پس از تصمیم انگلیس مبنی بر خروج از اتحادیه اروپا، بانکهای بزرگ آمریکا و اروپا داراییهای خود را از این کشور خارج میکنند.
پایگاه اینترنتی بلومبرگ در مطلبی نوشت: با رأی مثبت مردم انگلیس به خروج این کشور از اتحادیه اروپا (برکسیت) بزرگترین بانکهای آمریکا و اروپا بخشی از داراییهای خود را از این کشور خارج میکنند. تاکنون حجم پولهایی که قرار است از انگلیس خارج شوند بیش از 165 میلیارد دلار برآورد شده است.
اقتصاددانان دانشگاه نیویورک با ارائه یک مدل مالی، حجم زیان پولی بانکها و مؤسسات مالی آمریکایی و اروپایی که در انگلیس فعالیت دارند را محاسبه کرده است. به عقیده کارشناسان خروج دارایی بانکها از انگلیس میتواند ریسک کاهش ارزش سهام این بانکها را در بازارهای بینالمللی دوچندان کند و آینده مالی بانکها را با بحران شدید مواجه سازد.
این مدل اقتصادی نشان میدهد حتی پیش از برکسیت سرمایهگذاری بانکهای اروپایی و آمریکایی در انگلیس میتوانست زمینهساز زیان مالی آنها شود. تا آخر ماه مه (11 خرداد) تخمین زده میشد بزرگترین بانکهای آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه و ایتالیا درمجموع با کمبود 998 میلیارد دلاری سرمایه مواجه شوند. پس از برگزاری برکسیت در ماه ژوئن حجم سرمایه این بانکها بار دیگر کاهش یافت و به یک هزار میلیارد و 163 میلیون دلار رسید. این آمار در ماه جاری میلادی (ژوئیه) با کاهش مضاعف 165 میلیارد دلاری مواجه شده است. در این شرایط تولید ناخالص داخلی کاهش یافته و دولت انگلیس با افزایش مالیاتها سعی در جبران شکست ناشی از کمبود سرمایه دارد.
کارشناسان پیشبینی میکنند بیثباتی و مشکلات مالی ناشی از برکسیت به رشد اقتصادی انگلیس دامن بزند و به نوبه خود با کاهش فرصتهای سودآور، مردم و شرکتها را برای بازپرداخت وام با مشکل مواجه سازد. این روند بیشتر به نفع بانکهای انگلیس است و نگرانی بانکهای فرانسوی و ایتالیایی را درباره رشد اقتصادی اروپا افزایش خواهد داد و بانکهای آمریکایی را مجبور میکند برای حفظ سرمایه نرخ بهره را کاهش دهند. درنهایت میتوان نتیجه گرفت که خروج انگلیس از اتحادیه اروپا برای بانکهای اروپایی و آمریکایی بد است.