فرشاد مومنی: احمدی نژاد گزینه تعرض را انتخاب کرد
آقاي احمدينژاد بايد توضيح ميدادند كه در حالي كه همه مسوولان 20 ساله قبل از خود را قلع و قمع كردند، چرا فساد مالي در دوره 4 ساله ايشان ركورد همه ادوار تاريخي كشور در دوره 30 ساله پس از انقلاب است.
دكتر فرشاد مومني، استاد دانشگاه و عضو هيات علمي دانشگاه علامه طباطبايي در با بيان اين مطلب گفت: فكر ميكنم اين مناظره خيلي از مسائلي را كه بسياري از دلسوزان و تحليلگران مطرح ميكردند ولي جدي گرفته نميشد، به شكلي آشكار براي مردم برملا كرد و ميزان پايبندي آنهايي كه 4 سال به نام اصولگرايي بدترين ضربهها را به فرصتهاي تاريخي توسعه كشور وارد كردند و بدترين رفتارها را به نام دفاع از ارزشها انجام دادند، آشكار كرد.
وي افزود: وقتي در يك دوره 4 ساله ايران از نظر گستره فساد مالي 54 رتبه سقوط را تجربه ميكند و ما به لحاظ تحليلي اين مساله را مطرح ميكنم كه امكان ندارد پايبندي صادقانهاي به اصول وجود داشته باشد و چنين اتفاقاتي رخ دهد.
مومني در ادامه گفت: به گمان من ديدگاه مهندس موسوي در واكنش به اين انحطاط، مبني بر اقتصاد و سياست اخلاقي، راه نجات كشور است و نشان دهنده تشخيص هوشمندانه ايشان. اين مناظره نشان داد ريشه عملكرد سوء اقتصادي ريشه در اين بي اخلاقيها دارد.
اين استاد دانشگاه در ادامه افزود: مناظره ديشب آشكارا و تكاندهنده اين مساله را در معرض ديد ملت قرار داد كه آقاي احمدينژاد در نهايت بيمنطقي و بياحتياطي تعرضهاي غيرمنصفانه و غيراخلاقي زيادي را به دهه اول انقلاب روا داشتند كه در اين 10 ساله، رهبري نظام با امامخميني بود و ايشان تلاش كردند اين موضوع را كماهميت جلوه دهند.
وي گفت: مساله حياتي ديگر اين كه در 8 سال از 10 سال اول انقلاب، رياست قوه مجريه با رهبري كنوني نظام بود و اين مساله ميزان صداقت و پايبندي رئيسجمهور را به اصل ولايت فقيه و جايگاه آن در جامعه نشان ميدهد.
رييس كميته تدوين برنامههاي اقتصادي مهندس موسوي گفت: نكته بسيار مهم ديگر اين كه آقاي احمدينژاد به جاي نقد علمي دوره پس از جنگ، گزينه تعرض به اشخاص غايب را پيش كشيد كه اين روش بسيار منحط است. ايشان بايد توجه كنند كه در دوره مورد نظر، رهبري انقلاب بر مسائل نظارت داشته و اگر احساس نگراني وجود داشت بايد اين احساس براي رهبري پديد ميآمد. از اين منظر ايشان به گونهاي به حريم رهبري تعرض كرد.
مومني افزود: از همه مهمتر اينكه آقاي احمدينژاد كه عملكرد خود در دوره 4 سال را غيرقابل دفاع ميبيند به جاي مطرح كردن دفاعهاي خود، استراتژي هتك حرمت ديگر و تعرض عليه افراد غايب در مناظره را پيش كشيد و اين سوءرفتار كه در دوره 4 سال مرتبا از سوي كارشناسان گوشزد شد.
اين استاد دانشگاه در ادامه افزود: مساله مهم در اين زمينه اتخاذ رويه فرار به جلو از سوي ايشان بود. ايشان بايد توضيح ميدادند كه در حالي كه همه مسوولان 20 ساله قبل از خود را قلع و قمع كردند، چرا فساد مالي در دوره 4 ساله ايشان ركورد همه ادوار تاريخي كشور در دوره 30 ساله پس از انقلاب است. بايد ميگفتند كه اين ميزان گسترش فساد در حالي دامنگير اقتصاد كشور شد كه عناصر مورد اشاره ايشان در مناظره، در اين مدت در دولت حضور نداشتند. در حالي كه در دولت نهم، كارنامه ايشان در زمينههاي مختلف مورد اعتراض قرار گرفت و به واسطه نوع رويكرد دولت در زمينه سياستهاي اصل 44، رهبري مكررا از اين عملكرد ابراز نارضايتي كرد.
مومني در پايان خاطر نشان كرد: فكر ميكنم اين مناظره يك فرصت استثنايي را براي ملت ايران فراهم كرد كه در واكنش به اين روش دست به انتخاب هوشمندانه بزنند.