ترنج موبایل
کد خبر: ۲۳۹۲۴

موسوی: با قانون به مقابله با تحجر آمده ام

تبلیغات
تبلیغات


من با قانون به مقابله با تحجر و دیدهای منفی که منافع ملی ما را به خطر می‌اندازد، به صحنه آمده‌ام. دولتی که شعار قانون، عدالت و آزادی می‌دهد، جزیی از مجموعه ملت است که باید به دنبال آزادی باشد.

میرحسین موسوی که در دانشگاه رازی کرمانشاه سخن می گفت، با بیان اینکه آزادی چیزی نیست که بسته‌بندی و به افراد تحویل شود، گسترش بیداری، آگاهی و در نظر گرفتن همه منافع و ارزش‌های بنیادی را برای نهادینه کردن ارزش آزادی در کشور، یک کمک دانست و تصریح کرد: مسوولیت دولت در این زمینه بسیار بالاست و یکی از وظایف رییس جمهور حمایت از حقوق شهروندی است.

موسوی با بیان اینکه شهروند، حقوقی دارد و انسان‌ها برای آزادی عقیده، اندیشه، مطبوعات و نظرات خود حقی دارند، بیان کرد: حد این آزادی فقط قانون است. اگر به واژه کلیدی کرامت انسانی و حقوق بشر توجه کنیم، بزرگ‌ترین مظهر اجتماعی و سیاسی این کرامت یک انتخابات آزاد، رقابتی و منصفانه است.

میرحسین موسوی در ادامه اولین گام تحقق واژه شناخته شده حقوق بشری یعنی کرامت انسانی را اجرای قانون دانست و بیان کرد: آنچه از آن در جامعه رنج می‌بریم اجرا نشدن قانون اساسی است.

وی با تاکید بر اینکه با اجرای قانون اساسی خواهیم دید که آزادی‌ها، حقوق اقلیت‌ها و حقوق شهروندی روشن است و ما باید همین را بخواهیم، خود را در این مساله متعهد خواند و یادآور شد: کسی که به عرصه ریاست جمهوری می‌آید، باید بداند که قانون اساسی اصول مختلفی نظیر اصل 15 و 19 دارد و نقطه آغاز کار من از قانون اساسی خواهد بود.

یکی از دانشجویان در این جلسه به برخی مشکلات حوزه زنان اشاره و درباره چگونگی تحقق شعارهای مطرح شده از سوی مهندس موسوی، پرسشی را مطرح کرد.

موسوی پاسخ داد: مسایل مملکت و انتخابات حساس است و آمیخته کردن آن با مسایلی که هرکدام جواب جداگانه‌ای می‌طلبد، فضا را مبهم می‌کند اما یک مساله روشن است و آن اینکه من با شعار «ایران پیشرفته با قانون، عدالت و آزادی» وارد صحنه شده‌ام و می‌دانم که هزینه این شعار تا کجاست.

آخرین نخست وزیر کشور با یادآوری اینکه باید ریشه مشکلات خود را بشناسیم، گفت: ما باید مشکلات جامعه، مسایل زنان، مساله استقرار آزادی و مسایل دیگر را بشناسیم و در کنار اینها از ارکان قانون اساسی نیز شناخت داشته باشیم. هر نوع حرکتی خارج از این می‌تواند به ضرر منافع ما تمام شود.

موسوی تاکید کرد: من با قانون به مقابله با تحجر و دیدهای منفی که منافع ملی ما را به خطر می‌اندازد، به صحنه آمده‌ام.

وی گفت: من با آنارشیسم و آشفتگی نیامده‌ام برای اینکه فقط چند رای جمع کنم.

نخست وزیر دوران دفاع مقدس با تاکید بر اینکه دانشجو اندیشمند است و از جامعه، مشکلات و قانون تحلیل دارد، بیان کرد: در این شرایط یقینا بر آنچه که می‌گویم باید بایستم زیرا تعهد دادن آسان است اما ایستادن بر تعهد دشوار خواهد بود و من قطعا چیزی نمی‌گویم که به آن عمل نکنم.

موسوی گفت: در این شعار گفته‌ام ایران پیشرفته و این یعنی ایران عقب‌مانده و در تنش با جهان نمی‌خواهیم بلکه ایرانی می‌خواهیم که مردم در آن آرامش داشته باشند و به حوزه خصوصی آنها تجاوز نشود.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ما جامعه‌ای می‌خواهیم که در آن به افراد برای گرفتن رای رشوه ندهند گفت: مساله ما این است که می‌خواهیم از جامعه‌ای گذار کنیم که در آن با پنج میلیون تومان پول توی جیبی می‌خواهند رای نماینده مجلس را بخرند.

میرحسین ادامه داد: من بر تعهدات خود می‌ایستم و پاسخ‌های من برایم بسیار تعهد‌آور است؛ چه نتیجه انتخابات مثبت باشد و چه منفی.

وی با اشاره به دورانی که از آن به عنوان 20 سال سکوت وی نام می‌برند و راجع به آن جوسازی کرده‌اند، گفت: در این مدت هیچ کس نگفت چرا دوربین‌ها به دنبال فلانی نرفتند تا ببینند نظراتش چیست؟ نظرات روشنی راجع به آزادی، مشکلات زنان و مسایل مختلف داشتم و الان هم وارد یک عرصه غیر رقابتی - با توجه به عملکرد صدا و سیما و امکاناتی که رقیب دارد- شده‌ام و با تکیه بر آگاهی‌های دانشجویان و ملت به صحنه آمده‌ام.

وی در ادامه، عدالت، قانون و آزادی در مورد زنان و مردان را از تاکیدات خود دانست.

یکی از دانشجویان در این جلسه پرسید: چرا در 20 سال گذشته فعال نبودید؟

موسوی پاسخ داد: بنده در اطلاعیه اولیه خود گفتم که امروز زمان، زمان دیگری است و خطرات و مشکلاتی داریم و فضای جامعه پر از آمارها و آگاهی‌های نادرست است.

موسوی افزود: زمانی اگر دولت در این کشور طوری عمل می‌کرد که معلوم نبود 10 هزار دلار کجا صرف شده است، آن دولت سقوط می‌کرد اما امروز به جایی رسیده‌ایم که به گفته مجلس تکلیف میلیاردها دلار روشن نیست اما آب از آب تکان نمی‌خورد.

وی با بیان اینکه امروز در مدیریت‌ها و سیاست‌ها ثبات نداریم و بدترین روابط را با کشورهای جهان داریم گفت: امروز تمام سرمایه‌های اجتماعی خود را برای چند رای صرف و به عزت مردم توهین می‌کنیم!

آخرین نخست وزیر ایران، همچنین بر فعال بودن خود در 20 سال گذشته تاکید کرد و گفت: بنده در این 20 سال بیشترین تماس را با روشنفکران و هنرمندان از طریق دانشگاه تربیت مدرس و فرهنگستان هنر داشته‌ام و از این طریق در فضای کشور فعال بوده‌ام.

وی بیان کرد: همیشه می‌اندیشدم که افراد علی‌رغم عقاید مختلف‌شان به دلیل رعایت حداقل‌هایی از موازین و مقررات در این کشور کار می‌کنند زیرا ما انقلاب نکردیم که رییس جمهور یا نخست‌وزیر دائمی داشته باشیم و طبیعی بود که افراد با سلیقه‌های گوناگون روی کار بیایند.

میرحسین بار دیگر گفت که آنچه باعث شده امروز به صحنه بیاید این بوده است که با توجه به آگاهی از مشکلات کشور، احساس خطر کرده و با توجه به توانایی‌های خود و راه‌حل‌هایی که داشته، احساس تکلیف کرده است.

موسوی با اشاره به اینکه حداقل در عرض 4 سال گذشته، 270 میلیارد دلار به عنوان یک درآمد افسانه‌ای کسب کردیم، این سوال را مطرح کرد که سوال اساسی این است که این درآمد چه برکتی برای کشور داشته است؟

وی ادامه داد: قطعا پاسخی برای این سوال نمی‌یابیم؛ من وارد صحنه شدم چون در خود احساس توانایی می‌کردم تا بتوانم به پشتوانه مردم یک دولت امید بسازم و برای این کج‌روی‌ها و مشکلات راه‌حلی بیابم.

در ادامه از میرحسین سوال شد که اگر رییس جمهور شوید، آیا باز هم در دولت خود خط قرمز وجود دارد و آیا عبور از خط قرمزها به معنای ستاره‌باران شدن دانشجویان است؟

موسوی با بیان اینکه «خط قرمزها قانون است» گفت: مساله دانشجویان ستاره‌دار یقینا با نگاهی که من نسبت به دانشجو و دانشگاه دارم، هیچ نوع سازگاری ندارد.

وی با اعتقاد به اینکه در دانشگاه باید یک فضای آزاد برای اندیشه، گفتن و نوشتن وجود داشته باشد تاکید کرد که با مساله دانشجویان ستاره‌دار مخالف است.

در ادامه این جلسه، یکی از دانشجویان از برخی مشکلات اقلیت‌ها به ویژه اهل سنت در کشور انتقاد کرد.

میرحسین موسوی در این باره گفت: مساله قومیت‌ها، فرهنگ‌ها و قوانین و مقررات آنها در قانون اساسی مطرح شده و پرسش این است که آیا این قوانین اجرا می‌شود یا نه؟

وی ادامه داد: من در مورد مساله قومیت‌ها در گلستان و خوزستان که قومیت‌های مختلف وجود دارند، صحبت کردم و در کرمانشاه نیز که اقوام گوناگونی در آن وجود دارند صحبت خواهم کرد.

موسوی افزود: در همین کرمانشاه در زمان جنگ، اهل حق مشکل داشتند و با تبعیض در ادارات و بخش‌های مختلف با آنها برخورد می‌شد؛ در حالی که این مردم در کنار رزمنده‌های ما در جبهه‌ها از مرزها و منافع ملی ما دفاع می‌کردند و شهروند جمهوری اسلامی بودند. من در همان زمان نیز صریحا از آنها دفاع کردم و امروز بخشنامه مربوط به این مساله در اختیار همه قرار دارد.

موسوی با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی و کشور ما باید گوناگونی و رنگارنگی فرهنگ‌ها را یک فرصت تلقی کند گفت: باید به سمتی برویم که حقوق همه‌ی شهروندان در چارچوب قانون اساسی تامین شود. اخیرا بحثی شنیدم مبنی بر اینکه مصوباتی درباره دخالت در مدارس علمیه اهل سنت وجود دارد؛ من جزو کسانی هستم که هر نوع دخالتی در این مسایل را خلاف می‌دانم و اگر رییس جمهور شوم قطعا در حد اختیارات خود با این مساله برخورد می‌کنم.

وی تاکید کرد: نه تنها من بلکه کل نظام باید اساس را بر اعتماد به همه اقوام و مذاهب قرار دهد.

موسوی با اشاره به اینکه قوه اجرایی و رییس جمهور و همچنین ارکان مختلف جمهوری اسلامی اختیاراتی دارند، تصریح کرد: این بسیار خوب است که هیچ رکنی نمی‌تواند مطلق تصمیم بگیرد و قدرت ارکان مختلف نظام، مشروط است.

وی در پایان افزود: اگر قوه اجرایی در کشور به برداشت یا محتوایی از قانون اساسی می‌رسد باید در تعامل با همه ارکان نظام، این مساله را پیگیری کند و خود این پایداری کمتر از شعار دادن برای آزادی نیست.

جلسه پرسش و پاسخ میرحسین موسوی با دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه با تشویق‌های پی در پی و فریادهای «موسوی دوستت داریم» و همچنین سر دادن سرود «یار دبستانی» به پایان رسید.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات