ثبت نام کاندیداهای ریاست جمهوری از شنبه آغاز می شود
رئيس ستاد انتخابات كشور گفت: ثبتنام از داوطلبان رياست جمهوري شنبه آغاز ميشود.
كامران دانشجو پيش از ظهر امروز در كنفرانس خبري با خبرنگاران اصفهاني با اشاره به اينكه در انتخابات ما سه شاخه اصلي را در نظر داريم و در كنار آن بايدها و نبايدهايي نيز وجود دارد افزود: نخستين شاخص اصلي ما قانونمداري براي همه اعضايي است كه در انتخابات موثر هستند.
وي افزود: دومين شاخص اصلي ما حاكميت اخلاق است و با توجه به اينكه ما در يك كشور اسلامي زندگي ميكنيم و ديدگاه ما در خصوص انسان يك موجود آرمانگرا است، ما خواهان يك جامعه اخلاقي هستيم.
وي با تاكيد بر اينكه مهمترين تفاوت دموكراسي در كشور ما با ديگر كشورها ويژگي اخلاق در انتخابات است تصريح كرد: ما در انتخابات قرار است رئيس جمهوي اسلامي ايران را انتخاب كنيم نه رئيس جمهور ايران را و اين پسوند اسلامي است كه بايدها و نبايدها را براي ما مشخص ميكند.
وي با اشاره به بايدها و نبايدها براي كانديداهايي كه در انتخابات شركت ميكنند خاطر نشان كرد: رعايت قانون، رعايت منافع ملي در موضعگيريها و مصالح عموم مردم، نظارت دقيق بر روي ستادهاي انتخاباتي، رعايت انصاف و اعتدال در تبليغات، رعايت صداقت و امانتداري در انتشار اخبار، رعايت اصل بيطرفي از سوي مجريان، مسئوليتپذيري و دعوت همه مردم براي حضور حداكثري در انتخابات از جمله بايدها و نبايدها است.
وي با تاكيد بر اينكه راهبرد وزارت كشور به هدف اصلي ما برگزاري انتخابات بدون عيب و نقص و قانونمدار و راهبردمان مشاركت حداكثري مردم است تصريح كرد: ما براي دسترسي به اين اهداف و راهبرد روشهايي داريم و ما بايد با يكديگر اهميت استفاده از حقوق شهروندي مردم براي مردم و اينكه به مردم اين را بگوييم كه انقلاب يك مسئله مستمر است كه نياز به حضور مردم دارد يكي از روشهاي ما براي ايجاد شرايط حضور حداكثري مردم است.
وي افزود: صندوقهايي راي جايي است كه حضور نمادين مردم كه در راهپيماييها شركت ميكنند تبديل به حضور مستند مردم ميشود.
وي با اشاره به روشهاي ديگر وزارت كشور براي حضور حداكثري مردم اظهار داشت: ما بايد براي مردم اهميت انتخابات و نقش قوه مجريه را تشريح كنيم و همچنين در كنار آن نقش انتخابات در امنيت ملي را براي آنان تبيين كنيم.
دانشجو تصريح كرد: ايجاد فضا براي ايجاد نظرات و انتقادات به دولت در ستادهاي انتخاباتي نيز بايد ايجاد شود تا مردم بدانند كه انتخابات چه نقشي در زندگي شخصي دارد.
رئيس ستاد انتخابات كشور با اشاره به اينكه ما به تمام فرمانداران اعلام كردهايم كه هيچ كسي حق دخالت و جلوگيري از فعاليت هيچ كانديدايي را ندارد تصريح كرد: كانديداها آزادانه ميتوانند حرفهايشان را بزنند و ما از اينكه افراد متفاوتي وارد صحنه شوند استقبال ميكنيم كه مردم پس از شنيدن صحبتهاي آنها، آنان را انتخاب ميكنند.
وي با اشاره به اينكه حركت در مرز قانون براي ما يك اصل است اظهار داشت: در مدار قانون حركت كردن براي يك انتخابات پرشور مهم است و بايد كانديداها موضعگيريهايشان در جهتي باشد كه اعتقاد بيشتر مردم، افزايش اميد به آينده را به آنان القا كنند و اگر غير از اين باشد قطعا به مملكت خدمت نكردهايم.
دانشجو با اشاره به فرمايشات امام راحل (ره) در ارتباط با ويژگيهاي خدمتگزار در نظام مقدس جمهوري اسلامي تصريح كرد: خدمتگزار بايد در نظام جمهوري اسلامي فردي باشد كه در كار او صداقت، در نگاهش محبت و مهرورزي، در انديشه او خيرخواهي، در سكوت او دقت و وفا، در رفتار او شادابي و در تلاش او اخلاص و جديت وجود داشته باشد.
وي افزود: بر طبق فرمايشات بنيانگذار كبير انقلاب اسلامي ايران وقتي كه صحبت از صداقت كانديدا ميشود بايد اين مطلب مدنظر باشد كه اگر در صحنه حضور پيدا ميكنيم بايد صادقانه مطالب را به مردم ارائه كنيم.
دانشجو با تاكيد بر اينكه من به عنوان رئيس ستاد انتخابات كشور در حال معامله با خدا هستم و با مردم نيز عهد بستهام اظهار داشت: من به مسئله انتخابات و خدمتگزاري به عنوان يك توشه براي آخرت نگاه ميكنم و اين مسئله مانند فرمايش گهربار امام (ره) در طول دفاع مقدس است كه ايشان ميفرمودند اكنون سفره پهن شده است و هر كس به اندازه وسع خودش ميتواند از اين توشه استفاده كند.
رئيس ستاد انتخابات كشور تصريح كرد: ما صداقت و سياست را در عرض يكديگر نميبينيم و صداقت و سياست را در طول يكديگر ميبينيم.
دانشجو با بيان اينكه بايد در انديشه يك كانديداي رياست جمهوري خيرخواهي وجود داشته باشد تصريح كرد: اين كانديدا بايد مصالح عمومي و منافع ملت را در نظر داشته باشد و براي همين هست كه ما در برخي جاها سكوت ميكنيم.
وي با اشاره به اينكه كانديداي رياست جمهوري بايد داراي افكار شادابي باشد اظهار داشت: اين يعني كانديداي انتخاباتي خستگي در كار ندارد و اين در حالي است كه مردم ما اين تبع كار را دارند.
دانشجو با اشاره به اينكه ما طي سه مرحله با شوراي نگهبان براي اجرا كردن انتخابات رايانهاي به جمعبندي رسيدهايم تصريح كرد: طي ماههاي اخير كمي بيانصافي در خصوص شوراي نگهبان صورت ميگرفت و اين در حالي است كه اگر شوراي نگهبان از ما در خصوص استفاده از انتخابات رايانهاي بيشتر شوق نداشته باشد، كمتر ندارد و يك مطلب كه شوراي نگهبان مد نظرش است اين است كه ميخواهد به وظيفهاش برسد كه آن سلامت در برگزاري انتخابات است.
وي افزود: نرمافزار آماده شده نيز به صراحت بايد به تاييد شوراي نگهبان برسد و اين نرمافزار با حضور ناظر اين شورا ميتواند شروع به كار كند و ما طبق قانون اين نظارت را قبول داريم.
وي با اشاره به اينكه از شنبه هفته آينده سايت مربوط به ثبت نام داوطلبين شروع به كار ميكند تصريح كرد: اين سايت با دامنه www.sabtename10.ir شروع به كار ميكند كه در اين سايت فرمهاي پويايي براي گرفتن اطلاعات از سوي كانديداها طراحي شده است و اين فرمها به حدي پويا هستند كه پس از انتخاب جنسيت كانديدا نيز يكسري از فرمها را براي آن كانديدا حذف ميكنند كه به طور مثال اگر كانديداي زني در اين فرم ثبت نام كند ديگر فرم مربوط به خدمات سربازي را مشاهده نميكند.
وي با اشاره به مرحله دوم در خصوص انتخابات رايانهاي افزود: بحث باركدخوانها براي خواندن كد ملي افراد را در تمام محلهاي مربوط به اخذ آرا تعبيه كردهايم كه با اين كار به ريزترين و دقيقترين آمار رايدهندهها مانند سن افراد شركت كننده، جنسيت آنها نيز ميتوانيم مديريت داشته باشيم.
دانشجو با اشاره به اينكه برخي در خصوص آراء صندوقها شبهافكني ميكنند تصريح كرد: اين كار تمام شبههها را با دقيقترين پاسخها، پاسخ ميدهد و هيچ كسي هيچ شبههاي نميتواند در آن وارد كند.
وي افزود: مرحله سوم تجميع آراء است.
رئيس ستاد انتخابات كشور با تاكيد بر اينكه ما تا به حال يك بانك اطلاعات در خصوص افراد مجري در سطح كشور نيز نداشتهايم تصريح كرد: با برگزاري 29 دوره انتخابات هنوز يك بانك اطلاعاتي قوي در خصوص مجريان نداشتهايم و در حال حاضر در وزارت كشور در حال تهيه يك بانك اطلاعات از تمام مجريان هستيم.
رئيس ستاد انتخابات كشور با اشاره به اينكه نرمافزاري ديگر براي نمايندگان كانديداها براي هر صندوق نيز آماده شده است تصريح كرد: هر كانديدا براي هر صندوق ميتواند يك نماينده داشته باشد و ما به تعداد صندوقهاي موجودمان شناسه كاربري به آنها ميدهيم و آن نماينده ميتواند با شناسه كاربري و در حالي كه در محل صندوق راي قرار دارد اگر موردي را مشاهده كرد به كانديدا اطلاع دهد، البته اين در حالي است نماينده كانديدا حق دخالت در امور اجرايي را ندارد.
دانشجو با اشاره به اينكه زيرساختها براي انتخابات رايانهاي نيز در حال آماده شدن است افزود: از 15 ارديبهشت تا 19 ارديبهشت ثبت نام كانديداها آغاز ميشود و از روز 19، پنج روز تعيين صلاحيت كانديداها در شوراي نگهبان بررسي ميشود و پنج روز براي بررسي اعتراضات و 30 و 31 وزارت كشور اسامي كانديداهاي قطعي را اعلام ميكند و كانديداها از اول خرداد تا 20 حق تبليغات علني را دارند و 22 خرداد سال جاري روز اخذ آرا است.