هیچ کشوری از کاهش قیمت نفت سود نمی‌کند
حسن مرادی کارشناس انرژی در گفتگو با فرارو با بیان آنکه نباید بیش از این نگران کاهش قیمت ها بود گفت: «کاهش قیمت نفت اقتصاد تمام کشورهای جهان را تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین ما پیش بینی می کنیم که قیمت نفت پایین تر این میزان نخواهد رفت و به علت افزایش تقاضای زمستانی تا حدودی به سمت ثبات هم برود.»

وی کاهش قیمت نفت را تهدیدی برای اقتصاد آمریکا نامید و افزود: «گرچه آمریکا خود نیز به کاهش قیمت نفت دامن زده اما خبرها حاکی از آن است که شرکت هایی که در صنعت نفت و گاز شیل فعالیت دارند میزان سرمایه گذاری خود را کاهش داده اند.»

مرادی ادامه داد: «با توجه به عرضه بیش از حد نفت شیل که حجم تولید نفت آمریکا را به 9 میلیون بشکه می‌رساند، کاهش قیمت نفت ضربه‌ای به اقتصاد آمریکاست. پیش از این پیش بینی می شد که اگر قیمت ها به زیر 80 دلار برسد تولید نفت شیل هم دیگر برای آمریکا به صرفه نیست و منابعی که به این نفت مربوط می شوند زیان ده خواهد بود. بنابراین آمریکا نمی تواند پیش از این ضرر را تحمل کند و دیگر تولید برای آن امکان نخواهد داشت.»

وی تصریح کرد: «شاید عربستان کاهش قیمت ها را برای از میان برداشتن نفت شیل آمریکا ادامه داده است اما اگر این روند ادامه پیدا کند خود این کشور هم با کاهش درآمدهای نفتی دچار چالش می شود.»

این کارشناس انرژی در پاسخ به این سوال که آیا کاهش قیمت ها توطئه بوده است؟ گفت: «بله می شود گفت که یک برنامه ریزی برای کاهش قیمت صورت گرفته حتی اگر به قیمت ضرر خود این کشور باشد.»

وی توضیح داد: «مثلی هست در مورد قاطری که حاضر است خودش را از بلندی پرتاب کند و بمیرد تا صاحبش ضرر کند. حال این داستان عربستان است. لذا حاضر است که منافع ملی خودش آسیب ببیند تا رقیب های خودش را از صحنه خارج کند و یا آن ها را به ضرر برساند.»

وی ادامه داد: «این سیاستی که عربستان پیش گرفته در نهایت به ضرر خودش خواهد بود. حتی کشور آمریکا نیز که بر این باور بود که با تولید نفت شیل به سود می رسد به ضرر رسیده و سرمایه گذاری هایش متوقف شده اند.»

مرادی با اشاره به تاثیر افزایش درآمدهای گازی گفت: «اگر دولت در کنار صرفه جویی مردم بتواند صادرات گاز خود را توسعه دهد می تواند قسمتی از ضررهای نفتی خود را جبران کند. اگر این توسعه ها تا جایی پیش برود که بتوانیم به پاکستان هم صادرات گازی داشته باشیم.»

وی در خصوص پیش بینی آینده بازار نفت گفت: «با توجه به آغاز فصل سرما بالتبع تقاضا برای نفت هم افزایش یافته و بر قیمت آن تاثیر خواهد گذاشت. به همین دلیل فکر نمی کنم که بیش از این شاهد کاهش قیمت در بازار نفت باشیم و حتی شاید به ثبات هم برسیم. پس نفت 72 دلاری در بودجه 94 هم منطقی خواهد بود.»

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۱۴ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات