ترنج موبایل
کد خبر: ۲۶۵۵۶

رهنورد مستندات اخذ دكتراي خود را تشريح كرد

تبلیغات
تبلیغات


زهرا رهنورد اگرچه همسر مير حسين موسوي است و امروز در كنار او ديده مي‌شود ولي خودش به گفته برخي افراد يك رئيس جمهور است. رهنورد مشاورت خاتمي را براي خود يك افتخار مي‌داند به همين دليل است كه وقتي از خاتمي صحبت به ميان مي‌آيد با شور و حرات سخن مي‌گويد.

مي‌گويد محرم اسرار مير حسين است ولي وقتي از او مي‌پرسم در آن شب كه تصميم گرفت وارد عرصه انتخابات شود و نامه‌اي را به خاتمي نوشت بر او چه گذشت؟ مي‌گويد مير حسين آنقدر تو دار است كه در خصوص نامه‌اش به خاتمي به من هم چيزي نگفت.

اين گفت‌وگو قبل از مناظره موسوي و احمدي‌نژاد صورت پذيرفته است يعني زماني كه برخي رسانه‌هاي حامي دولت در خصوص مدرك رهنورد شائبه‌هايي را مطرح كردند و البته رهنورد نمي‌دانست كه رئيس‌جمهور در مناظره با همسرش عكس او را جلوي ببنندگان تلويزيون بگيرد...


رئيس اسبق دانشگاه الزهرا معتقد است رابطه ميرحسين موسوي و حضرت امام(ره) يك رابطه مريد و مرادي بوده است و امام هميشه از ميرحسين موسوي حمايت مي‌كردند.

زهرا رهنورد در پاسخ به سوالي در خصوص فعاليتش بعد از خروج از دانشگاه الزهرا گفت: من طي اين چهار سال در كنار كارهاي علمي، عملكرد دولت را رصد مي‌كردم و واقعا آرزو داشتم كه آقاي احمدي‌نژاد موفق باشند البته اين آرزوي من صرفا اختصاص به ايشان نداشت بلكه براي تمام كساني كه به فكر خدمت به كشور بودند آرزوي موفقيت داشتم.

وي افزود: طي اين مدت هيچگونه انتقادي نكردم و با خودم گفتم شايد كارها بهتر انجام گيرد و سياست درستي صورت بپذيرد و مي‌خواستم ببينم سياست‌هاي احمدي‌نژاد به كجا مي‌رسد؟

همسر ميرحسين موسوي در خصوص علت حضورش كنار نخست‌وزير دوران مقدس در عرصه انتخابات گفت: دليل اينكه در اين مقطع زماني پا به عرصه گذاشتم اين بود كه سياست‌هاي اين دولت را درست نمي‌دانستم لذا تصميم گرفتم بيايم و حرف تازه‌اي بزنم تا در جهت تغيير اقداماتي صورت گيرد.

وي در پاسخ به اين سوال كه چرا طي اين مدت موضع‌گيري نكرديد در حالي كه بسياري از افراد عملكرد دولت را رصد مي‌كردند و موضع‌گيري هم مي‌كردند، گفت: من آدمي نبودم كه بخواهم موضع‌گيري بكنم و مي‌خواستم ايشان (احمدي‌نژاد) فرصت داشته باشند و به كشور خدمت كنند و چون عضو هيچ باند و گروهي نيستم برايم موفقيت اسلام و ايران و انقلاب اسلامي مهم بوده است. براي من مهم اين بود كه رئيس‌جمهوري در كشور باشد كه به مردم خدمت كند. ولي آقاي احمدي‌نژاد سياست‌هاي درستي را در پيش نگرفت و حال كه فرصت چهار ساله‌اش به سر آمده است تصميم گرفتيم كه از اين فرصت استفاده كنيم و حرف‌هاي خود را در خصوص تغيير وضعيت فعلي بيان كنيم و بگوييم كه دنبال گفتمان اسلامي هستيم ولي از زاويه امروز نه از زاويه 30 سال پيش.
رهنورد در خصوص تضييع حقوق زنان در دولت نهم نيز گفت: من در برابر تضييع حقوق زنان سكوت نكردم و فعاليت‌هاي جدي‌اي داشتم ولي ترجيح دادم كه حضور رسانه‌اي نداشته باشم.


وي در توضيح علت عدم تمايلش براي رسانه‌اي نشدن مواضعش نيز گفت: تمام تلاشم اين بود كه موضع‌گيري جانب‌دارانه‌اي نسبت به هيچ‌يك از گروه‌ها نداشته باشم اگرچه من مشاور سياسي آقاي خاتمي بودم و در زمينه سياست، فرهنگ و اجتماع صحبت مي‌كردم ولي نمي‌خواستم اين احساس به وجود بيايد كه يك نگاه جانب‌دارانه‌اي دارم و به دنبال اين نبودم كه اين تلقي در فضاي كشور به وجود بيايد كه مخل كار آقاي احمدي‌نژاد هستم.

اين محقق و روشنفكر ديني تصريح كرد: من نمي‌خواستم چوب لاي چرخ آقاي احمدي‌نژاد بگذارم زيرا چوب لاي چرخ گذاشتن را در زمان نخست‌وزيري تجربه كرده بوديم كه چقدر به دولت ضرر مي‌زند ولي تمام اقداماتي كه مي‌توانستم به عنوان فردي دلسوز براي بهبود وضعيت انجام دهم به طرق مختلف به ايشان رساندم. هرچند هيچ رابطه مستقيمي با آقاي احمدي‌نژاد نداشتم و هم من و هم آقاي موسوي به عنوان افرادي مشوق كه مي‌خواهند يك رئيس‌جمهور در كارهاي خود موفق باشند بدون اينكه توجه داشته باشيم وي اصلاح‌طلب است يا اصولگرا، براي موفقيت اسلام و جمهوري اسلامي در تلاش بوديم.

وي با بيان اينكه به سياست‌هاي اقتصادي و نيز بي‌توجهي به حقوق زنان در دولت احمدي‌نژاد معترض بوديم و اين اعتراض را به اشكال مختلف به گوش ايشان رسانديم، گفت: احمدي‌نژاد هيچگاه توجهي به دلسوزي‌هاي مشوقانه ما نكرد و حالا كه فرصت تغيير و تحول است و حرف‌هاي ما نيز در ايشان اثر نكرد مستقيم وارد عرصه شديم.

رئيس سابق دانشگاه الزهرا با رد اين موضوع كه ميرحسين موسوي مشاور احمدي‌نژاد بود، اظهار داشت: ميرحسين موسوي هيچگاه مشاور رسمي ايشان نبوده ولي به اشكال مختلف اطلاعات و راه‌حل‌هايي را به ايشان مي‌رساند و حتي در روزهاي اول رياست‌جمهوري آقاي موسوي به ايشان مي‌گفت كه انجام برخي كارها براي دولت ايشان و دولت نهم مفيد است ولي احمدي‌نژاد توجهي به اين توصيه‌ها نكرد.

وي تاكيد كرد: موضع من و موسوي هرگز از زاويه موضع گروه‌هاي سياسي نبوده است.ما يك فكر خاصي را دنبال مي‌كرديم كه البته اين تفكر، گرايشات اصلاح‌طلبانه‌اش بسيار قوي بود و به همان نسبت گرايش اصول‌مدارانه هم داشتيم و براي ما موفقيت جمهوري اسلامي و سعادت و رفاه ملت ايران مهم بوده و ما نمي‌توانيم وامدار هيچ جناحي باشيم. ما همانند امام حسين(ع) كه فرمودند براي اصلاح امور جدم برخاستم براي اصلاح جامعه قدم بر داشتيم.

رهنورد همچنين در خصوص برخي شائبه‌ها كه از سوي رسانه‌هاي وابسته به دولت در خصوص مدرك دكتراي علوم سياسي‌اش مطرح شده است، گفت:‌ من سال 74 دكتراي علوم سياسي را گرفتم و بسياري از اساتيد علوم سياسي استاد من بوده‌اند. من در واقع در دو رشته درس خواندم ليسانس مجسمه‌سازي و فوق‌ليسانس پژوهشي و همچنين فوق‌ليسانس علوم سياسي و دكتراي علوم سياسي دارم. وقتي دكترا را خواندم اول بايد مدرك علوم سياسي را مي‌گرفتم و بعد دكترا مي‌خواندم ولي هم‌اكنون كساني هستند كه فوق‌ليسانس و دكتراي آنها با هم مغاير است و من هم ابتدا فوق ليسانس علوم سياسي و بعد دكتراي علوم سياسي خواندم.

وي در خصوص مباحث مطرح شده در رسانه‌ها در خصوص مدرك تحصيلي‌اش گفت: چند روز قبل از كارگزيني محل تدريسم با من تماس گرفتند كه مدرك دكتراي خود را تحويل بدهيد و من هم اين كار را كردم. البته من مي‌دانم ريشه اين بداخلاقي‌ها كجاست و آن را متوجه استادي مي‌دانم كه به دليل رقابتي كه با من داشت و وقتي ديد من فول پروفسور شدم در رقابت با من، بر مدرك من خرده گرفت كه البته اين موضوع مربوط به يك سال و نيم پيش است و احتمالا اين موضوع نيز از اين فرد نشات مي‌گيرد البته ايشان استاد علوم سياسي نيست و خانمي است كه سن‌اش بيشتر از من است و اولين‌بار ايشان اين موضوع را بيان كردند.

همسر نخست‌وزير دوران دفاع مقدس در خصوص علت به طول انجاميدن مدت زمان اخذ مدرك دكترايش نيز گفت: علت اينكه دكتراي من 10 سال به طول انجاميد به رساله‌ام در مورد "دولت اسلامي" برمي‌گردد. اساتيد چون در نوع پايان نامه من بحث داشتند در تصويب آن، زمان زيادي صرف شد.

وي با بيان اينكه دكتراي علوم سياسي‌اش را از دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقيقات گرفته است و رشته هنر را در دانشگاه تهران خوانده است، گفت: علت اينكه دوران دكتراي من 10 سال طول كشيد اين بود كه دكتراي من اول پژوهشي بود و بعد آن را آموزشي كردم و نتيجه اين شد كه دوباره بايد از اول شروع مي‌كردم و براي همين 10 سال به طول انجاميد.

رهنورد در بخش ديگري از اين گفت‌وگو به دوران اصلاحات اشاره كرد و در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه برخي مي‌گويند جنبش اصلاح‌طلبي در ايران ناكام بوده است، گفت: به نظر من اصلاحات عقيم نمانده است و به پيش مي‌رود. اصلاحات به اهداف متعالي خودش در مرحله نخست رسيده است. چه موسوي بيايد و چه فرد ديگر، آرمان‌هاي اصلاحات ادامه پيدا مي‌كند.

وي به سفر خود به شهرستان‌ها اشاره كرد و گفت: وقتي به شهرستان‌ها مي‌روم رضايت عميق مردم را از دوران اصلاحات مي‌بينم به خصوص در مسائل اقتصادي و همچنين به كار گرفتن زنان در پست‌هاي مديريتي، اما دليلي ندارد كه هر آرماني را كه مطرح مي‌كنيم سريع به خواسته‌هاي خود برسد. مگر آرمان‌هاي انقلاب اسلامي بعد از 30 سال به نتيجه نهايي خود رسيده است؟

رهنورد با بيان اينكه من آنچنان ايده‌آليسم نيستم كه فكر كنم اصلاحات يك گل اركيده بود كه بدون هيچ خاري بايد به خود زد، اظهار داشت: معتقدم اصلاحات فراز و نشيب‌هايي دارد و همينطور به پيش مي‌رود تا زماني كه آن را به حضرت مهدي تحويل دهيم.
وي در پاسخ به اين سوال كه خاتمي در برابر درخواست‌هاي متعدد از پذيرش رهبري اصلاحات خودداري مي‌كند، گفت: آقاي خاتمي رهبر جنبش اصلاحات است چه بپذيرد چه نپذيرد. اصلاحات رهبري داشت و رهبر آن آقاي خاتمي بود. اكنون هم آقاي خاتمي رهبر آن است و اين هيچگونه تضادي با اينكه ايشان بپذيرد يا نپذيرد ندارد .اصلاحات نهالي بود كه در زمان آقاي خاتمي كاشته شد و اين نهال هم‌اكنون به پيش مي‌رود اگرچه ممكن است برايش مشكلاتي به پيش بيايد.

همسر ميرحسين موسوي در پاسخ به سوالي مبني بر اينكه افرادي كه زماني ادبيات اصلاحات را مذموم مي‌دانستند ولي اكنون از آن استفاده مي‌كنند، گفت: ما نسبت به جريان‌هاي سياسي نبايد ايدآليستي عمل كنيم يك جريان سياسي ممكن است از بعضي زوايا خود را بازسازي كند و اگر يك جريان در درون خود راكد باقي بماند آن زمان از بين خواهد رفت.

وي با بيان اينكه جريان اصلاحات از نظر من نقدپذير است، گفت: من هم به جريان اصلاحات نقد دارم كه البته نقد من عمدتا زمينه‌هاي فرهنگي دارد ولي در مجموع اصلاحات را جريان موفقي مي‌دانم و شاخصه‌هاي آن هم موفق بوده است مانند مردم‌سالاري ديني و رشد اقتصادي و نيز حضور زنان در عرصه مديريت كه از جمله شاخصه‌هاي مهم دوران اصلاحات است وقتي آقاي خاتمي رياست‌جمهوري را تحويل دادند تورم نزديك 13 درصد بود ولي اكنون به 25 درصد رسيده است انرژي هسته‌اي به شكل صلح‌آميز آن در زمان آقاي خاتمي رشد داشته است و اين موفقيت بزرگ براي دوران اصلاحات به شمار مي‌آيد هرچند بذر اين موفقيت در زمان آقاي موسوي كاشته شد و در زمان آقاي هاشمي ادامه داشت.

رئيس سابق دانشگاه الزهرا خاطرنشان كرد: موفقيت‌هاي زمان اصلاحات آنچنان بوده كه هم‌اكنون نيز برخي افراد كه در زماني با آن مخالف بودند از آن صحبت مي‌كنند اگرچه هيچ دولتي نمي‌گويد ما ضد آزادي و ضد زن هستيم حتي دولت احمدي‌نژاد هم سعي كرد يك خانم را معاون رئيس‌جمهور كند و خانمي را براي مشاوره انتخاب كرد البته مشاورت خانم در رياست جمهوري اولين‌بار در زمان آقاي هاشمي‌رفسنجاني مطرح شد.

وي با بيان اينكه احمدي‌نژاد هم مي‌خواست خوب عمل كند ولي روش‌هايي در پيش گرفت كه دولتش ناموفق ماند و شكست خورد، اظهار داشت: بسياري از شاخصه‌هاي اصالاحات را احمدي‌نژاد مي‌خواست ادامه بدهد ولي چون ورودي غلطي داشت ناموفق بود.

رهنورد در بخش ديگري از اين گفت‌وگو به رابطه هاشمي‌رفسنجاني و ميرحسين موسوي و نيز تحليل برخي رسانه‌هاي وابسته به دولت مبني بر اينكه هاشمي‌رفسنجاني پروژه ضد احمدي‌نژاد را مديريت مي‌كند اشاره كرد و گفت: آقاي هاشمي از محورهاي انقلاب هستند و بدون ايشان مشكل بتوان تاريخ انقلاب را تحليل كرد من قطعا بعيد مي‌دانم كه آقاي هاشمي بخواهد كسي را بزرگ كند و به تبع آن كس ديگري را كوچك كند البته ايشان يك سياستمدار است ولي سياستمداري‌اش آغشته به تزوير نيست و اگر بخواهيم اينگونه تحليل‌ها را باور كنيم بايد بسياري از شاخصه‌هاي انقلاب اسلامي را زير سوال ببريم.

وي با بيان اينكه ميرحسين موسوي شخصا تصميم گرفت كه وارد عرصه انتخابات رياست‌جمهوري شود و آن را وظيفه و تكليف خود مي‌دانست، اظهار داشت: هيچ فرد ديگري ميرحسين را براي حضور در عرصه انتخابات ترغيب نكرد و تنها تحليل و جمع‌بندي خودش بود كه وارد كارزار انتخابات شد.

همسر ميرحسين موسوي در ادامه به رابطه هاشمي‌رفسنجاني و نخست‌وزير دوران دفاع مقدس در دهه 60 پرداخت و گفت: همه شخصيت‌هاي بزرگ انقلاب يك هدف داشته‌اند و آن موفقيت جمهوري اسلامي و تحويل آن به امام زمان(عج) بوده است و اين هدف اصلي بوده است و مسلما روش‌هاي آقاي

هاشمي‌رفسنجاني و ميرحسين موسوي يكي نبوده ولي اينگونه نبوده كه در تضاد هم باشند زيرا هدف يكي بوده و هيچ دليلي وجود ندارد كه همه براي رسيدن به يك هدف يك شيوه را در نظر بگيرند.

رهنورد در بخش ديگري از اين گفت‌وگو در واكنش به تحليل برخي افراد مبني بر تقابل ديدگاه حضرت امام(ره) و ميرحسين موسوي گفت: به اين تحليل فقط بايد خنديد و خنده‌دارتر از اين تحليل وجود ندارد اينكه نخست‌وزير 8 سال دفاع مقدس با رهبر كبير انقلاب اسلامي و مراد همه مسلمين جهان در تضاد بوده است فقط از روي شيطنت و تخريب است.

وي رابطه ميرحسين موسوي و امام(ره) را رابطه مريد و مرادي دانست و گفت: ميرحسين موسوي اگر صحبت كارشناسي داشت به حضرت امام(ره) انتقال مي‌داد و حضرت امام(ره) نيز بسيار به نظرات كارشناسي اهميت مي‌دادند و امام هميشه حامي ميرحسين موسوي بودند و اگر حمايت ايشان نبود آقاي موسوي آن موفقيت عظيم را در 8 سال دفاع مقدس نمي‌توانستند به دست بياورند و با نفت 5 دلاري به گونه‌اي رفتار كردند كه مستضعفين هم سير بودند و گرسنگي در كشور وجود نداشت بچه‌هاي خياباني نبود و زنان ويژه هم در آن زمان وجود نداشت البته تنها تلاش و سخت‌كوشي ميرحسين موسوي نبوده است بلكه ايثارگري مردم هم در اين زمينه تاثير داشت.

همسر نخست‌وزير دوران دفاع مقدس به استعفاي ميرحسين موسوي اشاره كرد و گفت: پس از استعفاي آقاي موسوي امام خميني(ره) طي نامه‌اي گفتند من همچنان از شما حمايت مي‌كنم و به شما اعتماد دارم اگر جو تخريب به دليل شرايط خاص كانديداتوري وجود دارد به عنوان روشنفكر انقلاب اسلامي توصيه مي‌كنم هرگز به خاطر مقاصد سياسي و گروهي منافع ملي كشور خودشان را زير پا نگذارند.

وي در پاسخ به سوالي درخصوص احتمال مخالفت‌هايي از جنس هر 9 روز يك بحران براي ميرحسين موسوي در صورت پيروزي‌اش در عرصه انتخابات گفت: اين درست است كه اصلاحات هميشه با بحران روبه‌رو بوده است و اين بحران‌ها از سوي كساني انجام مي‌گرفت كه مي‌خواستند قدرت در دست آنها باشد و هميشه كساني كه مايل هستند قدرت در دست آنها باشد براي همه بحران مي‌سازند و اين طبع نظام‌هايي است كه دموكراسي را رعايت نمي‌كنند.

رهنورد با تاكيد بر اينكه روحيه مردم‌سالاري در گروه‌هايي كه بحران‌سازي مي‌كنند وجود ندارد، گفت: اميدوارم كساني كه در اين رقابت به پيروزي نمي‌رسند منافع ملي را به منافع قدرتمداري ترجيح بدهند و از بحران سازي دست بردارند.
وي در پاسخ به اين سوال كه آيا مير حسين موسوي خودش را براي اينگونه مخالفت‌ها آماده كرده است گفت: هر سياستمداري قاعدتا بايد خود را براي جوابگويي به مخالفين خود آماده كنند و موسوي هم يك سياستمدار است و مطمئنا خودش را براي برخي بحران‌ها آماده كرده است.

استاد سابق دانشگاه الزهرا همچنين در مورد تفاوت عدالت در ديدگاه ميرحسين موسوي با ديدگاه احمدي‌نژاد نيز گفت: وقتي رئيس‌جمهور ادعا كرد كه مي‌خواهد عدالت را برقرار كند اما كشاورزي را از بين برد و صنعت را با واردات بي‌رويه از بين برد و كارخانه‌ها را تعطيل كرد و با يك فضاي خشن امنيتي آرامش را از جوانان گرفت روش‌هاي آن رئيس‌جمهور براي استقرار عدالت مطمئنا غلط است. مهم اين است كه عدالت را با چه اقداماتي پياده مي‌كنيم و اين را بايد بدانيم عدالت شعار همه مردم است و صرفا شعار آقاي احمدي‌نژاد نيست.

رهنورد در پايان گفت‌وگوي تفصيلي در خصوص اميدواري‌اش نسبت به پيروزي‌اش در عرصه انتخابات نيز گفت: حضرت امام فرمودند ما مامور به تكليف هستيم نه مامور به نتيجه و تمام تلاش خود را بايد براي حضور يك رئيس‌جمهوري كه در ضمن اينكه اصلاح‌طلب است و به اصول مهم انقلاب اسلامي و قرآن كريم اهميت مي‌دهد به خرج دهيم پيروزي دست خدا است.

تبلیغات
تبلیغات
ارسال نظرات
تبلیغات
تبلیغات
خط داغ
تبلیغات
تبلیغات