bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۸۲۱۸۶

مراکز بهداشتی زنان روسپی در هجوم منتقدان

تاریخ انتشار: ۰۸:۵۲ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۵
برداشت اول
در کوچه ‌پس‌ کوچه‌های دروازه‌غار، روی پله‌ای قدیمی نشسته. توانش به اندازه‌ای نیست که حتی زیپ کیفش را ببندد. همان‌طور که سیگار را گوشه لبش می‌گذارد، می‌خواهد زیپ را ببندم. بسته کوچکی را از جیب کنار شلوار شش‌جیبش درمی‌آورد. پلاستیک محتوی گرد را جلو صورتش می‌گیرد و می‌گوید: «خب اینم از دوای امروز...». بعد سرنگ نو را از بسته‌اش خارج می‌کند و پشت به من کارش را می‌کند. نامش آذر است. ٣٤ساله، می‌گوید هشت‌سال است کارتن‌خوابی می‌کند. تا همین ١٠ ماه پیش شیشه می‌کشیده، اما حالا همه‌چیز را امتحان می‌کند.

دلیلش هم ساده است: «خب می‌دونی چیه؟ بستگی داره به ساقیت! و جیب من هم این وسطا نقش مهمی ایفا می‌کنه». از آذر می‌پرسم که هربار چقدر پول دوا می‌دهد، همان‌طور که سرنگ را به دستم می‌دهد تا سیگاری آتش کند، می‌گوید: «همیشه که پول نیست خواهر من! یه‌وقتایی من پول دارم و میدم جای دوا. بعد یه‌وقتایی من پول دارم و اینا پول نمی‌خوان، یه‌وقتایی هم هست که من پول ندارم و خب دیگه در ازاش باید به این نامردا سواری بدم...». آذر می‌گوید: «اولا آن‌قدر هم ارزون نبودما. اولا یه جای ثابت کار می‌کردم. یعنی از خواهرم بهم ارث رسیده بود. توی کرج، بعد از فرار با یه سیمین‌خانمی آشنا شدیم. می‌گفت کارش خوبه، یعنی آن‌قد پول میدن که به قروفرمون برسیم، یه جا هم برا خواب داشته باشیم... راست هم می‌گفت، خوشگل می‌کردیم می‌رفتیم عظیمیه دور‌دور... اما خب نشد دیگه.

من زود معتاد شدم. سیمین‌خانم هم گفت هرررررررررری...»؛ هری‌اش را با تشدید می‌گوید. حالا آذر برای یک لقمه نان، برای یک وعده هروئین یا هر دوای دیگری خودش را خرج می‌کند. هزینه‌اش هم می‌تواند به اندازه یک نان ٥٠٠تومانی باشد یا چهاردانه هروئین (یک گرم) پنج‌هزارتومانی... از آذر می‌پرسم ایدز داری؟ می‌گوید: «ها؟ نمی‌دونم... مگه دیگه فرقی‌ام می‌کنه؟»
 
برداشت دوم
تصویر داخل تلفن همراه واضح نیست، دختر آرایش غلیظی دارد و پشت چراغ قرمز یکی از خیابان‌های پرتردد ایستاده است. با مرد راننده که کنار می‌آید، سوار ماشین می‌شود. از صحبت‌های ضبط‌شده توسط دوربین معلوم می‌شود دختر متولد ١٣٧٤ است. بعد هم به مرد می‌گوید که دو دختر دیگری که گوشه میدان ایستاده بودند هم خواهرانش هستند. دختر با خنده درباره خانواده‌اش صحبت می‌کند و تصویر سیاه می‌شود... .
 
برداشت سوم
روی تخت کمپ نشسته‌ام. زنی مبهوت نگاهم می‌کند. کیفم را بالا و پایین می‌کند و می‌پرسد: «کیفت مارکش ابر کرومبیه؟» جمله توی دهانم گم می‌شود که می‌گوید: «من رو بیخود برداشتن آوردن اینجا. باید برم سند ماشینم‌رو بگیرم. آخه خیلی کار دارم می‌دونی؟» یک ساعت قبل از این گفت‌وگوی کوتاه، مدیر کمپ می‌گوید جواب آزمایش اچ‌‌ای‌وی زن مثبت بوده. حالا زن دوباره به خانه تیمی برگشته و احتمالا سند ماشینش را هم پس گرفته...».
 
اینها بخش‌هایی از تصویرهایی است که می‌گویند حالا از دلایل اصلی ابتلا به ایدز ایرانیان است. پس از‌ اعلام معاون وزیر بهداشت مبنی‌بر تغییر چرخه ابتلا به اچ‌‌آی‌وی و پذیرش این مسئله که دیگر سرنگ‌های آلوده مسئله ایدز نیست، متخصصان اعلام کردند: این تشت مدت‌ها بود بر زمین افتاده بود، اما کسی حاضر نبود صدایش را بشنود. حالا که ماجرا پیچیده شده، حالا که هربار رابطه خارج از ازدواج می‌تواند چندین نفر را به بیماری مبتلا کند، مجبور به اعتراف شده‌ایم.

بهاره، مددکار یکی از خانه‌های بین‌راهی کارتن‌خواب‌هاست. بدون آنکه کسی متوجه شود، می‌گوید: «اون خانمی که روی تخت انتهای سالن خوابیده مثبت است، هیچ‌کدام از هم‌اتاقی‌هایش هم نمی‌دانند. چون اگر بفهمند می‌ترسند با او در یک مکان بمانند». درباره کار و شغل زن سؤال می‌کنم. بهاره با کمی مکث می‌گوید: «چی بگم... خب البته شرایطش خاص بوده... پدرش وادارش می‌کرده...».
 
شاید همه اینها باعث شد که وزارت بهداشت اعلام کند، پایگاه‌هایی برای سلامت‌سنجی افراد آسیب‌دیده و زنان روسپی تأسیس می‌شود تا آنها از نظر بهداشتی بررسی و غربالگری شوند. دکتر سیاری در نشست خبری خود در چهارشنبه هفته گذشته اعلام کرده بود: «انتقال جنسی ایدز در ایران دوبرابر شده است. حدود یک دهه پیش ١٥ درصد موارد انتقال ایدز از طریق جنسی بود و اکنون به ٣٠ درصد افزایش یافته است. الگوی انتقال جنسی ایدز رو به افزایش است و کنترل آن نیازمند اطلاع‌رسانی شفاف به مردم است. مشکل جدی فعلی انتقال ویروس ایدز از طریق تماس جنسی است که میزان انتقال ایدز از این طریق در یک دهه گذشته دوبرابر شده البته این مسئله مختص ایران نیست و در تمام دنیا وجود دارد. علت ناموفق‌بودن در کنترل انتقال جنسی ایدز این است که نمی‌توانیم همه مسائل را عریان و شفاف به مردم بگوییم؛ مثلا در مورد کاندوم نمی‌توانیم راحت صحبت کنیم».

همان روز بود که سیاری از تأسیس مراکز جدیدی در کنار مراکز شبکه بهداشتی برای معاینه زنان روسپی خبر داد که این افراد را از نظر بیماری‌های قابل‌انتقال از طریق تماس جنسی مانند هپاتیت، ایدز و سایر بیماری‌های مقاربتی محافظت می‌کند؛ مراکزی که قرار بود پس از معاینه، به زنان روسپی آموزش‌های لازم برای پیشگیری از بیماری‌های مقاربتی را بدهد و وسایل پیشگیری را به صورت رایگان در اختیار آنان قرار دهد».
 
اما هنوز کلام دکتر سیاری منعقد نشده بود که دعوا شروع شد. تأسیس مراکز بهداشتی تبدیل به صدور کارت سلامت شد و جلوگیری از انتقال ایدز، ازسوی عده‌ای، مشروعیت‌بخشیدن به روسپی‌گری؛ ماجرایی که هرچند وزارت بهداشت آن را تکذیب کرد، اما با حمله منتقدان، دیگر حتی تأسیس مراکز بهداشت بعید به نظر می‌رسد. مرکز بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت اعلام کرد: «همه خدمات به گروه‌های آسیب‌پذیر در نظام مراقبت‌های اولیه بهداشتی کشور ارائه می‌شود که شامل یک بسته جامع آموزش، مشاوره، مراقبت‌های بالینی، درمان و اقدامات حمایتی است که کلیه زنان آسیب‌پذیر شامل همسران معتادان تزریقی، همسران مبتلایان به عفونت اچ‌آی‌وی (ایدز)، همسران زندانیان با رفتارهای پرخطر و زنان مصرف‌کننده مواد اعتیادآور و دارای رفتارهای پرخطر را شامل می‌شود».
 
دکتر مهری رضوان‌مهر، مددکار اجتماعی و استاد دانشگاه تهران، درباره حضور زنان روسپی می‌گوید: «متأسفانه همیشه وقتی قرار است یک اتفاق مفید در بخشی از جامعه بیفتد، با پیش‌داوری‌های غیرمسئولانه، به قدری اصل ماجرا توسط عده‌ای زیر سؤال می‌رود و مسئله به حدی آسیب می‌بیند که دیگر نمی‌شود به آن نزدیک شد. آن دوستانی که بابت حضور زنان روسپی در شهر دادشان درآمد و اصل بودن آنها را زیر سؤال برده‌اند، یا در این شهر زندگی نمی‌کنند، یا از خانه‌هایشان بیرون نمی‌آیند. زنان تن‌فروش در شهر وجود دارند و باید بپذیریم که ساماندهی آنها نباید فقط وقت نوروز برای پاکیزگی سطح شهر اتفاق بیفتد. محض خاطر دوستان باید عرض کنم که اتفاقا در ‌گران‌قیمت‌ترین خیابان‌های تهران، خانه‌های تیمی وجود دارد و زنان به عرضه خود مشغول هستند. حضور کارگران جنسی را نمی‌شود انکار کرد و چه خوب اگر دوستان بتوانند از ازدیاد آن جلوگیری کنند».

وی افزود: «اما با این تعداد چه باید کرد؟ آنها را ته دریا بریزیم؟ آیا می‌توانیم برای همه مردم بپا بگذاریم و روابط جنسی‌شان را رصد کنیم؟ چه اشکالی دارد که در مراکز آسیب جایی باشد که به این دسته از زنان خدمات بهداشتی ارائه دهد تا از فجایع بزرگ‌تر جلوگیری شود؟ درباره آنها حرف نزنیم تا کجا؟ انکارشان کنیم؟»

این مددکار تصریح کرد: «وقتی اجازه نمی‌دهند درباره مشکل‌هایمان صحبت کنیم، ماجرای دروازه‌غار پیش می‌آید. وقتی صحبت‌کردن از مصائبی چون اعتیاد، ایدز و تن‌فروشی مصداق سیاه‌نمایی می‌شود با محله‌هایی روبه‌رو می‌شویم که اعتیاد و ایدز و بزه جزء بافت جدایی‌ناپذیر آنها شده. وقتی عده‌ای دوست دارند طرح مسئله در کشور را با عینک سیاسی ببینند و از آن بهره‌برداری سیاسی کنند و تا زمانی که این روش وجود دارد، نمی‌شود انتظار هیچ اتفاق خوشایندی را داشت».
 
دکتر محمدامین قانعی‌راد، رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران درباره آموزش به زنان روسپی می‌گوید: «نمی‌شود حضور این دسته از زنان را انکار کرد. بودجه‌ای هم برای ساماندهی آنها مشخص شده، خب چه اشکالی دارد که بشود به این زنان آموزش داد؟ چه اشکالی دارد که جلوی این ماجرا از همین‌جا گرفته شود؟ چرا می‌خواهیم اتفاقی که سر ایدز افتاد را دوباره تکرار کنیم؟ همان وقتی که بحث ازدیاد جمعیت مبتلا به ایدز بود، عده‌ای اجازه صحبت درباره آن را نمی‌دادند. حالا که از طریق مراجع رسمی کشور هم تغییر نحوه انتقال ایدز تأیید شده، چرا اجازه نمی‌دهید با آن مبارزه شود؟ یادمان هم باشد که زنان روسپی فقط زنان معتاد نیستند. بخش عمده‌ای از این زنان از نظر اعتیاد، سلامت هستند و ظاهر آراسته دارند. نباید با انکار حقیقت جلوی مبارزه با آن را بگیریم».
 
گفتنی است سال گذشته در پی دستگیری بالغ بر دو ‌هزار زن خیابانی و بررسی وضعیت آنها، مشخص شد ۶۰۰ نفر از آنها روسپی‌گری را به‌عنوان شغل خود انتخاب کرده‌اند و هزارو ٤٠٠ نفرشان از طریق شبکه‌های مجازی به این دام افتاده و اقدام به ارتباط‌ با مردان هوسران می‌کرده‌اند.
ناشناس
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
دلواپسان متحجر عادت دارند همه چیز را با ماله کشی بپوشانند و مملکت را گل و بلبل نشان دهند و تنها وقتی حاضر به اعتراف میشوند که گند بلا و بیماری همه جا را گرفته باشد، تازه آن موقع هم مشکل را بگردن استکبار جهانی می اندازند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
خواهشن منتشر کنید:

1- کاندوم و وسائل پیشگیری فقط جلوی مریضیهای مقاربتی خونی را میگیرند. آن هم با درصد خطای 10.

2- زگیلهای تناسلی و بسیاری از امراض پوستی با وجود کاندوم هم منتقل میشوند! تنها ارتباط پوستی افراد کافیست.

3- ارتباط با دهان افراد میتواند میلیونها باکتری و ویروس را بین افراد انتقال دهد. دهان یکی از آلوده ترین قسمتهای بدن انسان است.

4- وجود کوچکترین خونریزی در لثه ها و دهان میتواند باعث انتقال ایدز و هپاتیت شود.

----

عدم آگاهی کافی از خطرات روابط (لجام گسیخته) جنسی با افراد ناشناخته ، جامعه ما را روز به روز بیشتر به باتقلاق بیماری ها غیر قابل درمان فرو میبرد.

آگاه باشید و آگاه کنید اطرافیانتان را.
ناشناس
Finland
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
فاتحه مملکت با این افکارشون خوندن رفت.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
"نمی‌توانیم همه مسائل را عریان و شفاف به مردم بگوییم؛ مثلا در مورد کاندوم نمی‌توانیم راحت صحبت کنیم"
واقعا نمیفهمم چرا اینقدر موارد مربوط به مسائل جنسی که از نیازهای اولیه بشر هست باید سانسور و بایکوت بشه. تا حالا که راجه به این مسائل شفاف صحبت نکردید آیا جوانها سربه زیرتر شدند و کمتر سراغ این موارد میرن یا برعکس شده این قضیه؟
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
انکار معزل تنها موجب گسترش معزل خواهد شد و چیزی را تغییر نخواد داد. این واقعیتی است که وجود دارد و اولین پله ی حل آن پذیرش واقعیت است. باید قورباغه را با تمام چندش آور بودنش قورت داد. ابتکار عمل شایسته ایست که امیدوارم عملی شود تا کار از کار نگذشته. دختران و پسران دهه ی 80 در خطر جدی اند
انتشار یافته: ۳۰
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
وزارت بهداشت از مراجع تقلید کمک بگیرد ، مسئله به سادگی قابل حل است.
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
با توجه به سکوت مراجع تا به امروز، ظاهرا مراجع تقلید دوست ندارند در این رابطه ابراز نظر کنند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
lol
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
عزیزم آموزش از سنین پایین بهترین راه مبارزه با شیوع هست. وقتی فردی در دوران دبیرستان با نحوه استفاده از کاندوم و همینطور پرهیز از رفتارهای پرخطر جنسی آشنا بشه درصد خیلی کمتری از این دست وقایع رخ میده.
البته بعد از آموزش، معضل فقر و بیکاری هست که اگر همه نهادهای دولتی و حکومتی و چپ و راست و دلواپس و اصلاح طلب و سایرین دست به دست هم بدن و بجای اینکه آبروی خود و کشور و نظام رو ببرند چاره ای بیاندیشند که عمل گرایی در اون به چشم بخوره میشه از افزایش این موضوع جلوگیری کرد...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
از معدود کارای مثبت دولت. امیدوارم ادامه پیدا کنه.
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
کارهای مفید این دولت بسیار زیاد هست. یکیش اینه که الان دلار 6000 هزار تومن نشده و میتونیم هنوز نفت بفروشیم و تحریم ها تا اون جایی که به خطوط قرمز بر نمی خورد برداشته شده است.
برای بقیه تحریم ها هم باید خطوط قرمز جابجا بشه که از دست این دولت و یا مردم خارج است.
دانیال
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
دولت ایران 20 سال ازمردم عقب تره وقتی همه ماهواره دارند دولت ویدئو آزاد میکنه حالا که همه جاروسپی داریم تازه دولت صیغه رو آزاد کرده!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
یعنی در همین حد هم نمیفهند!
كياسري
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
قبول يك حقيقت تلخ در جامعه و كم كردن خطرات آن ، به معني مشروع دانستن آن نيست. نمي شود خطر آفرين ترين معظل بهداشتي جامعه را مانند آتش ، زير خاكستر پنهان كرد. مداواي يك زخم و جلو گيري از پخش آن در كل بدن ، به معناي قبول داشتن زخم نيست.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
تورو خدا این تعصبات کورکورانه را بذارید کنار
حالا دولت میخاد ی کار درست انجام بده شما نذارید.
میخایید ایدز و هپاتیت و... فراگیر بشه؟؟!!!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
برای جلوگیری از اشاعه بیماری های واگیر دار و مشکلات بیشتر حتما حتما باید در مراکز درمانی تحت درمان و آموزش پزشکی قرار بگیرند تا کی باید مثل کبک سرمان را زیر برف ببریم. به نظر من مخالفان یا خودشان مشتری هستند یا از خانه بیرون نمی آیند.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
ما به دروغگويي انكار ووارونه شنيدن حقايق عادت كرديم
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
خیلی شرایط بدی شده است. هر دختری که تقاضایی دارد را به چشم روسپی می بینیم. من (یک مرد میانسال) چندی پیش در حال عبور از خیابان بودم، یک دختر به من اشاره کرد که به طرفش بروم. از من خواست که برایش ساندویج بگیرم. در پشت ستونی به خواهرش هم اشاره کرد. برایشان از یک سوپری نزدیک دو عدد ساندویج گرفتم و به راه خود رفتم. به همین سادگی...
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
متاسفانه در مسئله ی روسپی گری فقط به زنان اشاره می شود اما اکثر مردان شرافت شما را ندارند
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
به جوانها نیز باید آموزش داده شود تا از رفتار های پر خطر اجتناب کرده وچگونه از وسایل محافظتی استفاده کنند . غرب با آموزش محافظت از خود به مردم بر مشکل فایق آمد .تا دیر تر از این نشده جوان ها را با روشهای محافظت از خود آشنا کرده .انکار موضوع موجب بروز سونامی خطرناکی در این زمینه خواهد شد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
درصد مبتلايان در ايران 0.14 درصد و در آمريكا 0.60 درصد است. (چهار برابر) ضمناً در روسيه 1.10 درصد، آفريقاي جنوبي 19 درصد!! و سوازيلند 28% !!!! مي باشد. همچنين جمعيت نسبي مبتلايان در كشورهاي پيشرفته اي مانند نروژ، دانمارك، استراليا، آلمان، سوئد، هلند، ايتاليا، ايرلند، ايسلند، كانادا، بلژيك، سوييس، فرانسه، اتريش و ... از ايران بيشتر است. اين هم لينكش:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_HIV/AIDS_adult_prevalence_rate
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
آقای ناشناس

این درصد ها رو نه به نسبت جمعیت بلکه به نسبت افراد درگیر در امور جنسی مقایسه کن!
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
پاسخ 13:52
آقاي محترم مسئله درصد مبتليان نيست، مسئله سرعت رشد و تغيير الگوست كه زنگ خطر را به صدا درآورده... واگرنه اگر بخواهيد اينطور در خواب خرگوشي باقي بمانيد مطمئن باشيد كه با اين سرعت رشد بزودي از بيشتر اين كشورها جلو خواهيم زد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
اشکال نداره بذار جوونا ایدز و هپاتیت بگیرن .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
وقتی در شهرستانها جلوی توزیع کاندوم را میگیرند به بهانه ازدیاد جمعیت... چه میشود گفت؟ البته قبول کنیم که بیشتر مردم ایران نااگاه هستند و اگر هم کاربر اینترنت هستند به این دلیل نیست که میخواهند چیزی یاد بگیرند فقط در شبکه های مجازی که حتی احتیاجی به ثبت ایمیل و ... ندارند به راحتی عضو میشوند و به دنبال مزخرفات میروند. باور میکنید خانمی را میشناسم که در تلگرام بسیار فعال است ولی هنوز نمیداند دایورت چیست؟ حتی نمیتواند برای خود یک ایمیل ادرس بسازد؟؟؟ نیمی از مردم ایران در عمر خود حتی یک کتاب هم نخوانده اند. انتظار چه داریم ازاین ملت قهرمان؟؟؟؟
بردبار
United States of America
۱۲:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
از ابتدای انقلاب جامعه با مشکلات زیادی روبرو بوده که همیشه بجای رسیدگی و حل عاقلانه آنها مسئولین فقط انکار کرده اند . مورد ایدز یک مشکل بین المللی است و تنها اختصاص با ایران ندارد و هیچ سازمانی جز سازمانهای دولتی قادر به حل و یا تعدیل و جلوگیری از رشد آن نخواهند بود. لطفا" بپذیرید که این یک واقعیت است. نیاز به اطلاع رسانی دارد و نیاز به حفاظت پزشکی. همه آنها حق شهروندی دارند .
با واقعیتها باید واقعی مواجه شد وگرنه از آن یک معضل حل نشدنی خواهیم ساخت .
حاج محمدرضا
Iran (Islamic Republic of)
۱۲:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
احمدی قهرمان برس به داد ایران
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
نصف این روسپی ها تو دوره "احمدی قهرمان" از طبقه متوسط به طبقه فقیر جامعه تبدیل شدند.
احمدی قهرمان ... .
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
دستاورد ها مایه مبالات ملت ایران است یکی پس از دیگری بدبختی ها مثل دمل چرکین بیرون میزند.
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۳
فراروی خاین !
چرا این سیاه نمایی ها رو تایید می کنی ؟!
اینا همش دروغه !
توی محل ما که گوجه فرنگی مجانیه و همه مردم هم نماز رو در مسجد بصورت جماعت بجا می آورند.
bato-adv
bato-adv
bato-adv