دیدار تاریخی رهبران دو کره


رئيسجمهور کرهجنوبی در ماههای پایانی دوران تصدیاش روز سهشنبه (دوم اکتبر) از مرز زمینی دو کره عبور کرد و وارد پیونگیانگ شد و مورد استقبال کيم جونگ ايل- رهبر کره شمالی - قرار گرفت.
"رو مو هيون"، در رأس يک هیأت بلندپايه وارد کره شمالی شد. اين بار دوم است که از زمان جنگ در شبهجزيره کره در دهه ۱۹۵۰ميلادی رهبران دو کره شمالی و جنوبی ديدار میکنند.
رئيسجمهور کره جنوبی که قرار است سه روز در کره شمالی بماند، هدف سفر خود را دستيابی به «موافقتنامه صلح در کنار گسترش روابط اقتصادی و و احتمالا کاهش شمار نيروهای نظامی دو کشور» اعلام کرده است.
وی اولين رئيسجمهور کره جنوبی است که به همراه کاروانی بزرگ از خودروهای حامل ديپلماتها و بازرگانان از مرز دو کره عبور کرده و وارد پيونگيانگ شدهاست.
در مسير حرکت رئيسجمهوری کره جنوبی و همسر وی از روی خط موسوم به زرد که تحت شديدترين تدابير امنيت مرزی قرار دارد، پارچهنوشتههايی به چشم میخورد که بر روی آن «صلح» و « موفقيت» نوشته شدهبود.
رو ميو هیون در بخشی ديگر از سخنان خود با اشاره خط مرزی ميان دو کشور گفت: «اين خط به مانند ديواری است که دو ملت را برای نزديک به نيم قرن از يکديگر جدا ساختهاست. مردم ما سختیهای بسياری کشيدهاند و اين ديوار، پيشرفت را متوقف کردهاست.»
وی هنگام عبور از مرز ابراز اميدواری کرد که افراد بيشتری در آينده موفق به عبور از مرز دو کره شوند و اين مرز روزی برچيده شود.
نخستين ملاقات رسمی ميان رو مو هيون در پيونگ يانگ، پايتخت کره شمالی با کيم جونگ ايل روز چهارشنبه انجام می شود.
پیش از این کيم دای جونگ، رئيس جمهور پيشين کره جنوبی برای اولین بار پس از جنگ در شبه جزیره کره وارد پیونگ یانگ شد.
کيم دای جونگ، به خاطر آن سفر و تلاش برای صلح با کره شمالی برنده جايزه صلح نوبل شد.
در پی آن ديدار هرچند رهبر کره شمالی گفته بود که به کره جنوبی سفر خواهد کرد، آن سفر محقق نشد.
این دو کشور هنوز پیمان صلحی که رسما به جنگ دو شبه جزیره کره خاتمه دهند امضأ نکرده اند.
محافظه کاران در کره جنوبی پیش از این به رئيس جمهور اين کشور هشدار داده اند که در جريان سفر خود از دادن امتيازهای "ساده لوحانه" به کره شمالی خودداری کند.
منتقدان می گويند که کمک های اقتصادی و بشردوستانه کره جنوبی به کره شمالی مانع سقوط دولت کمونيستی کره شمالی شده است.
برخی ديگر به حسن نيت کره شمالی به صلح با کره جنوبی ترديد دارند و می گويند کره شمالی تلاش می کند با تهديد نظامی از همسايه ثروتمند جنوبی خود باج خواهی کند.