خوش چهره: نظام در مرحله پوست اندازی است
رييس جريان اصولگرايان مستقل در مجلس هفتم، مقطع كنوني را مقطعي حساس و قابل تعامل و در عين حال تعيينكننده دانست و گفت: معتقدم در حال حاضر با توجه به برخي رويدادها، حوادث و علائم پيشآمده نظام جمهوري اسلامي در سير تكميلي خود در مرحله پوستاندازي است.
محمد خوشچهره در پاسخ به پرسشي درباره لزوم مورد توجه قرار دادن بازگشت آرامش به فضاي كشور، گفت: بايد اولا درك درستي از مفهوم آرامش به ويژه آرامش و ثبات پايدار داشت. اگر از آرامش تعريف درستي نشود، بسياري از اقدامات به ظاهر آرامشزا، ولي ماهيتا تنشزا به جاي اينكه به حل مساله كمك كنند، به پاك كردن صورتمساله منجر خواهند شد؛ بنابراين لازم است در اين راستا دلايل ايجادي تنش و عوامل ضد آرامش و ثبات به روشني شناخته شوند.
وي افزود: اتفاقات مختلفي كه در خلال انتخابات و بعد از آن صورت گرفته، صفحهاي از تاريخ را براي نظام جمهوري اسلامي ايران باز كرده است كه اگر به خوبي تحليل، تبيين و در عمل مديريت شود، ميتواند برگ برجسته، عبرتآموز و پيشبرندهاي براي نظام جمهوري اسلامي باشد، اما اگر خداي ناخواسته با سطحينگري يا محدودنگري، درك ناقص و تصميمات و اقدامات ناپختهاي مواجه شود، برعكس ميتواند برگي مسالهدار از تاريخ انقلاب باشد.
اين استاد دانشگاه، مقطع كنوني را مقطعي حساس و تعيينكننده در تاريخ انقلاب دانست و گفت: من قبل از انتخابات با توجه به برخي علائم پيشآمده پيشبيني كردم كه نظام جمهوري اسلامي در سير تكويني خود در حال پوستاندازي است و هماكنون نيز بدون تحليل پوستاندازي قائل هستم كه اين پيشبيني درست بوده، البته جدا از تحليل محتوايي هزينه و خسارات يا درمقابل منافع پيش آمده.
رييس جريان اصولگرايان مستقل درمجلس هفتم، ادامه داد: معتقد هستم با توجه به جمعيت غالب كشور كه جمعيت جوان است، جدا از سوالهاي پيش آمده خاصه براي طيفي از جوانان، فضاي به وجود آمده فرصتي براي انقلاب و افزايش بلوغ سياسي و مذهبي به ويژه درنسل جوان خواهد بود؛ اگرچه هنوز در بخش تاريك قضيه هستيم، ولي در روشناييهاي نويدبخش آينده با عنايت خداوند متعال فرصت ذخيرهسازي سرمايههايي به نام جوانان بلوغ يافته سياسي را درپيش خواهيم داشت؛ به ويژه آن كه بسياري از پيشگامان و نسل اول انقلاب كه در مبارزات قبل از انقلاب در فرآيند و پيروزي آن نقش داشتند با توجه به مقطع سنيشان در يكي - دو دهه آينده نخواهند بود.
خوشچهره همچنين خاطرنشان كرد: بنابراين تحليل محتوايي از انحرافات مذهبي از يكسو و متعاقبا انحرافات سياسي و فرقهگرايي و از طرف ديگر عمق توطئههاي برونزا را به غلظت نسل اول نداشته، ولي حوادث پيش آمده زمينهساز تحليلها و متعاقبا تفكرات معنيدار سياسي - مذهبي براي نسل جوان آينده خواهد بود كه سرمايههاي آينده نظام و انقلاب هستند و بنابراين حتي با نگاه عبرتآموز و تعجببرانگيز به بعضي از حوادث عليرغم تلخيهاي آن، آن را بايد عنايتي از طرف خداوند متعال براي بلوغ و آزمايش مردم خاصه مومنان دانست و آن را فرصتي تاريخي براي تشخيص سره از ناسره، انحراف از اصالت، صداقت از بيصداقتي و... برشمرد و درنهايت با توجه به فعل تكويني و بلوغساز آن بايد گفت كه "و ما رايت الا جميلا" و آن را عنايتي از جانب خداوند متعال درجهت پايداري در ايمان و عقيده و وفاداري به آرمانها و ارزشهاي والاي اسلامي و انساني دانست.
وي با بيان اينكه فضاي فعلي عليرغم تاثرات، تاملات، تلخيها و شيرينيها ميتواند زمينهساز رشد و بلوغ جدي خاصه در نسل جوان كه خداجو و به خصوص تقواپيشه است، باشد، افزود: اگرچه بخشي از جوانان ما كه در فضاي غليظ فتنه قرار گرفتهاند و درگير يا شاهد جريانهاي سياسي شدهاند، به خاطر احساسات پاك و در عين ويژگي عدالتخواهي و آرمانخواهيشان نسبت به بعضي مسائل مسئلهدار شدهاند و هنوز دربخش تاريك حوادث و قضايا قرار دارند، اما ميتوان اميد داشت كه حركت عمومي جريانها با بخش روشن مسائل در بستر زمان به بلوغ سياسي - مذهبي اين نسل پرشور منجر شود و نهايتا جريانها و حوادث ذخيرهكننده و تضمينكننده آرمانهاي انقلاب اسلامي و استمراربخش انقلاب و آرمانهاي ارزشي آن خاصه آرمان هويتبخش يعني عدالتخواهي خواهد شد.
اين نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي، تاكيد كرد: انشاءالله در آيندهاي روشن ريشهي انحرافات و در عين حال منشا بروز ظلمها، تعديها و كانونهاي فتنهي داخل و خارج و درعين حال نقش محتوايي فتنهانگيزي، فرصتطلبي و خودسري بعضي از جريانها و كانونهاي قدرت روشنتر خواهد شد.
خوشچهره همچنين خاطرنشان كرد : بنابراين اگر منظورمان از ضرورت بازگشت آرامش به كشور صرفا يك آرامش مقطعي و موضعي باشد، تدابير، اقدامات و سياستهاي خاص خود را دارد، ولي اگر هدف يك آرامش و ثبات پايدار است، الزامات و اقدامات آن متفاوت خواهد بود. اگرچه اقدامات پايدار ميتواند بعضي از تصميمات كوتاهمدت را نيز در برداشته باشد؛ بنابراين هركدام از اين دو بحث مباني نظري و راهكارهاي تجربه شده خاص خود را دارد. آموزههاي ديني و مباني انقلاب به خصوص سيرهي حضرت امام (ره)، معرفتشناسي نسبت به موضوع و خاصه ضرورت دشمنشناسي اعم از داخلي و خارجي و تشخيص انحرافات اعم از سياسي و مذهبي از الزامات يك جريان آرامشساز با ثبات و مستمر خواهد بود.
رييس جريان اصولگرايان مستقل در مجلس هفتم همچنين گفت: بنابراين هر نوع آرامش موضعي ابتدائا بايد در جهت بازسازي اعتماد عمومي كه از نكات پايهاي و حائز اهميت آن نيز افشاي تخلفات، انحرافات، خودكاميها و خودسريهايي كه در قالب ايجاد آرامش در شكلهاي اجرايي و امنيتي صورت گرفته از يك طرف و معرفي توام با تفكيك ريشههاي توطئه چه داخلي و چه خارجي و افرادي كه دچار مساله شدهاند از قشر محدود و سازمانيافتهاي كه اغراض آنها ريشههاي خارجي دارد از سويي ديگر باشد.
وي افزود: بنابراين قطعا استمالت، دلجويي و بيان عذر تقصير همراه با رافت اسلامي ميتواند عامل تفكيك معنيدار گروههاي اجتماعي كه به نظام، حاكميت ملي، استقلال كشور، شكوفايي و عزت ملي معتقدند از ديگر گروهها باشد و با برخوردهاي متكي بر آموزههاي ديني با سوءاستفادهگران از فرصت و موقعيت كه زمينهساز ظلم شدهاند فضا براي بازسازي اعتماد عمومي و سرمايهي مردمي كه دستاورد اصلي حضرت امام (ره) براي انقلاب بود، درحد مطلوب و حداكثري فراهم ميشود.
وي همچنين خاطرنشان كرد: بنابراين اعمال دلجويي و رافت اسلامي حتي براي افرادي كه به دلايل مختلف در فضاي پيشآمده در بازداشت و حبس هستند به جز افرادي كه اقدامات سازمانيافته داشتهاند و يا طبق احكام اسلامي با قرائت اصيل امام (ره) نميتوان از آنها گذشت، به واسطه آنكه طيف گستردهاي از افراد ميتوانند شامل اين دلجويي و رافت باشند باعث ميشود بدين وسيله طيف گستردهاي از خانوادهها و وابستگان آنها ضمن آنكه از نگراني بيرون خواهند آمد بازسازي اعتماد آنها نيز صورت گيرد.
اين فعال سياسي وظيفهي قوه قضاييه و علما را در فضاي شكلگرفته سنگين توصيف كرد و گفت: تعطيلي بازداشتگاههايي چون كهريزك در بازسازي اعتماد عمومي و جلوگيري از سوءاستفادهي دنياي سلطه و شيطنت جهاني تاثيرگذار خواهد بود. در غير اين صورت محملهايي به وجود خواهد آمد كه به اسم اصلاحات و عناويني تحت عنوان حقوق بشر باعث پرداخت هزينههاي سنگين ملي براي نظام جمهوري اسلامي خواهد شد؛ بنابراين بايد قبل از سوءاستفاده آنها به بازبيني روشها بر اساس آموزههاي ديني و اصلاح امور بپردازيم.
رييس جريان اصولگرايان مستقل درمجلس هفتم، گفت: در شرايط كنوني در نظام جمهوري اسلامي با وجود بعضي از شكوهها و انتظاراتي كه برآورده نشده است، كماكان مقام معظم رهبري نقش تعيينكنندهاي دارند و ميتوانند به عنوان عمود خيمهي نظام جمهوري اسلامي بسياري از كاستيها، اختلافات و انحرافات ناشي از جريانات مختلف را در راستاي افزايش مشاركتهاي حداكثري و افزايش سرمايههاي مردمي انقلاب با تدبير خود حل كنند.