bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۸۷۵۶۲

ژاپن بار دیگر چین را به چالش کشید

تاریخ انتشار: ۱۲:۱۳ - ۰۹ شهريور ۱۳۹۵
توکیو روز سه شنبه در واکنش به ادعای مالکیت چین بر جزایر سنکاکو ، تاکید کرد مجمع الجزایر سنکاکو یک سرزمین تاریخی ژاپن است.

به گزارش واحد مرکزی خبر،  دولت ژاپن با تاکید بر این که از سال هزار و نهصد و هشتاد و پنج کنترل این جزایر را در دست دارد، مدعی است قبل از این تاریخ، این جزایر متعلق به هیچ کشور دیگری نبوده است. اما پکن نیز مدعی است این جزایر مورد مناقشه، شصت سال پیش بخشی از خاک چین بوده و متعلق به این کشور است. پس از جنگ جهانی دوم، آمریکا اداره این جزایر را بر عهده داشت.

در سال 1972 آمریکایی ها جزایر سنکاکو و جزیره مسکونی اوکیناوا را به دولت ژاپن برگرداندند. یوشیهیده سوگا سخنگوی دولت ژاپن روز سه شنبه با تاکید بر این که جزایر سنکاکو یک منطقه تاریخی ژاپن محسوب می شود گفت توکیو مایل است این مناقشه ارضی با چین به طور مسالمت آمیز حل و فصل گردد. مقامات توکیو پیوسته از چین به علت اعزام قایق و کشتی به اطراف جزایر سنکاکو که یک جزیره غیرمسکونی در دریای چین شرقی است و توسط ژاپن اداره می شود، انتقاد می کنند.

این جزایر مورد مناقشه در زبان چینی دیائویو نام دارد و دولت چین حاکمیت ژاپن بر آنها را قبول ندارد. مناقشه بر سر این جزایر زمانی شدت پیدا کرد که دولت ژاپن بخشی از آن را ملی اعلام کرد. ژاپن مارس گذشته نیز یک ایستگاه رادار در دریای چین شرقی نزدیک تایوان راه اندازی کرد تا با استفاده از آن بتواند پیوسته از فعالیت های دریایی در اطراف مجمع الجزایر سنکاکو که چین ادعای مالکیت آنها را دارد، مطلع باشد.

این پایگاه نظامی که یوناگونی ( نام جزیره ای ژاپنی که در منتهی الیه جنوب غرب مجمع الجزایر سنکاکو واقع شده است) نامیده می شود در راس چند جزیره کوچک ژاپنی و در یکصد و پنجاه کیلومتری مجمع الجزایر سنکاکو که تحت اداره ژاپن است، قرار دارد. ژاپن همچنین در راستای دفاع از حقوق سرزمینی خود یک تجهیزات دفاعی نیز در امتداد جزایر خود در این منطقه مستقر کرده است.

یوناگونی که جزیره ای به وسعت سی کیلومتر مربع است و یک هزار و پانصد نفر جمعیت دارد، در فاصله یکصد کیلومتری شرق تایوان واقع شده است و با محدوده " منطقه شناسایی هوایی" که چین در سال دو هزار و سیزده ایجاد کرد، فاصله چندانی ندارد. به گزارش خبرگزاری رویترز از توکیو، ژاپن در پنج سال آینده در نظر دارد شمار نیروهای نظامی خود را در دریای چین شرقی بیست درصد افزایش دهد و به ده هزار نفر برساند. ژاپن همچنین قصد دارد سکوهای پرتاب موشک در این منطقه مستقر کند و با این کار در طول مجمع الجزایر ریوکیو یک دیوار دفاعی ایجاد کند.

ریوکیو مجموعه ای از جزایر کوچک به طول یک هزار و چهارصد کیلومتر است که از کیوشو تا نزدیکی تایوان کشیده شده است. کشتی های چینی که فلات قاره را ترک می کنند برای رسیدن به آبهای غرب اقیانوس آرام باید از این جزایر عبور کنند. دسترسی به این جزایر برای چین به منظور انجام فعالیت های تجاری در اقیانوسها و همچنین برای استقرار نیروهای دریایی در مناطق مختلف امری حیاتی است. دولت های چین و ژاپن در سال دو هزار و هشت درباره مناقشه دریای چین شرقی به توافق اولیه دست یافتند و قرار گذاشتند به طور مشترک به بهره برداری در این منطقه اقدام کنند اما اختلافات ارضی دو کشور در این منطقه به قوت خود باقی است.
برچسب ها: ژاپن چین چالش
bato-adv
bato-adv