ترنج موبایل
کد خبر: ۲۲۳۶۳۸

ناصر قوامی در گفت‌و‌گو با فرارو تحلیل کرد

آیا راهپیمایی ۲۲ بهمن رفراندوم بود؟

فرارو- حضور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن حضور در رفراندوم بود؟ این پرسشی است که پاسخ‎های متفاوتی نسبت به آن وجود دارد. پاسخ برخی همچون مدیرمسوول کیهان به این پرسش آری است و پاسخ عده ای همچون رییس کمیسیون قضایی مجلس ششم قاطعانه نه.

تبلیغات
تبلیغات
فرارو- حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن حضور در رفراندوم بود؟ این پرسشی است که پاسخ‎های متفاوتی نسبت به آن وجود دارد. پاسخ برخی همچون مدیرمسوول کیهان به این پرسش آری است و پاسخ عده ای همچون رییس کمیسیون قضایی مجلس ششم قاطعانه نه.
پس از برگزاری راهپیمایی 22 بهمن که به تعبیری جشن انقلاب خوانده می‎شود و هر ساله مردم فارغ از نقدها و ایرادات به نحوه اداره کشور توسط هر تفکر و جریانی، در این جشن حضور پیدا می‎کنند، حسین شریعتمداری، مدیر مسوول کیهان با بهره‎بردای سیاسی از راهپیمایی که قرار است وحدت آفرین باشد مدعی شد که این راهپیمایی رفراندوم بود.

این سخنان شریعتمداری کنایه‎ای بود به سخنان رییس جمهور. حسن روحانی چندی قبل در نخستین همایش ملی اقتصاد حرف از رفراندوم زد و گفت که «برای یک بار هم که شده، درباره مسئله بسیار مهم که ممکن است اختلافی هم باشد... [مسئله‌ای که] برای همه اهمیت دارد و در زندگی همه تاثیرگذار است، نظر مستقیم مردم پرسیده شود.»

این درخواست روحانی با واکنش‌ها و حاشیه‌های بسیاری از سوی موافقان و مخالفان دولت همراه شد. نزدیک به دو ماه از حرف‌های رییس جمهور گذشته است و اما به نظر می‌رسد که مخالفان دولت قصد کوتاه آمدن ندارند و همچنان روحانی را به دلیل طرح این مسئله هدف نقدهای خود قرار می‎دهند

از این رو حسین شریعتمداری که پیش از این به تفاوت رفراندوم تقنینی و رفراندوم قانون اساسی اشاره کرده و از سازوکار قانونی آن نوشته بود، اکنون راهپیمایی ۲۲ بهمن را در جایگاه رفراندوم قرار داده و در سرمقاله می‌نویسد: این هم رفراندوم!

ناصر قوامی، نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مصادره کردن راهپیمایی ۲۲ بهمن موضوع تازه‎ای نیست، در گفت‌و‌گو با فرارو گفت: همیشه عده‎ای سعی می‌کنند که این راهپیمای را در سالروز پیروزی انقلاب به نفع خود مصاده کنند در حالی که جمعیت حاضر به خاطر انقلاب و کلیت نظام جمهوری اسلامی به صحنه می‌آیند. این برخورد باعث می‌شود از میزان مشارکت مردم کاسته شود.

وی افزود: امسال نیز بسیاری از شرکت کنندگان در راهپیمایی به خاطر حمایت از دولت و آقای روحانی به صحنه آمدند.

این نماینده پیشین مجلس با اشاره به اینکه رفراندوم ساز وکار خود را دارد گفت: در رفراندوم باید دو گروه تبلیغات خود را داشته باشند و مردم با توجه به آن تبلیغات و به میل و اراده خود پای صندوق‌های رای بیایند؛ این طور نیست که ما راهپیمایی سالگرد پیروزی انقلاب را رفراندوم بدانیم.


وی افزود: نکته مهم دیگر این است که باید از آقای شریعتمداری بپرسیم شما با کدام ابزار و کدام روش نتیجه گرفتید که شرکت کنندگان به حرف شما راهپیمایی آمده‌اند و نه حمایت از رییس جمهور که سخنران آن روز هم بود؟! از کجا می‌دانید چند درصد از حاضران موافق مذاکرات هسته‎ای هستند و چند درصد مخالف؟! از کجا می‌دانید که اصلاح طلبان و موافقان دولت چند درصد از راهپیمایی کنندگان را تشکیل می‌دادند؟!

با وجود همه این سوال‌ها مشاهده می‌شود که برخی همچون کیهان و همفکرانش سعی می‌کنند راهپیمایی ۲۲ بهمن را به نفع خود در جهت مخالفت با دولت یازدهم مصادره کنند. این درحالی است که احزاب اصلاح طلب و میانه رو هم در کنار سایر گروه‎ها و جریانات سیاسی با صدور بیانیه های جداگانه مردم را به حضور در این مراسم فراخواندند و سعی کردند که از این روز ملی استفاده جناحی نشود.
تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات

نظرات بینندگان

(۳۱ نظر)
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات