طالباني: رابطه با ايران به نفع عراق است
رئيس جمهور عراق، گسترش روابط با جمهوري اسلامي را به نفع اين كشور دانست.
جلال طالباني در گفتوگو با شماره روز شنبه روزنامه فرامنطقهاي الشرق الاوسط درباره روابط عراق با آمريكا و ايران گفت: «ما از يك سو با واشنگتن و از طرف ديگر با ايران رابطه داريم و در چارچوب تامين منافع عراق فعاليت ميكنيم.»
وي افزود:«منافع ما در اين است كه با ايران روابط خوبي داشته باشيم مشروط بر اينكه در امور ما دخالت نكند.»
طالباني با بيان اينكه عراق تلاش ميكند همچنين روابط خوبي با كشورهاي عربي داشته باشد، اظهار داشت: «من شخصا براي بهبود روابط عراق با عربستان سعودي، مصر، اردن و سوريه تلاش ميكنم. همچنين به نفع عراق است كه روابطي با كشورهاي عربي اطراف خود داشته باشد.»
طالباني درباره امكان درگيري بين ايران و آمريكا و با بيان اينكه روابط ايران و آمريكا پيچيده است، گفت: «ما نميتوانيم از بروز جنگ جلوگيري كنيم آنچه ميتوانم بگويم اين است كه ما تمايل به برقراري روابط خوب با طرفين داريم.»
وي گفت ايران در حال حاضر نقش مثبتي را در متقاعد كردن ارتش المهدي به حفظ آرامش و عدم مشكل آفريني ايفا ميكند و اين موضع جديد، قابل تقدير و تشكر است.
طالباني در بخشي ديگري از اين مصاحبه با اشاره به تنش در منطقه كردستان عراق از شورشيان كرد مخالف تركيه خواست خاك عراق را ترك كنند و به فعاليتهاي سياسي قانوني در تركيه روي آورند.
وي گفت: «قانون اساسي ما به طور صريح بر غير مجاز بودن حضور نيروهاي مسلح بيگانه در خاك عراق يا استفاده از اين نيروها براي انجام عمليات مسلحانه عليه كشورهاي همسايه تاكيد دارد.»
وي افزود: «در حال حاضر براي ما امكان پذير نيست كه براي بيرون راندن آنان به سوي كوههاي قنديل نيرو اعزام كنيم.»
طالباني در عين حال حمله نظامي احتمالي تركيه به شمال عراق را باعث تخريب دمكراسي در تركيه و همچنين مخدوش كردن وجهه رجب طيب اروغان نخست وزير و حزب عدالت و توسعه دانست.
وي درباره درخواست دولت تركيه براي دستگيري سران پ.ك.ك گفت: «ما نميتوانيم آنها را دستگير كنيم .چگونه ميتوانيم آنها را در حالي كه در كوههاي پناه گرفتهاند و هزاران نيرو در اختيار دارند دستگير كنيم ؟ ارتش تركيه با تمام قوا و نيرويش توانايي دستگيري آنها را ندارد پس ما چگونه ميتوانيم از عهده اين كار بر آييم؟»
طالباني همچنين آمادگي عراق را براي فعاليت در كميته سه جانبه مشترك با تركيه و آمريكا براي جلوگيري از فعاليت حزب كارگران در شمال عراق و به طور خاص در كوههاي قنديل اعلام كرد.