ترنج موبایل
کد خبر: ۲۲۱۷۱۵

همایش سرطان و پیشگیری برگزار شد

دلیل رشد سرطانیِ «سرطان» در ایران

یکی از عوامل بنیادین افزایش نرخ سرطان در جامعه ما، بی‌اعتنایی و تساهل فرهنگی نسبت به رخدادهای بهداشتی و رویکردهای سلبی و ایجابی نسبت به روش‌های پیشگیرانه است.

تبلیغات
تبلیغات
فرارو - یکی از عوامل بنیادین افزایش نرخ سرطان در جامعه ما، بی‌اعتنایی و تساهل فرهنگی نسبت به رخدادهای بهداشتی و رویکردهای سلبی و ایجابی نسبت به روش‌های پیشگیرانه است.

سال 2025 سرطان در ایران 25 تا 35 درصد افزایش خواهد یافت. این پیش‌بینی بهداشت جهانی درباره ایران است. در حال حاضر سرطان دومین عامل مرگ‌ومیر در کشور را به خود اختصاص می‌دهد و از هر 100 هزار نفر در ایران 135 نفر سرطان می‌گیرند.

> چگونه مبارزه با «سرطان» را آغاز کنیم؟

ششم و هفتم بهمن دو روزی بود که به همایش "سرطان و پیشگیری" اختصاص داشت. در این همایش مسئولان، پزشکان و بسیاری از مبتلایان به سرطان حضور داشتند. معاون تحقیقات وزیر بهداشت در این همایش گفت: سالانه 14 میلیون سرطان جدید و 8 میلیون مرگ‌ومیر ناشی از آن در جهان اتفاق می‌افتد. رضا ملک‌زاده سیگار، قلیان، تریاک و اضافه وزن را از مهم‌ترین عوامل بروز سرطان در ایران دانست.

در این همایش همچنین، رئیس سازمان محیط‌زیست از اهمیت محیط زیست و سلامتی هوا در ابتلا به سرطان سخن گفت. معصومه ابتکار گفت: سالانه 70 هزار ماده شیمیایی جدید به محیط جهان عرضه می‌شود که از نظر ریسک خطر و سرطان نگرانی و تلاش جدی را می‌طلبد.

همایش "سرطان و پیشگیری" سومین سال است که برگزار می‌شود. برگزاری این همایش و برنامه‌های مشابه در کنار اخبار روزانه درباره سرطان، نشان از افزایش توجه به این بیماری مهلک در ایران دارد. تغییر سبک زندگی و کیفیت پایین فاکتورهای سلامت سبب شده است که سرطان به یکی از مسائل مهم بهداشت ایران در دهه‌های اخیر بدل شود. به اعتقاد بسیاری از متخصصان اهمیت دادن به نظرات علمی در کنار اجرایی‌کردن آن‌ها راه‌حل پیشگیریِ سرطان است. به اعتقاد دبیر همایش "سرطان و پیشگیری" برخورد صرفا تئوریک با این بیماری سبب شیوع آن می‌شود. این در حالی‌ای است که در عمل به خوبی از شیوع سرطان جلوگیری نشده است.

دکتر پیمان متین - پژوهشگر و انسان‌شناس پزشکی - د ر گفتگو با فرارو به دشوار بودنِ استفاده از روش‌های پیش‌گیرانه در ایران اشاره کرد و گفت: خط سیر رسیدگی به موضوع سرطان از بی‌اعتمادی و بی‌تفاوتی آغاز می‌شود و به دهن‌کجی و ناباوری می‌رسد.

پیمان متین توضیح داد: از منظر پزشکی، زیست‌شناختی، زیست‌محیطی و ژنتیک، عوامل متعددی در مسیر افزایش نرخ سرطان‌ها و احتمال بروز آن‌ها می‌توان برشمرد. اما از بعد انسان‌شناختی، یکی از عوامل بنیادین افزایش نرخ سرطان در جامعه ما، بی‌اعتنایی و تساهل فرهنگی نسبت به رخدادهای بهداشتی و رویکردهای سلبی و ایجابی نسبت به روش‌های پیشگیرانه است.

متین با تاکید بر جدی‌نگرفتن نظام بهداشت گفت: بحث ناآگاهی و عدم اطلاع‌رسانی شفاف و به‌موقع، در جای خود اهمیت بسزایی دارد، اما از سوی دیگر قضیه بی‌تفاوتی و مسامحه در خصوص توصیه‌های نظام بهداشت و سلامت است که غالبا به بهانه‌های گوناگون از آن‌ها سرباز زده‌می‌شود یا اصلا ناشنیده گرفته می‌شود.

این انسان‌شناس در ادامه اظهار کرد: همواره پذیرش عملی این‌گونه توصیه‌ها و به‌کار بستن روش‌های پیش‌گیرانه به سختی و در یک روند طولانی‌مدت صورت می‌گیرد و خط سیر آن عموما از بی‌تفاوتی و بی‌اعتمادی شروع می‌شود و به دهن‌کجی و ناباوری امتداد می‌یابد.

دکترمتین ضمن اهمیت تسریع در رسیدگی به موضوع سرطان ادامه داد: معمولا برای طی‌شدن این روند تا رسیدن به پذیرش نسبی هشدارها و اخطارها، زمان بسیار زیادی سپری می‌شود و همین امر باعث از دست رفتن فرصت‌ها و تجمیع تهدیدها خواهد شد که این خود متاسفانه یکی از علل روند صعودی نرخ بیماری‌هایی همچون انواع سرطان است که درمان و مدیریت آن‌ها نیاز به رویکرد پیش‌گیرانه و به‌شدت نظام‌مند و حساب‌شده دارد.
تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۲۰ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات