ترنج موبایل
کد خبر: ۲۳۷۵۳

كتابي كه چاوز به اوباما داد چه بود

تبلیغات
تبلیغات


بخش بزرگي از افكار عمومي جهان به سرعت متوجه كتابي شد كه چاوز در جريان اجلاس سران قاره آمريكا به اوباما هديه كرد و به زودي به ليست پرفروش ‌ترين كتابهاي جهان اضافه شد.

در روز دوم اجلاس سران سازمان كشورهاي آمريكايي(OAS) و در جريان يكي از نشست هاي بين سران كشورهاي آمريكاي لاتين و اوباما ، چاوز از جاي خود در انتهاي ميز "يو " شكل برخاست، به سوي اوباما رفت و كتاب را به وي هديه داد.

اوباما در اين باره گفت در ابتدا تصور كرده است چاوز كتابي را كه خود نوشته است به او تقديم مي كند و گفت درصدد بود در مقابل، كتابي از نوشته هاي خودش را به چاوز بدهد، اما به زودي در ميابد كتاب مذكور كتابي معمولي نبوده، بلكه انتخاب شده به وي هديه داده شده است.

مشخص نيست كه آيا اوباما اين كتاب را خواهد خواند يا خير. او ابتدا در صفحاتي از كتاب قدري تأمل كرد، از چاوز هم تشكر كرد و آن را به خبرنگاران نشان داد. در نخستين صفحه داخل كتاب، دست خط چاوز به زبان اسپانيايي مشاهده مي شد، اما اوباما مشكلش اين بود كه اسپانيايي نمي فهميد.

جايگاه فروش اين كتاب در فروشگاه هاي اينترنتي به سرعت از يك عدد دو رقمي بزرگ به تك رقمي تبديل شد و ابتدا در جايگاه پنجم و سپس در جاي دوم بالاترين فروش قرار گرفت. اما اين كتاب چه بود و چه ويژگي هايي داشت.

عنوان اين كتاب "رگ‌هاي باز آمريكاي لاتين " است و نويسنده آن روزنامه نگار اهل اوروگوئه "ادواردو گالئانو " مي باشد.

اولين اظهار نظر راجع به اين كتاب متعلق بود به "دانيل رستره‌پو "، مشاور كاخ سفيد در امور آمريكاي لاتين كه گفت "اين كتاب مربوط به بخشي از گذشته است كه مي خواهيم پشت سر بگذاريم ". وي بعدا به سرويس خارجي بي‌بي‌سي گفت كه تصور نمي كند اوباما وقتي براي مطالعه اين كتاب داشته باشد.

اما نكته اينجا است كه چاوز اين انتخاب را تصادفا انجام نداد. اين كتاب به پنج قرن تاراج آمريكاي لاتين توسط قدرت هاي جهاني مي پردازد و به تفصيل مراحل گذر از استعمار اروپا به امپرياليزم آمريكا را بازگويي مي كند. نويسنده، فقر در اين منطقه بسيار ثروتمند و غني در منابع را نتيجه تاراج مستمر آن توسط خارجي‌ها مي داند.

اين كتاب در سال 1971 نوشته شد و يكي از آثار كلاسيك ادبيات آمريكاي لاتين محسوب مي شود كه همواره مورد استناد و مراجعه مردم و پژوهشگران قرار گرفته است. كساني هستند كه نگاهشان به اين كتاب همچون نگاه به اصول است، اما در مقابل هستند كساني هم كه گالئانو را تبليغ گر و صاحب تئوري هاي براندازانه مي شناسند.

مهم نيست كه اوباما اين كتاب را بخواند و يا نه، به هر حال بخش بزرگي از افكار عمومي به سرعت متوجه اين كتاب شد و در كنار آن كتاب هاي با موضوعات استثمار آمريكاي لاتين، ايده چپ در اين منطقه و حتي رمان "صد سال تنهايي " گارسيا ماركز، فروشي فزاينده پيدا كردند و پيام چاوز، مخاطبان بسياري را پيدا كرد.

سه سال قبل نيز چاوز در صحن سازمان ملل متحد، كتاب "تسلط طلبي و تنازع بقا "، نوشته نوام چامسكي را مورد استناد قرار داد و اين كتاب به سرعت جايگاه اول در عرصه فروش را به دست آورد.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات