موسوی: نیروهای قومی را سانسور نمی کنم
نخست وزير دوران دفاع مقدس بيان اينكه بدون کردستان ایرانی نمیتوانیم داشته باشیم،درباره استفاده از نیروهای کرد و سنی در دولت آينده گفت: بنده هیچ سانسوری برای استفاده از نیروهای قومی ندارم و البته باز هم هیچ قولی قطعی در این زمینه نمیدهم.
میر حسین موسوی در ادامه سفر خود به استان آذربايجان غربي در جمع مردم مهاباد با بیان اینکه شهر مهاباد با توجه به سابقه تاریخی خود موقعیت استثنایی دارد، تاکید کرد: ایرانترین ایرانیها کردها هستند و در شاهنامه هم میبینید که ایرانیها را چه کسانی تشکیل دادند.
وي افزود: در مورد وحدت ملی و اصالت کردها ابهامی نیست و در این که مشکلاتی وجود دارد شکی نیست ولي بحث بر سر این است که ما ملتی با فرهنگ های گوناگون هستیم و دو نگاه در این زمینه وجود دارد یک نگاه به عنوان تهدید ميبیند و نگاه دیگری به فرصت می بیند و ما باید تلاش کنیم تا نگاه دوم حاکمیت پیدا کند که حل کننده بسیاری از مشکلات است.
موسوی تصریح کرد: ما چگونه می خواهیم زندگی کنیم آیا با اینکه اقوام در مقابل هم قرار بگیرند یا این که اينكه فكر كنيم اقوام شاخههای درخت هستند.
وی با بیان اینکه قدیمی ترین آثار تمدنی جهان در منطقه کردستان است که بخشی مربوط به تاریخ نوشته شده است و بخشی مربوط به قبل از آن ، تاکید کرد: ما مجبوریم راههایی بجوییم که این نیروها و فرهنگها را در کنار هم قرار دهد و اولین کار در این زمینه این است که باید نگاه امنیتی را کنار بگذاریم و به قوميتها به عنوان فرصت نگاه کنیم و من خبر دارم که این دید امنیتی در مسایل اقتصادی هم وجود دارد.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با تاکید بر ضرورت موضوع مدیریت قوی در کشور گفت: دولت اگر قول پتروشیمی میدهد در دولت بعدی باید آن را ادامه دهد و این ویژگی دولتهای قانونمند است و حتی اگر تغییری در آن طرح صورت گیرد باید از طریق قانونی باشد و سلیقهای نمیتوان با آن برخورد کرد و به خاطر اختلاف با دولت قبلی ان کار را انجام نداد.
وي با اشاره به اینکه آذربایجان و کردستان موقعیت ویژهای دارد و این منطقه مرکز ورود کالاها و فرهنگها از اروپا به ایران بوده است بر ضرورت استفاده صحیح از منابع کمیاب تاکید کرد.
موسوی ادامه داد: اگر طرح کلان جامعه داشته باشیم پروژههای مانند پتروشیمی انجام میشود ولی ما به برنامه ریزی پشت کردیم و کارشناسان را کنار گذاشته و فقط به کارهای بسیار کوچک می پردازیم.و ما باید به دنبال طرحهایی باشیم که فارق از عمر دولت باشند.
وي با اشاره به پروژه های بزرگی چون عسلویه که امروز فقط 10 هزار کارگر دارد گفت: تاسیس ورزشگاه و دو سوله مشکلات ما را حل نمیکند ما باید وضع تجارت و صنعت را سامان دهیم.
نخست وزير دوران دفاع يادآور شد: من قصد دارم برای سامان یافتن مسایل سه نهاد برای توسعه مناطق غرب و شرق و جنوب ایجاد کنم تا طرح های کلانی ایجاد کند تا دولت هم نمیتواند از آنها نفعی ببرد تا در انتخابات و نیز سیاستهای پوپولیستی از آنها استفاده کند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به وضعیت نشریات در کردستان،گفت: حضور نشريات در كرستان را فرصت میدانم و در زمان نخست وزیری هم طرفدار آنها بودم و تعطیلی نشريات را به ضرر توسعه ملی میدانم .
وی ادامه داد:ما نباید از کتاب و مجله و روشنفکر بترسیم بلکه باید از آنها استفاده کنیم .
موسوی با اشاره به سیر تصویب قانون شوراها از ابتدای انقلاب اسلامی در جهت ایجاد عدم تمرکز و مشارکت همه درمدیریت گفت: کشور ما ساختار پیچیده ای دارد و طبیعی است که در تعامل در ارکان نظام بسیاری از کارها را میتوان پیش برد .
وي با اشاره به خواستههای مردم کردستان گفت: اگر خط مشی روشنی داشته باشیم تعهد میکنم در حدی که مربوط به دولت است کارها را پیگیری می کنیم اما من نمی توانم وعده دهم که نتوانم به آن عمل کنم اما تلاش می کنم تا حدی که دولت بتواند قانون اساسی را اجرا کنم.
موسوی با اشار به ضرورت حذف نگاه امنیتی گفت: من معاونت حقوق شهروندی در ریاست جمهوری ایجاد خواهم کرد.
وی با اشاره به این شایعه که دولت آینده تعهدات دولت فعلی مانند مسکن مهر را بر هم میزند،گفت: یکی از ایراداتی که خود من وارد میدانم همین است که دولت باید تعهدات دولت های قبلی را ادامه دهد و نمی تواند از آنها شانه خالی کند.
عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با بيان اينكه بدون کردستان ایرانی نمیتوانیم داشته باشیم،در باره استفاده از نیروهای کرد و سنی در دولت گفت: بنده هیچ سانسوری برای استفاده از نیروهای قومی ندارم و البته باز هم هیچ قولی قطعی در این زمینه نمیدهم .