دانشجو: صيانت ازآراي مردم بر عهده ماست
رييس ستاد انتخابات کشور گفت: براي ما به عنوان مجريان برگزاري انتخابات رياست جمهوري هيچ فرقي نميکند که چه کسي رييسجمهور شود و هرکس که صلاحيت آن توسط شوراي محترم نگهبان تاييد شد براي ما مفهوم خودي را دارد.
کامران دانشجو در همايش مسوولان برگزاري دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري منطقه يک کشور، در تبريز با بيان اينکه " ما به نظارت استصوابي شوراي نگهبان اعتقاد راسخ داريم و از بيان آن نه شرمندهايم، بلکه افتخار هم ميکنيم"
اظهار كرد: در اين زمينه شوراي محترم نگهبان اگر رايانهاي شدن انتخابات را هم تاييد نکند، ما حتماً آن را کنار مينهيم و البته اين را با افتخار اعلام ميکنم.
وي با انتقاد از کساني که معتقدند در دوران 30 ساله انقلاب به حد کافي به اسلاميت نظام پرداخته شده اما جمهوريت مورد بيتوجهي قرار گرفته است، گفت: جمهوري اسلامي مفهوم و معنايي يکپارچه دارد و هيچکدام از ديگري جدا نيست و بايد توجه داشت که تاکنون نه مردم و نه مسوولان براي جمهوريت نظام کم نگذاشتهاند.
وي ادامه داد: البته درباره اسلاميت نظام بايد توجه کرد که ملت در اين خصوص سنگ تمام گذاشتهاند، ولي مسوولان در اين زمينه کم گذاشتهاند؛ چراکه آحاد ملت ظرف لازم و کافي براي اسلاميت نظام را در اختيار مسوولان قرار دادهاند، اما آنگونه که بايد ما نتوانستهايم در نوع فعاليتها و نوع گفتمانها از آن استفاده کنيم و به خواستهاي آنان پاسخ دهيم.
معاون سياسي وزير کشور با بيان اينکه " انقلاب اسلامي ايران امري مستمر بوده و در مسير نهضت انبيا و در مسير انتظار است" گفت: بايد در اين مسير همه افراد جامعه اعم از مسوولان و آحاد مختلف مردم گام بردارند؛ چراکه آمدن و رفتن عدهاي بر سر مناصب در نظام جمهوري اسلامي معني ندارد.
وي برگزاري انتخابات سالم و با حضور حداکثري مردم را از اولويتهاي مهم وزارت کشور برشمرد و گفت: اگر انتخابات سالم باشد قطعاً انسجام، وحدت، شرف، سربلندي و سرافرازي ملت و نظام را در داخل و عرصههاي بينالمللي به دنبال خواهد داشت.
وي قانونمداري، حاکميت اخلاق و رقابت سالم را از شاخصهاي برگزاري انتخابات سالم بيان کرد.
دانشجو گفت: بايد توجه داشت که قانونمداري تنها مختص به مجريان نيست و در اين رابطه کليه احزاب، گروههاي سياسي، نامزدها، هواداران آنها، خبرگزاريها، روزنامه ها و مسوولان امنيتي و ناظرين بايد طبق قانون عمل کنند و نبايد عدهاي به خاطر چند عدد راي از قانون گريخته و خلاف قانون انجام دهند.
وي با اشاره به اينکه " ستادها و داوطلبان انتخابات دهمين دوره رياست جمهوري نبايد قانون گريزي کنند" تصريح کرد: همه ما در برگزاري قانوني انتخابات همسو هستيم و بين مجريان، ناظران، رسانهها و خبرگزاريها و ستادها هيچ فرقي نيست.
وي افزود: در اين زمينه ما به عنوان مجريان انتخاباتي حتماً سلايق سياسي خود را کنار ميگذاريم؛ چراکه صيانت از آراي مردم بر عهده ماست و امانتداري نيز اجتهادپذير نيست.
رييس ستاد انتخابات كشور وجود برخي بداخلاقيهاي سياسي در آستانه انتخابات را مورد اشاره قرار داد و يادآور شد: اين در حالي است که عرصه انتخابات در يک کشور اسلامي مثل ايران بايد متفاوتتر از دموکراسي غربي باشد که در آن براي رسيدن به چند راي شايد رعايت اخلاق به کنار گذاشته شود.
وي، درباره فضاسازي وزارت کشور براي برگزاري انتخابات سالم گفت: ما بايد طوري در اين راستا فضاسازي کنيم که همه کانديداها و هواداران آنها برنامههاي خود را ارايه کرده و انتقادات به دولت را نيز در فضايي آرام و بدون تنش بيان کنند تا مردم بهترين گزينه را به عنوان رييسجمهور دهم ايران اسلامي انتخاب كنند.
وي ادامه داد: ما تکليف داريم چنين فضايي را براي همه فراهم کنيم تا رقابت سالم باشد که البته براي تحقق آن عواملي از جمله رعايت قانون، مصالح عمومي و منافع ملي، نظارت دقيق بر عملکرد ستادهاي انتخاباتي، رعايت انصاف و اعتدال، رعايت صداقت و امانت داري در گزارشات و اخبار خبرگزاريها و مطبوعات، بيطرفي، مسووليتپذيري، پرهيز از سياهنمايي و پرهيز از تحريک احساسات قومي و منطقهاي بايد مورد توجه قرار بگيرد.