bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۴۷۰۵۵

کاردستی که بمب خبری شد

ماجرای احمد محمد ۱۴ ساله و ساعتش حالا همه توییتر و فیسبوک را پر کرده و آن‌قدر ابعاد بزرگی پیدا کرده که پای باراک اوباما، هیلاری کلینتون، مارک زاکربرگ فیسبوک و مهندسان ناسا را به میان کشیده است.

تاریخ انتشار: ۱۸:۱۸ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۴
کاردستی که بمب خبری شد
احمد (سمت چپ)
فرارو- ماجرای احمد محمد ۱۴ ساله و ساعتش حالا همه توییتر و فیسبوک را پر کرده و آن‌قدر ابعاد بزرگی پیدا کرده که پای باراک اوباما، هیلاری کلینتون، مارک زاکربرگ فیسبوک و مهندسان ناسا را به میان کشیده است.

خبری که مثل بمب در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد این بود که احمد محمد، ساکن اروینگ تگزاس یکشنبه شب، ۲۲ شهریور یک ساعت شماطه‌دار در اتاق خودش می‌سازد و فردای آن شب به مدرسه می‌بردش، جایی که یکی از معلم‌ها می‌ترسد این ساعت یک بمب باشد و به همین خاطر با پلیس تماس می‌گیرد.

تصاویری که از ماجرا در شبکه‌های اجتماعی بازتاب یافته نشان می‌دهد که پلیس تگزاس احمد را با دستبند از مدرسه خارج می‌کند، یک نوجوان ۱۴ ساله با تی‌شرتی که نام ناسا روی آن بدجوری به چشم می‌خورد و یک عینک و صورتی جدی، انگار همه مولفه‌های تصویر گواهی بر دلبستگی او به علم و تکنولوژی‌ست.

کاردستی که بمب خبری شد
کاردستی احمد
و حالا معلم‌های مدرسه مک‌آرتور شهر اروینگ هم می‌دانند چیزی که احمد ساخته یک ساعت بود، نه بمب. در حقیقت، بمب آن تصویر نوجوان ۱۴ ساله با دستبند بود که منفجر شد و صدای انفجارش به کاخ سفید هم رسید.

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، در توییتر نوشت: «چه ساعت باحالیه، احمد. می‌خواهی بیاریش کاخ سفید؟ ما باید کاری کنیم که بچه‌های بیشتری مثل تو به علم علاقمند شوند. همین‌هاست که باعث بزرگی آمریکا شده.»

بعد نوبت به هیلاری کلینتون، یکی از نامزدهای دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده آمریکا، رسید که در توییتر بنویسد: «مفروضات و ترس باعث امنیت ما نمی‌شود، بلکه ما را عقب نگه می‌دارد. احمد، همچنان کنجکاو بمان و کار ساختن را ادامه بده.»

اما طبیعتا این تنها سیاستمداران نبودند که به کمپین حمایت از احمد پیوستند. این کمپین جای بزرگی هم برای دانشمندان و مبتکران دارد، مثلا مارک زاکربرگ، موسس شبکه اجتماعی فیسبوک که از احمد دعوت کرد سری به فیسبوک بزند و باهم دیداری داشته باشند.

زاکربرگ نوشت: «برخورداری از مهارت و جاه‌طلبی برای ساختن یک چیز باحال باید مورد ستایش قرار بگیرد، نه آن که به دستگیری منجر شود. آینده به کسانی مانند احمد تعلق دارد.»

و در نهایت بابک فردوسی، مهندس سیستم ناسا که در ماموریت مریخ‌نورد کوریوسیتی مدیریت پرواز آن را بر عهده داشت، احمد را این گونه خطاب قرار داد: «احمد سلام. دو سال بعد یک زنگ به من بزن. آدم‌های باهوش، کنجکاو و خلاق همیشه به کار ما می‌آیند.»
bato-adv
bato-adv