کشف دو میلیون فیلم قاچاق

رئیس سازمان سینمایی با اعلام اینکه در طول چهار ماه حدود دو میلیون فیلم قاچاق کشف شده است، تأکید کرد که توانایی لازم برای برچیده شدن بساط قاچاق فیلم در کشور وجود دارد.
بهگزارش ایسنا، حجتالله ایوبی (رئیس سازمان سینمایی) و مصطفی ابطحی (مدیرعامل موسسه رسانههای تصویری و رئیس ستاد صیانت از محصولات سینمایی و سمعی و بصری در مبارزه با قاچاق) ظهر 19 مردادماه در محل ستاد حاضر شدند و از تعداد زیادی دیویدی و سیدی غیرمجاز کشف شده و همچنین وسایل مربوط به تهیه آنها رونمایی و سیدیهای قاچاق را امحاء کردند.

وی افزود: آنچه در اینجا دیده میشود فقط یکسری کپیهای غیرمجاز و فیلمهای غیرمجاز نیست بلکه نشان دهنده وجود بازار کسب و کار فیلمهای مجوزداری است که به شکلی خلاف و غیرمجاز توزیع شده و برای از بین بردن آنها تلاش شده است.
ایوبی با تشکر از دستاندرکاران اقدامات انجام شده برای کشف محصولات سینمایی غیرمجاز و نیز با اشاره به اینکه در سه سال قبل چنین ستاد صیانتی وجود نداشت، گفت: الان فضا برای قاچاق آثار سینمایی کاملا ناامن شده و اگر این روند در شهرستانها هم انجام شود در یک زمان قابل قبول میتوانیم بساط قاچاق را برچینیم.
رئیس سازمان سینمایی در پاسخ به اینکه بسیاری از این نسخههای دیویدی کشف شده دارای هولوگرام هستند و مردم چطور میتوانند آنها را به عنوان یک اثر غیرمجاز بشناسند؟ گفت: قاچاقچیان ما حرفهای هستند و فکر میکنم اگر کسانی که با چنین دقتی این کارها را انجام میدهند هوش و انرژی خود را برای یک کار سالم خرج دهند به نتیجه بهتری میتوانند برسند. البته در این میان رسانهها و تلویزیون هم باید مردم را آگاه کنند تا آنها برای حمایت از سینمای ملی کمک کنند.

او همچنین تأکید کرد: ما در سازمان سینمایی تلاش کردیم چاههایی را که وجود داشت پُر کنیم و امیدوارم بخشهای دیگری هم که در آنها ممکن است این گونه فعالیتهای غیرمجاز انجام شود هم اقدام لازم را انجام دهند.
در این مراسم مصطفی ابطحی هم گفت: با تشکیل ستاد صیانت در سازمان سینمایی با همکاری قوه قضایه، عملیات گستردهای برای ناامن کردن فضا در حوزه سمعی و بصری در تهران آغاز شد و تاکنون به کشفیات بزرگی دست یافتهایم.
او اظهار کرد: از ابتدای سال گذشته تا به امروز بیش از 13 میلیون نسخه دیویدی کشف شده که از این تعداد بیش از پنج میلیون آن به کشفیات امسال مربوط میشود.
وی با اشاره به انجام 1548 عملیات از سال گذشته تاکنون برای کشف سیدیهای غیرمجاز گفت: حدود 473 پرونده قضایی در این باره تشکیل شده که در هر کدام دو تا سه نفر دستگیر شدهاند و برخی از آنها به قید وثیقه آزاد هستند. این کشفیات محصول تلاش نیروها در تهران بزرگ است و در استانهای دیگر هم شاهد قاچاق محصولات سینمایی هستیم که استانهای البرز، قم، فارس،اصفهان و خراسان رضوی از جمله استانهایی هستند که نسبت به قاچاق در آنها نگران هستیم.

ابطحی همچنین با اشاره به قاچاق آخرین فیلم مانی حقیقی (اژدها وارد میشود) افزود: هم این فیلم و هم چند فیلم دیگر دچار این اتفاق شدهاند و ما بازرسان خود را مطلع کردهایم که پیگیری کنند تا منشأ این کار مشخص شود.
رئیس ستاد صیانت از آثار سینمایی در مبارزه با قاچاق همچنین در پاسخ به فعالیت سایتهایی که آثار سینمایی را پخش میکنند، گفت: در این باره با دستگاههای مربوطه هماهنگی شده و از صددرصد سایتهایی که به عنوان متخلف اعلام کرده بودیم 90 درصد آنها پیگیری شده ولی با این حال میبینیم هر کس در خانه خود اینترنت دارد فیلمی را بارگذاری میکند که در این باره طبق هماهنگیهایی که با وزارت ارتباطات و مخابرات انجام دادهایم به جمعبندیهای خوبی رسیدهایم تا برخوردهای لازم انجام شود.

ابطحی در بخش پایانی گفتههای خود اظهار کرد که متأسفانه برخی افراد موجه که از بستگان افراد فعال در سینما هم بودهاند به نوعی در این بازار غیرمجاز فعالیت داشتند و به همین دلیل ما از سینماگران خواستهایم تا مردم را به تهیه آثار اورجینال دعوت کنند که این موضوع به شکل یک کلیپ در ابتدای محصولات موسسه رسانههای تصویری پخش خواهد شد.
در این مراسم تعداد زیادی فیلمهای ایرانی، خارجی و انیمیشن قاچاق که در بین آنها مجموعههایی همچون «شهرزاد» و نیز برخی آثار کامل سینماگرانی همچون هیچکاک هم وجود داشتند،به صورت نمادین شکسته شدند.

