bato-adv
bato-adv
کد خبر: ۲۹۲۶۱۲

افزایش احتمال ورود مینو خالقی به مجلس

تاریخ انتشار: ۱۲:۵۲ - ۲۵ مهر ۱۳۹۵
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی می گوید که مصوبه امروز نمایندگان در مورد استفساریه قانون انتخابات مجلس احتمالا زمینه ورود مینو خالقی را به مجلس فراهم می‌کند.

علی مطهری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به تصویب استفساریه قانون انتخابات مجلس مبنی بر اینکه شورای نگهبان نمی‌تواند پس از اعلام صحت انتخابات، صلاحیت منتخب را رد کند، اظهار کرد: پیش از این شورای نگهبان به مصوبه مجلس ایراد گرفته بود و گفته بود در قسمتی از آن ابهام وجود دارد که آن ابهام برطرف شد. همچنین شورای نگهبان در بخش دیگری گفته بود این مصوبه برخلاف اصل 99 قانون اساسی و تفسیر آن است.

وی افزود: کمیسیون شوراها در بررسی مجدد این استفساریه که از سوی شورای نگهبان اعاده شده بود این دو ایراد را رفع کرد؛ هم رفع ابهام شد و هم اضافه شد که با توجه به قانون مجمع تشخیص مصلحت نظام مصوب 78 که در آن تصریح شده هر رد صلاحیتی باید فرصت اعتراض داوطلب و پاسخ شورای نگهبان را داشته باشد، شورای نگهبان می‌تواند درباره صحت انتخابات یک حوزه اظهار نظر کند و طبیعتا بعد از انتخاب یک کاندیدا به وسیله مردم امکان رد صلاحیت وجود ندارد و اگر مدرک جدیدی هم پیدا شده باشد، طبق ماده 30 قانون آئین نامه داخلی باید به مجلس ارسال شود تا در زمان بررسی اعتبارنامه‌ها به آن رسیدگی شود.

مطهری با تاکید بر اینکه اصلاحات اعمال شده در این استفساریه با حضور نماینده شورای نگهبان در کمیسیون شوراها انجام شده تاکید کرد: این احتمال وجود دارد که مصوبه امروز مجلس به تایید شورای نگهبان برسد اما اگر شورای نگهبان هم این مصوبه را رد کند قاعدتا مجلس بر نظر خود اصرار می‌کند و مصوبه به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع خواهد شد.

نائب رئیس مجلس درباره اینکه آیا با تصویب این استفساریه زمینه ورود مینو خالقی به مجلس فراهم می شود یا خیر؟ گفت: البته این مصوبه ناظر به آینده است و صرفا به خاطر موضوع خانم خالقی نیست ولی احتمالا مشکل ایشان را هم حل می‌کند.

وی در پایان اضافه کرد: حقوقدانان می‌گویند همیشه استفساریه عطف به ماسبق می‌شود زیرا قانونگذاری جدید نیست بلکه همان قانون قبلی است و فقط برداشت جدیدی از آن صورت می‌گیرد لذا این مصوبه هم به طور خودکار عطف به ماسبق می شود و احتمالا زمینه ورود خانم خالقی به مجلس را فراهم می‌کند.

استفساریه مجلس چه بود؟
نمایندگان مجلس با رأی مثبت به استفساریه‌ای مصوب کردند که شورای نگهبان نمی‌تواند پس از اعلام صحت انتخابات حوزه انتخابیه مربوطه، صلاحیت منتخب را رد و به این وسیله آرای او را باطل کند.

در این استفساریه که جهت تامین نظر شورای نگهبان اصلاح شده، این سوال مطرح شده که آیا با توجه به مفاد تبصره ۴ ماده ۵۲ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب ۱۳۷۸/۹/۷ و اصلاحات بعدی آن مبنی بر اینکه پس از اعتراض نامزد انتخابات به رد صلاحیت خود از سوی هیأت مرکزی نظارت، شورای نگهبان ۲۰ روز پس از اظهارنظر هیأت مرکزی نظارت «نظر قطعی و نهایی» خود را در خصوص تأیید یا رد صلاحیت داوطلبان به وزارت کشور اعلام خواهد نمود؟، آیا شورای نگهبان می‌تواند پس از اعلام صحت انتخابات حوزه انتخابیه مربوطه صلاحیت منتخب را رد کند و به این وسیله آرای او را باطل نماید؟

در پاسخ این استفساریه آمده است: خیر، پس از اعلام نظر قطعی و نهایی شورای نگهبان در مهلت ۲۰ روزه مذکور در تبصره چهار ماده ۵۲ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی درباره صلاحیت یک نامزد انتخابات و بعد از اعلام صحت انتخابات حوزه انتخابیه مربوطه با رعایت «قانون لزوم رسیدگی دقیق به شکایات داوطلبین رد صلاحیت شده در انتخابات مختلف (مصوب ۱۳۷۸/۸/۲۲ مجمع تشخیص مصلحت نظام)» این شورا نمی‌تواند اظهار نظر مجددی درباره صلاحیت آن نامزد یا منتخب داشته باشد و چنانچه مدارک جدیدی درباره او به شورا رسیده باشد، این مدارک طبق ماده ۳۰ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در زمان بررسی اعتبارنامه‌های منتخبان مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.

نمایندگان مجلس با ۱۵۱ رأی موافق، ۶۶ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۱ رأی، با این استفساریه موافقت کردند.

این استفساریه پیش از این در مجلس به تصویب رسیده بود اما مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته بود.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
پس «قانون عطف به ما سبق نمیشود» را برای چه گذاشته اند؟ این مصوبه به قبل کاری ندارد برای آینده است.
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
باید به آقای مطهری گفت شورای نگهبان مسئول اعلام صحت انتخابات است؛ وقتی منتخبی صلاحیت اش به شکل کاملاً مستدل با دلایل واضع زیر سوال می رود، آن انتخابات واقعاً صحیح و قانونی است؟!!
یعنی در کشور ما فرد شایسته و کاملا معتقد به اسلام نیست؟! که از کسی که ایم سابقه را دارد استفاده کنیم؟!
ناشناس
United Arab Emirates
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
بابا دست ور دار
همین چند تا نماینده زن هم یا پدرشون نجومی در اومد و خودشون حق اولاد نجومی داشتند و یا اینکه از خداوند رنگین کمان و خورشید و ماه صحبت میکردند
این هم یکی شبیه اونها
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
بیاد خالقی بهتر از حسینی نیست
یک بنده خدا
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
اون یک مساله دیگر است. مهم این است که جلوی قانون شکنی یا اعمال سلیقه ای قانون، گرفته شود.
ناشناس
Australia
۱۴:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
wonderfull
انتشار یافته: ۷
بانو
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۷/۲۵
مطهري مظهر عدالت در زمانه خود
bato-adv
bato-adv